Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• MonoKulen
  • Beli
  • exy
  • tinna
  • iOprema
  • maki1
  • gogsy7
  • cyb
  • ivicac1
  • rak21
  • A7ibaba
  • saint
  • Iwaa
  • axxo
  • zabac
  • giove
  • adriaguide
  • OpiumTea
  • Soffoklo
  • DCH

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
A sto sada??? Iphone 3g i spajanje na mrezu...problemi
  • Molim onog tko mi moze i zna pomoci sa savjetom kako se sa originalno nezalokanim iphone 3g spojiti na Tmobile mrezu u Hrvata???
    Naime, u svim uputama stoji da treba otici kroz izbornik Settings>General>Network do EDGE ili GPRS i tamo podesiti APN, ali ja to u izborniku ne znam pronaci?????Dodjem do Networks i tamo su opcije 3g on/off, Data push, VPN i WiFi. Sto i kamo onda? Ne znaju dileri , ne znaju u sluzbi za korinsike, ne znaju korisnici prve generacije iphona....?

Takodjer mi nije jasno zasto se ne mogu spojiti ni na jedan od WiFia???? Cak i kod kuce gdje imam wireless maxadsl uredno se spojim na mrezu, upisem kod i ikona je ok, ip adresu imam, ali ne radi internet, sve aplikacije koje trebaju internet kazu da nisu spojene?????
    ja negdje gadno grijesim....
    help
    Post edited by Unknown User at 2008-10-30 13:54:19
  • 7 Komentara sorted by
  • "goranapp" said:
    Molim onog tko mi moze i zna pomoci sa savjetom kako se sa originalno nezalokanim iphone 3g spojiti na Tmobile mrezu u Hrvata???
    Naime, u svim uputama stoji da treba otici kroz izbornik Settings>General>Network do EDGE ili GPRS i tamo podesiti APN, ali ja to u izborniku ne znam pronaci?????Dodjem do Networks i tamo su opcije 3g on/off, Data push, VPN i WiFi. Sto i kamo onda? Ne znaju dileri , ne znaju u sluzbi za korinsike, ne znaju korisnici prve generacije iphona....?

Pozdrav Gorane i dobrodošao na MacKorisnik, služba za korisnike ti neće biti od neke pomoći dok god ne krene u službenu prodaju kod nas ( ako i tada), a da ne spominjem "dilere". došao si na pravo mjesto.

S obzirom da si na T-mobile-u u nsvom telefonu imaš predefinirani APN koji još uvijek nije aktivan. tato ćeš morati napraviti sljedeće, spojiti se na neku wi-fi mrežu sa aktivnim internetom i posjetiti www.unlockit.co.nz. Odabrati set custom APN i pod APN upisati web.htgprs. Spremiti odnosno instalirati taj profil na iPhone i trebalo bi ti raditi.

Takodjer mi nije jasno zasto se ne mogu spojiti ni na jedan od WiFia???? Cak i kod kuce gdje imam wireless maxadsl uredno se spojim na mrezu, upisem kod i ikona je ok, ip adresu imam, ali ne radi internet, sve aplikacije koje trebaju internet kazu da nisu spojene?????
    ja negdje gadno grijesim....
    help

Onda očito nisi spojen na mrežu. Što se tiče otvorenih Wifi mreža po gradu tu nikad nisi siguran, vjerojatno nemaju PPOE odnsono na internet se morajus pajati ručno a ne automatski kada se netko spoji ( čitaj ako gazda tog AP ne klikne connect to internet nema interneta, do tada taj ConnectionPoint služi samo kao obična mreža za razmjenu podataka).

Što se tiče tvog vlasitog Wifi-a stvari nisu tako jednostavne, da li si odbro podesio WiFi router kako spada? DHCP je pretpostavljam upaljen? Da li u isto vrijeme kada se spajaš sa nekim drugim računalom koje ide preko Wi-fi-a možeš prisutpiti na internet? Isto tako da li se radi o T-com DSL-u ili?
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • dali mi može tko reć šta će bit sa onim postavkama u iPhoneu za 3G koje do sada nismo mogli koristiti već smo ubacivali custom preko unlockita?
    Ćemo ih moć koristiti i dali će bit kakve razlike sa tim "integriranim" postavkama u odnosu na ove custom?
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "Darko" said:
    dali mi može tko reć šta će bit sa onim postavkama u iPhoneu za 3G koje do sada nismo mogli koristiti već smo ubacivali custom preko unlockita?
    Ćemo ih moć koristiti i dali će bit kakve razlike sa tim "integriranim" postavkama u odnosu na ove custom?

Vidi ja ne znam kako je to tu u Hrvatskoj tj. gdje moras te stvari ubacivati rucno ali ovdje su to pojednostavili skroz, znaci aktiviras telefon a vec je skoro sve podeseno preko SIM-a i dobijes samo SMS da je sve rjeseno. Isao sam u postavke i tu je vec stajalo sto treba i za 3G. Nadam se da sam dobro raazumio sta si pitao ;) i vjerujem da ce isto biti i tu. A kako je sa ostalim telefonima tj. kako se tu rjesavalo sa postavkama?
  • Bog, Luka.
    Pratim ovaj forum dulje od godinu, otkad sam kupio svoj iPhone u Americi.
    Nedavno sam ga digao s 1.1.1 na 2.1 i mogu reći da sam impresioniran novim igrama za njega :-)

Nego, da pređem na sami problem, muči me sljedeće:
    - postoji li program za iPhone za kreiranje internet connection-a ?
    Imam Iskon.Duo.Carnet s routerom koji podržava rad isključivo u bridge modu.
    Dakle, moram s svakog kompa stvarat internet connection s user name-om i passwordom (sam router se ne može spojit na net)
    Postoji li nešto takvo za iPhone?
    Hvala...
  • "Luka" said:

Pozdrav Gorane i dobrodošao na MacKorisnik, služba za korisnike ti neće biti od neke pomoći dok god ne krene u službenu prodaju kod nas ( ako i tada), a da ne spominjem "dilere". došao si na pravo mjesto.

S obzirom da si na T-mobile-u u nsvom telefonu imaš predefinirani APN koji još uvijek nije aktivan. tato ćeš morati napraviti sljedeće, spojiti se na neku wi-fi mrežu sa aktivnim internetom i posjetiti http://www.unlockit.co.nz. Odabrati set custom APN i pod APN upisati web.htgprs. Spremiti odnosno instalirati taj profil na iPhone i trebalo bi ti raditi.

Onda očito nisi spojen na mrežu. Što se tiče otvorenih Wifi mreža po gradu tu nikad nisi siguran, vjerojatno nemaju PPOE odnsono na internet se morajus pajati ručno a ne automatski kada se netko spoji ( čitaj ako gazda tog AP ne klikne connect to internet nema interneta, do tada taj ConnectionPoint služi samo kao obična mreža za razmjenu podataka).

Što se tiče tvog vlasitog Wifi-a stvari nisu tako jednostavne, da li si odbro podesio WiFi router kako spada? DHCP je pretpostavljam upaljen? Da li u isto vrijeme kada se spajaš sa nekim drugim računalom koje ide preko Wi-fi-a možeš prisutpiti na internet? Isto tako da li se radi o T-com DSL-u ili?

Hvala ti Luka, na dobroj volji! S obzirom da ne mogu na WiFI, onda ne mogu probati ovo prvo. A na tvoje pitanje jesam li sredio DHCP ne znam ni odgovoriti. Valjda nisam!? Mogu se na svoj maxadsl spojiti s dva laptopa istovremeno i to radi. Ne znam jel moj odgovor uopce smislen.

Jako sam blizu toga da prodam svoj iphone i ostanem na dobrom starom HTC TyTn-u na kojem sve savrseno radi i imam pravu tipkovnicu.
    Prije te odluka odlucio sam ga posuditi prijatelju koji se kuzi u ovo sto si ti ovdje napisao i koji ce dva tjedna bariti komade i rjesiti nadam se sve ovo.... :-)
  • "minime" said:
    [quote="Darko"]dali mi može tko reć šta će bit sa onim postavkama u iPhoneu za 3G koje do sada nismo mogli koristiti već smo ubacivali custom preko unlockita?

Vidi ja ne znam kako je to tu u Hrvatskoj tj. gdje moras te stvari ubacivati rucno ali ovdje su to pojednostavili skroz, znaci aktiviras telefon a vec je skoro sve podeseno preko SIM-a i dobijes samo SMS da je sve rjeseno. Isao sam u postavke i tu je vec stajalo sto treba i za 3G. Nadam se da sam dobro raazumio sta si pitao ;) i vjerujem da ce isto biti i tu. A kako je sa ostalim telefonima tj. kako se tu rjesavalo sa postavkama?[/quote]

hm....ne baš :) to znam ali tnx ipak...

pitam za ove postojeće postavke za t-mobile koje već postoje u iPhoneu ali ih do sada nismo mogli korsititi jer nisu bile aktivirane ili neš, već smo morali custom postavke preko unlockita stavljat da nam 3G radi.
    Pa me zanima pošto bi onda od predstavljanja te postavke trebale biti aktivne dali trebamo preć na njih i dali će se one same u našim iPhonovima aktivirat ili je to nešt šta se na mreži mora aktivirat pa ne moram pikat po iPhonu...i dali ima neka prednost na tim postavkama u usporedbi sa ovim custom od unlockita koji su sada "privremenno" riješenje
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00