"goranapp" said:Molim onog tko mi moze i zna pomoci sa savjetom kako se sa originalno nezalokanim iphone 3g spojiti na Tmobile mrezu u Hrvata???
Naime, u svim uputama stoji da treba otici kroz izbornik Settings>General>Network do EDGE ili GPRS i tamo podesiti APN, ali ja to u izborniku ne znam pronaci?????Dodjem do Networks i tamo su opcije 3g on/off, Data push, VPN i WiFi. Sto i kamo onda? Ne znaju dileri , ne znaju u sluzbi za korinsike, ne znaju korisnici prve generacije iphona....?
Takodjer mi nije jasno zasto se ne mogu spojiti ni na jedan od WiFia???? Cak i kod kuce gdje imam wireless maxadsl uredno se spojim na mrezu, upisem kod i ikona je ok, ip adresu imam, ali ne radi internet, sve aplikacije koje trebaju internet kazu da nisu spojene?????
ja negdje gadno grijesim....
help
"Darko" said:dali mi može tko reć šta će bit sa onim postavkama u iPhoneu za 3G koje do sada nismo mogli koristiti već smo ubacivali custom preko unlockita?
Ćemo ih moć koristiti i dali će bit kakve razlike sa tim "integriranim" postavkama u odnosu na ove custom?
"Luka" said:
Pozdrav Gorane i dobrodošao na MacKorisnik, služba za korisnike ti neće biti od neke pomoći dok god ne krene u službenu prodaju kod nas ( ako i tada), a da ne spominjem "dilere". došao si na pravo mjesto.
S obzirom da si na T-mobile-u u nsvom telefonu imaš predefinirani APN koji još uvijek nije aktivan. tato ćeš morati napraviti sljedeće, spojiti se na neku wi-fi mrežu sa aktivnim internetom i posjetiti http://www.unlockit.co.nz. Odabrati set custom APN i pod APN upisati web.htgprs. Spremiti odnosno instalirati taj profil na iPhone i trebalo bi ti raditi.
Onda očito nisi spojen na mrežu. Što se tiče otvorenih Wifi mreža po gradu tu nikad nisi siguran, vjerojatno nemaju PPOE odnsono na internet se morajus pajati ručno a ne automatski kada se netko spoji ( čitaj ako gazda tog AP ne klikne connect to internet nema interneta, do tada taj ConnectionPoint služi samo kao obična mreža za razmjenu podataka).
Što se tiče tvog vlasitog Wifi-a stvari nisu tako jednostavne, da li si odbro podesio WiFi router kako spada? DHCP je pretpostavljam upaljen? Da li u isto vrijeme kada se spajaš sa nekim drugim računalom koje ide preko Wi-fi-a možeš prisutpiti na internet? Isto tako da li se radi o T-com DSL-u ili?
"minime" said:[quote="Darko"]dali mi može tko reć šta će bit sa onim postavkama u iPhoneu za 3G koje do sada nismo mogli koristiti već smo ubacivali custom preko unlockita?
Ćemo ih moć koristiti i dali će bit kakve razlike sa tim "integriranim" postavkama u odnosu na ove custom?