Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6831)

• tonixxx16
  • Wiseguy
  • tequin
  • X Sync
  • Bernard
  • tetanus
  • zeMOo
  • beekeeper
  • ameliepoulain
  • saint
  • iAnte
  • radikaldub
  • metalni
  • soic
  • mustafic
  • elvisinjo

Tko je online (4)

PRAVILA: Pravila i molbe za korištenje
  • Dobrodošli na MacKorisnikov forum.

Kako bi nam svima korištenje ovog foruma bilo ugodno imamo samo par najjednostavnijih molbi/pravila kojih bi se bilo dobro držati.

Dakle, više manje sve je dozvoljeno, samo vas molimo da:

1. objavljujete pod odgovarajućim temama kako bi nam olakšali održavanje.
    2. ne vrijeđate ili omalovažavate ostale sugovornike ma kako se oni ponašali.
    3. nikako, nikako, nikako ne spammate ostale članove i teme foruma (spammeri će biti po automatizmu banirani).
    4. ne objavljujete seriale, crackove ili softver koji nije freeware ili open source (njih ćemo po objavi ukloniti).
    5. ne objavljujete nevezane sadržaje osim u off topic forumu.
    6. kad ostavljate oglas u oglasniku za prodaju, odmah navedite i cijenu.

Mislite li da treba štogod dodati ili promijeniti molimo vas da to napišete u sekciji Prijedlozi.

Imate li pitanja obratite se nekom od osoblja:

Administrator:
    @tmilovan

Moderatori:
    @Cool
    @Dottore
    @EdSE
    @Luka
    @papa_Strumpf
    Post edited by tmilovan at 2011-07-05 11:07:07
    Admin
  • 7 Komentara sorted by
  • Primamo prijedloge za dodatna pravila za korištenje foruma. Molimo jedan prijedlog po komentaru i molimo glasujte za one s kojima se slažete.

Admin
  • tmilovan said: Svadljivi postovi se uklanjaju bez upozorenja.

IMO lose! Svadljivi nisu postovi nego pojedinci koji uspiju isprovocirati ostale na takvu reakciju i kazniti zbog toga sve je glupo. Davnih dana me je Luka gadno izivcirao jer je nakon uklanjanja posta (ili topica, zaboravih) rekao kako se on nece baviti sa glupostima tko je sto zapoceo nego ce brisati ono sto misli da nije dobro sto je po meni hebeno krivi pristup problemu i potpuno neprimjerno i nesposobno modanje. Modov "posao" je da PRATI sto se dogadja na forumu i po potrebi reagira i kazni pojedince koji su zasluzni za to a ne da se dogadja ono sto se tu cesto dogadjalo (ne znam da li je jos uvijek tako jer slabo pratim forum) je da nakon 5 dana trkeljanja gluposti po topicu uleti neki mod ko sherif i pobrise random postove. Prije ili kasnije cete morati prihvatiti ono sto nas nekolicina tupi i predlaze vec godinama a to su kazne i banovi pojedincima koliko god se vi protivili tome. Vidite i sami da ovako nije dobro jednostavno zato sto nisu svi pristojni niti se zele ponasati kulturno na internetu i takve idiote po meni treba jednostavno ukloniti iz zajednice kao sto u stvarnom zivotu uklanjas kriminalce, pedofile i slicno. Simple as that, sve ostalo su polurijesenja koja ne vode nicemu. eto, my 2 cents iako sam si davno obecao da se necu mijesati u vodjenje ovog foruma jer nema smisla ali vidim da se stalno povlace ista pitanja i da zapravo vecina nije zadovoljna sa postojecim stanjem

• Ne. Modova uloga je da pazi da se poštuju pravila foruma, a ne da presuđuje tko je kriv, a tko ne. A ban zaslužuje samo onaj korisnik koji višestruko krši pravila.

Zato i pitam ima li kakvih prijedloga za proširenje pravilnika.

Admin
  • Ne zelite da bude strogo ali bi uveli hrpu "pravila" pa tko ih ne postuje moze biti kaznjen? Koja je razlika izmedju toga i ovoga sto ja govorim? Nije li logicnije da mod prosudi gdje je greska nego da djeluje kao robot i da svakih par mjeseci pisete novo pravilo jer je netko skuzio kako da se provlaci kroz stara pravila? Nema "nepodobnih" ali bi ipak uveli banove za one koji prekrse pravila? Uf ogromna razlika :) Toni znas kako se kaze, ne mozes biti i heben i posten. Znaci mozes probati sa potpunom anarhijom na forumu zasto sam apsolutno ZA ali to sigurno nece proci jer je previse idiota na ovom svjetu ili mozes imati pravilima kontroliranu sredinu. E sad ti bi ovo drugo ali zapravo nebi to jer te to autmatski podsjeca na podobne i nepodobne, lijeve i desne, partizane i nijemce ili sta ti ja znam ali bottom line je da je to isto koliko god se ti protivio tome.

• Ma, ne hrpu pravila. Par jasnih i jednostavnih pravila, a za još nekoliko ima mjesta ako treba (i ako su na mjestu) bez da smo pretjerano birokratizirani.

Tako modovi mogu biti objektivni bez da ih itko proziva za favoritiziranje, a zajednica ostaje heterogena i otvorena prema ljudima koji drugačije razmišljaju. Meni ne smeta da me netko zeza (čak i ismijava) ili da se ne slaže sa mnom, ali me smeta ako je nepotrebno vulgaran ili ako "urla".

Mislim da je to razumna granica.

Admin
  • MoschuS said: podobne i nepodobne, lijeve i desne, partizane i nijemce

Macheade i ostale, na to sam mislio :)

Post edited by tmilovan at 2011-07-05 11:06:51
    Admin
  • Evo prvog prijedloga od mene.

• Svadljivi postovi se uklanjaju bez upozorenja.
    Admin