Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6831)

• Anita Pero
  • Mico
  • Carp
  • radikaldub
  • LogitechExpert
  • Zoki_Zg
  • Primat
  • macaksb
  • dale_cooper007
  • maak
  • aeonstep
  • werfter
  • therrlu
  • catus69
  • weiss
  • barusha

Tko je online (2)

sporo ucitavanje stranice?
  • da li se to dogadja samo meni,ili..vec par dana s cijeg god da se racunala spojim na stranicu foruma, dok se logiram treba sigurno par minuta dok me logira, stranica mi se sporo ucitava,kad postam isto nekako sporo ucitava...
    Post edited by Unknown User at 2009-05-04 23:44:19
  • 20 Komentara sorted by
  • forum je postao popularan :) meni je nekad skroz nedostupan
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • said:

forum je postao popularan :) meni je nekad skroz nedostupan

Isto i kod mene :D

Mozda bi pomoglo da samo regani clanovi mogu da citaju postove ovako bilo ko ko naleti ima tu opciju (mozda lupam ali neka me isprave oni koji znaju vise o tome)
  • znaci zato se meni nije htio uopce ucitati mackorisnik,evo bas kao maloprije...
    hvala na odgovoru, pomislio sam-eto,lupas svasta i sad si izbacen... :mrgreen:
  • said:

said:

forum je postao popularan :) meni je nekad skroz nedostupan

Isto i kod mene :D

Mozda bi pomoglo da samo regani clanovi mogu da citaju postove ovako bilo ko ko naleti ima tu opciju (mozda lupam ali neka me isprave oni koji znaju vise o tome)

da budem iskren,pomalo iritira kad zelis nesto postati,i cekas i cekas ko u hzzo-u,ali ako je to zbog navale ljudi možda se i mogu malo strpiti...
  • Interesantno !
    Svakodnevno švrljam i to mi se rijetko događa.Mada ko penzić mogu pristupit od 0 do 24 jer me ne veže posao.U zadnje vrijeme malo sporije ide (ne uvijek),ali puno brže otvara nego na pr. "Jabučnjak".Ne ulazim u razloge jer se ne kužim,ali možda ima regionalnih područja s večim opterećenjem.Kako sam ja u vuko...ni s dobrom vezom (optički kabel) možda imam sreće! :lol:
  • Kod mene isto nema problema za razliku od Jabucnjaka koji se teli kao i uvijek!
  • Danas smo imali problema jedno kratko vrijeme ( cca 20 minuta ) sa spamm botovima. Opet. Vjerojatno ste uletili u taj prozor kad su nas zasuli sa tisućama konekcija i praov je čudo da smo ostali na nogama :D

To nije stvar servera ni veze, nego isključivo do !$$"!!!&/%$" spamera :twisted: :twisted:
  • Da za rušenje servera su krivi isključivo spammeri.

A što se sporoće sajta tiče razlog je i u tome što su posjete sajtu u zadnja dva mjeseca porasle (opet:)) za 100%, a forum je posjećeniji i popularniji nego ikad. Tako da je konstantno iskoristen maksimalni broj apache konekcija, ako ih dozvolim vise (da bih skratio čekanje) onda stroj pocne "swapati", a XEN VPS serveri se dosta loše nose sa "swapanjem", pa se server nakon nekog vremena ponaša još gore.

Sljedeći je korak dakle zakupiti VPS sa 1GB RAMA što će otkloniti spomenute probleme na neko dulje vrijeme, ali kako je to dosta skuplje od ovog paketa koji sad trošimo čekam da posjete još malo porastu :))..
    Admin
  • said:

Sljedeći je korak dakle zakupiti VPS sa 1GB RAMA što će otkloniti spomenute probleme na neko dulje vrijeme, ali kako je to dosta skuplje od ovog paketa koji sad trošimo čekam da posjete još malo porastu :))..

Ako treba da se malo pogura tu sam ;) Mislim ipak ovo sve postoji zbog sviju nas pa eto na raspolaganju sam ;)
  • said:

said:

Ako treba da se malo pogura tu sam ;) Mislim ipak ovo sve postoji zbog sviju nas pa eto na raspolaganju sam ;)

Hehe, kad bi znao kako poguravanjem povecat ram odma bi prihvatio ponudu ;)))
    Admin
  • Donacije korisnika... vjerujem da bi se skupilo nesto novaca... Iako mislim da to ne zelis, vec da sajt sam sebe otplacuje.
  • said:

Donacije korisnika... vjerujem da bi se skupilo nesto novaca... Iako mislim da to ne zelis, vec da sajt sam sebe otplacuje.

upravo tako ;)
  • said:

Donacije korisnika... vjerujem da bi se skupilo nesto novaca... Iako mislim da to ne zelis, vec da sajt sam sebe otplacuje.

Tako je. Trenutno mi prikupljanje donacija formalno-pravno:)) izgleda kao veća komplikacija od plaćanja iz svog džepa.
    Admin
  • znaci, drvo jabuke je premalo za sve jabucare :mrgreen:
    stosno,mislim da i to cekanje na sporo otvaranje stranica, i postanje nije frka kad je ovaj forum u pitanju....
    i to zapravo puno govori o ljudima koji dolaze na ove stranice...
  • Dali bi ti pomogli kaj s pikanjem reklama...?! :D
  • To prema googleovim pravilima ne smijem rec;))).
    Admin
  • Šteta ;) :mrgreen:
    www.rcspotlight.com
  • ne smije toni rec, ali zato mi mozemo klikat jer on sigurno dobiva pare :D
  • Kaj se reklama treba piknuti da se dobije neka pinka, ili treba cekati da se stranica ucita? Ja nemam pojma o tome jer sam vec ostarel pa ni ne pratim vise kaj se zbiva u svijetu informatike (ne pratim aktivno).
    Vidim neki Tanoth, kaj me apsolutno ne zanima, ali ako treba bum pikal po njoj.
  • Kad ju piknes, na MKov racun sjeda nekoliko centi :)
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!