Od nedavno sam postao vlasnik novog MacBook-a 13'', ali kako je kupljen u USA, nedostaju mi nasa slova na tastaturi ... (mali ustupak velikoj ustedi u nabavnoj cijeni ).
Unaprijed se ispricavam ako je neko vec o ovome pisao, ali mene zanima da li postoje i gdje se mogu nabaviti naljepnice sa nasim slovima, jer kako su mi rekli u Apple Store-u, novi unibody case ne dozvoljava da se jednostavno samo promijeni tastatura ili pojedinacni gumb, sto je bilo moguce na MacBook Pro laptopu ...
Hvala puno unaprijed, sretan Bozic (ko slavi) i Nova 2009!!!
Doodie
Post edited by Unknown User at 2009-06-04 06:53:23
nisam bas siguran za naljepnice sa slovima. Ipak tipkovnica svijetli u mraku i kroz slova koja su prozirna ide svjetlost. sad ako ti naljepis naljepnicu nece ti vise svijetlit
Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
a jel moguće uzet njemačku tipkovnicu (ili bilo koju drugu koja ima "dvoredni return" (enter za switchere ) i zamijenit samo neke konkretne tipke? jel prodaje itko te zamjenske, sam Apple možda ili netko treći?
ili bi trebalo mijenjati cijelu tipkovnicu?
meni toliko ne smeta, ja imam njemačku tipkovnicu, i dok sam tipkao samo po njoj sam se navikao jako brzo, mada zadnje vrijeme tipkam na žičanoj hrvatskoj alu tipkovnici i sviđa mi se što mi je ' poviše broja 7 i kad to zaboravim odmah lijepo vidim a ne da moram otvarati keyboard viewer. mislim nije to neka smetnja, al eto...
Ne mozes zamijenit tipkovnicu nekom koja ima drugaciji layout NIKAKO jer bi morao mijenjat cijeli unibody. Ako malo bolje pogledas, vidjet ces da svaka tipka ide kroz svoj prorez u aluminiju, znaci tipkovnica ide s kucistem, a za to bi ti sve skupa u domacem servisu naplatili ko za novi MacBook, sto vjerojatno ne zelis
Naljepnice isto bas nemaju smisla, pogotovo ako se radi o jacem modelu sa svjetlecom tipkovnicom kako je deda rekao. Jednostavno ces se naviknut s vremenom, kao sto smo se svi navikli da je @ na shift+alt+2, a nigdje na tipkovnici ne pise da je tamo
Dakle mijenjanje tastature ne dolazi u obzir, ok, ide navikavanje
A nisam ni razmisljao o backlightu i naljepnicama, da model jeste sa svjetlecom tastaturom i sigurno bi pravio problem sa svjetlom kroz ... no mozda onda jedino kao mali podsjetnik dok se ne naviknem, a i prijedlog ostalima ako uopce o tome razmisljaju, jeste neka mala crna naljepnica, sa bijelim slovom u kutu tipke, cisto kao reminder u besanim nocima
Hvala puno na odgovorima!
D.
Mislim da americka tastatura ima jednu tipku manje.Meni je frend uzimao u canadi,ali je uzeo francusku tastaturu tako da mu je sada normalno kao da ima nasu;jer kad stisne tipku di je kod nas ć mu odmah ocita ć!:)
Ma imas i na americkoj š đ č ć ž, samo sto je tipka na kojoj je kod nas ž tamo smjestena iznad entera, odnosno enter je drugacijeg oblika. Tipka koja fali je ona lijevo od z, dakle < >
da! ja sam novi također pa se ne snalazim najbolje s tipkovnicom pogotovo u ''tekstualnim programima'' - imam mac word! može li neki link? i da - tu su uvijek problemi s @ što se tiče shcortcutsa - tu sam našao link pa se snalazim i tak mi je super makić )))
Tebi treba ovo http://www.letraset.com/design/shopdisplaycategories.asp?id=76&cat=Lettering. To je Letraset slova koja su naljepljena na prozirnoj foliji i koja se struganjm preslikaju na podlogu (tipku). Odlicno se drzalo za bakar, zasto ne bi i za aluminij. Zvali smo ih preslikaci. Nisam siguran gdje ih ima sada za kupiti, ali u nekim art ducanima ili tako nesto. Ja doma imam negdje, trebao bi potraziti. Mislio sam da zalijepis slovo na mjesto i preko toga prozirnu foliju da se ne guli. Jer Lertaset to radi od neke plastike koja se s noktom lagano guli, folija je za zastitu.