Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• Vanja VKTR
  • iDanijel
  • Afrodita
  • kristina30
  • luxx
  • pech
  • Dr Beast
  • elvisinjo
  • Pejo
  • Jonny018
  • TomoV
  • tomasso
  • Luka
  • fulek
  • brankica27
  • OcuiPhone
  • iAnte
  • wilijam23
  • Gabi95
  • Edge

Tko je online (5)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Svanuo i taj dan -> 3g soft unlock
  • Danas bi se trebao pojaviti soft unlock za 3g. Nekako sam nestrpljiv i nervoza me pere :D

Jedino sto me jos uvijek muci, otkljucati ili ne? Imam 2.1 firmware sa 2.11.7 basebandom, trenutno koristim sim rijesenje, sve u svemu zreo sam za soft unlock.

Muci me garancija, posto sam kupio iphone u t-mobile-u.

Zanima me, koliko vas planira otkljucati svoj 3g ovim soft unlockom, i preci sa sim rijesenja?

Topic mozemo iskoristiti i za pitanja oko soft unlocka kad izadje...

02.01.09 10:10 ->BITNO - Soft unlock je cini se bugovit. Molim procitati cijeli topic , te se informirati na http://blog.iphone-dev.org/post/6779781 ... yellowsn0w prije odluke da napravite soft unlock.

Ukoliko ste napravili unlock, i imate problema ili jednostavno zelite reci da vam radi, molio bih slijedecih par detaljcica kako bi olaksali drugima da vam pomognu, ili pomogli drugima da otkljucaju svoj Iphone

Koju verziju yellowsn0wa imate? (0.9.0, 0.9.1, 0.9.3, 0.9.4 ili 0.9.5 )

Od cijeg providera karticu? (vip, t-mobile, tele2)

Radi li vam unlock?

Radi li unlock i nakon restarta iphone-?

Jeste li u mogucnosti slati i primati pozive, sms-ove?

Dali je signal stabilan?

Sta je sa edge i 3g mrezom? Jeli moguce surfati, i kako se ponasa?

Sync sa iTunes-ima, ima li kakvih problema?

Eto cini se da sam zahtjevan, i dosadan, al ne trazim puno :)

edit 01.01.09 21:38 revizija najbitnijeg sa prvih 7 stranica ->

Revizija najbitnijeg c/p sa dev bloga

OSNOVE>

Unlock radi iskljucivo sa najnovijim basebandom 2.28. Znaci treba update-at telefon preko
    itunesa na 2.2 ( pametno napraviti backup prije update-a) i onda pomocu quickpwna odraditi
    jailbreak. Postoji hrpa tutoriala sa uputama kako to uspjesno odraditi.

Evo da odmah i link stavim za jailbreak na 2.2 -> http://iclarified.com/entries/index.php ... =11&seid=2

Aplikacija je "small deamon" koji se pokrece tj ubacuje payload prilikom
    boota ili kod baseband reseta, korisnik je nece ni primjetiti ( osim sto moze koristiti bilo koji sim ). Aplikacija je sama po sebi vrlo mala je i nema GUI

Moci ce se instalirati kroz Cydiu i Installer, link za repos -> http://blog.iphone-dev.org/post/6779781 ... yellowsn0w

Ukoliko ce biti potrebno yell0wsnow mozete deinstalirati kroz Cydiu, command line ili iTunes

DETALJI>

Postoji problem sa SIM-ovima koji imaju STK (SIM toolkit). Takve kartice mogu zbuniti
    aplikaciju. Potrebno je jednostavno izvaditi i ponovno umetnuti SIM da bi sve radilo.

Ako instalirate yell0wsnow preko Cydie, nakon installa bi se trebali vratiti u Cydia meni,
    nakon toga napraviti reboot sa 3rd party SIMom.

Pricekati na "slide to unlock" screen, i onda pricekati jos 10-15s. Ako nakon toga ne vidite providera, izvadite sim, i ponovno ga umetnite.

RANDOM>

Aplikacija je u beta verziji 0.9 i koristite je na vlastitu odgovornost.

Aplikacija je besplatna. Ne nasjedajte na pokusaje podvale. citaj -> da vam netko pokusa prodati besplatnu aplikaciju.

Pazite da ne linkate repozitorije direktno, nego na post na dev team blogu.

Iphone 3g se koristi sirom svijeta sa raznim SIM karticama. Gotovo smo sigurni da ce biti netestiranih i neocekivanih situacija. Zato ako vam unlock ne radi odmah, ne panicarite, i ne budite nestrpljivi.

SOURCEVI za unlock

pojavili su se sourcevi, pogledajte repos na Dev Team blogu -> http://blog.iphone-dev.org/

http://img4.pictiger.com/711/17609590_th.jpg

POSTUPAK INSTALL-a

Procedura otkljucavanja step by step opisana na iClarified -> http://iclarified.com/entry/index.php?enid=2538

UPDATES>

Yellowsn0w verzija 0.9.4 se pojavila u repos, ona za razliku od starije verzije (0.9.1) inicijalizira SIM odmah.
    ako se to ne dogodi i ne vidite svog providera, tada treba napraviti "reinsert" sim kartice.

nema PIN supporta -. ukoliko zelite soft unlock sa yellowsn0w-om, PIN treba biti disable-an. Aplikacija je jos u beta verziji i nema podrsku za enable-an PIN. PiN se iskljucuje u Settings-> Phone -> SIM PIN

Provjeriti obavezno verziju basebanda -> Settings->General->About., mora biti 02.28.00, na svim ostalim verzijama unlock jednostavno nece raditi.

Ukoliko i dalje nemate signala i ne vidite svog providera.

-> probajte iskljuciti 3g u Settings - general - Netwok -> tamo se nalazi switch za 3g

cijela procedura onda izgleda otprilike ovako:

- instalirati 0.9.1
    - iskljuci 3g u settings-ima
    - restartati mob
    - (trebao bi imati isključen zahtjev za PIN) kad se mob pokrene, izvaditi karticu van
    - pričekaj 60-tak sekundi i vratiti karticu unutra
    - kad dobijete signal, uključiti 3g u settings-ima

metoda 2 ukoliko ne radi odmah nakon instalacije yellowsn0wa -> step by step procedura po gorenavedenom linku sa iClarified -> pa reset, nakon sto se pojavio menu izvaditi karticu, reset network settings, Airplane mode on, pricekati minutu, vratiti karticu, dobio sam invalid SIM, no nakon sta sam iskljucio Airplane mode, pojavio se Vip signal, ukljucio 3G i voila, sve radi

UPDATE 02.01.09 17:05

-> yellowsn0w v 0.9.4 se nalazi u repos, poboljsan u odnosu na stariju verziju (0.9.1), dosta pozitivnih komentara nakon ovog update-a

UPDATE 03.01.09 14:40

DevTeam je izdao yellowsn0w v 0.9.5, koja bi trebala rijesiti hrpu bugova, izmedju ostalog i probleme sa simovima koji imaju STK -≥ http://blog.iphone-dev.org/

Dev Team preporucuje svima koji su dosad otkljucali telefon, da nadograde na ovu verziju

Sto se tice situacije u HR, sa zadnjom verzijom 0.9.4 provjereno radi t-mobile i vip, tele2 ima problema zbog PIN-a.

Prije odluke o unlocku svakako preporucam procitati ovaj topic, i informirati se na dev team blogu -≥ http://blog.iphone-dev.org/

Podsijecam da se jos uvijek radi o beta software-u, i isto tako da za najsvjezije informacije pratite ovaj topic.

UPDATE 07.01.09 10:55

prema dev team blogu yellowsn0w 0.9.6 je dostupan. i rijesava jos vise problema. :D

Payload je isti kao i u prvoj beti, samo se mijenja nacin na koji se injectira u baseband.

Sto se tice instalacije yellowsn0w-a, unatoc nekim alternativnim metodama DevTeam preporuca njihovu defaultnu instalaciju. -> http://iclarified.com/entry/index.php?enid=2538

Takodjer kazu da im je slijedeci cilj rijesavanje supporta za PIN, zele unaprijediti yellowsn0w da radi sa sto je vise moguce sim kartica.

Vjerojatno nakon tih rijesenja yellowsn0w izlazi iz bete.

U HR unlock prema dosadasnjim izvjescima korisnika u ovom topicu radi stabilno. t-mobile i VIP rade, dok tele2 ima problema zbog pin-a. Postoje metode da se ukloni sim pin sa tele2 kartica.

Detaljnije o metodi uklanjanja pina sa tele2 kartice od 16 stranice ( ukljucujuci i 16 stranicu) u ovom topicu

Ponavljam da je software jos uvijek u beta fazi, i da se prije odluke o unlocku detaljno informirate ovdje i na http://blog.iphone-dev.org/post/6779781 ... yellowsn0w

UPDATE 29.01.09

Izasao je firmware 2.2.1, zasad se ne preporuca se nadogradnja na taj firmware
    Post edited by Unknown User at 2009-03-27 11:15:03
  • 377 Komentara sorted by
  • kako cu znat koji mi je baseband? meni pod modem firmware pise 02.08.01 jel to to i ocu moc napravit soft unlock? zanima me sto ce se desit sa jalibreak-om?
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "kezme" said:
    kako cu znat koji mi je baseband? meni pod modem firmware pise 02.08.01 jel to to i ocu moc napravit soft unlock? zanima me sto ce se desit sa jalibreak-om?

MOdem firmware = baseband. A 02.08.01 je baseband koji je došao sa 2.0.2 pa prema tome kad izađe večeras bez problema ćeš ga moći unlockati sa yellowsn0w-om. Jedini koji neće moći za sada iskoristiti soft unlock su oni koji su napravili update na 2.2 fw ( bez pwnage toola) i sad imaju 2.28.00 baseband.

Jailbreak i unlock idu jedan sa drugim (preko custom firmware-a) moguće i odvojeno preko BootNeuthera, vidjeti ćemo
  • "civicar" said:
    Danas bi se trebao pojaviti soft unlock za 3g. Nekako sam nestrpljiv i nervoza me pere :D

Jedino sto me jos uvijek muci, otkljucati ili ne? Imam 2.1 firmware sa 2.11.7 basebandom, trenutno koristim sim rijesenje, sve u svemu zreo sam za soft unlock.

Muci me garancija, posto sam kupio iphone u t-mobile-u.

Zanima me, koliko vas planira otkljucati svoj 3g ovim soft unlockom, i preci sa sim rijesenja?

Topic mozemo iskoristiti i za pitanja oko soft unlocka kad izadje...

Nema te šta mučiti garancija, ako se nešto zezne samo flashuj iPhone sa oficijelnim firmwareom i tako brišeš unlock...
  • Za Europljane dan D je ipak 01.01. :(
  • ja jos ne vjerujem :D
    Hack i7 920 @H50, Gigabyte X58 UD3R, 6GB DDR3, SSD 64GB, 2x1TB HDD, 24" HP 2475W, ATI 5850
    i4 4.3.2
  • Hoce li te ovo razuvjeriti?

@Xephyr1 yeah release is planned within 27 hrs (going by PST :) ) about 10 hours ago from Tweetie in reply to Xephyr1

sa http://twitter.com/musclenerd
  • ne :D
    Hack i7 920 @H50, Gigabyte X58 UD3R, 6GB DDR3, SSD 64GB, 2x1TB HDD, 24" HP 2475W, ATI 5850
    i4 4.3.2
  • ne vjerujes u sta?
  • da free unlock da ide danas
    i4 4.3.2
  • "jucca" said:
    da free unlock da ide danas

Vidim poprilicno si siguran. jesi spreman na neku okladu il samo mlatis uprazno? :))))
    Il samo volis podkurivati .. :p

Ne vidim sta ima ne vjerovati, exploit je tu, javno demoiran u nekoliko navrata, zadnji put na Chaos Coferenceu direktno od DEv teamovaca, potvrdjen sa nekoliko razlicitih nezavisnuh strana. Ajde da se radi o bilo kome al ovdje pricamo o Dev Teamu i njihovoj reputaciji ne tamo nekom low profile anonimusu.
  • Otkriveno je da europski iPhonei zahtjevaju dodatni korak prilikom unlocka i radi se na unificiranom rjesenju za sve svjetske iPhonee.
    Zaista zanimljiv rasplet, da postoji razlika medju trzistima. Detalji sutra ujutro :) Vjerujem da ce rjesenje cekati taman kad sw covjek otrijezni i naspava :)
  • Oh yeah!

v
    t
    a
    b
    e
    r
    6
    1
    0
    6
    0
    1
    7
    4

http://blog.iphone-dev.org
  • stigao update za Cydia-u
    Počelo je ......
  • Upgrade za Cydia je bio još jutros.
  • Kaj ste svi jos ubijeni? Di be unlock? Sretna nova svima! :)
  • Ja sam živ, iako mi unlock ne treba :D
    Samo, jel bi netko bio dobar pa kroz photoshop protjerao onu zadnju sliku što su stavili, pa da se poigra s brigh/contrast i s lvlom? Čini mi se da tamo ima "nešto više" skriveno, samo nemam Photoshop instaliran da provjerim.
    Btw, sretna nova!
  • Sada ispada da je unlock samo za 02.28.00 baseband, prema http://blog.iphone-dev.org/post/67687499/2008
  • nish specijalno na onoj slici pishe "Backgrounding enabled, (continue holding to force quit)" vjerovatno kada je screenshot pravio. Uglavno nista znacajno
    www.rcspotlight.com
  • sad nam ostaje samo pricekati da se covjek iz dev teama zaduzen za repo-se probudi :D Inace, Sretna nova svima, zelim vam sve naj, naj, naj

ako dobro prevodim sta pise na dev-team blogu -> useri koji na SIMu imaju dodatne aplikacije i menije, trebat ce "dodatni" korak. Nakon reboota, morati ce izvaditi i umetnuti sim karticu.

da spadate u tu kategoriju, saznat cete ako vam se provider ne pojavi 10s nakon boota.

Inace popraviti ce taj "nedostatak" ubrzo.

Nist, izgleda da cu i ja vadit svoje sim rijesenje i bacit se na soft unlock ;)
  • "Luka" said:
    [quote="jucca"]da free unlock da ide danas

Vidim poprilicno si siguran. jesi spreman na neku okladu il samo mlatis uprazno? :))))
    Il samo volis podkurivati .. :p

Ne vidim sta ima ne vjerovati, exploit je tu, javno demoiran u nekoliko navrata, zadnji put na Chaos Coferenceu direktno od DEv teamovaca, potvrdjen sa nekoliko razlicitih nezavisnuh strana. Ajde da se radi o bilo kome al ovdje pricamo o Dev Teamu i njihovoj reputaciji ne tamo nekom low profile anonimusu.[/quote]

i, ko bi dobio :P

M avjerujem ja Devteamu, daleko od toga
    i4 4.3.2
  • opet novi momenti na dev team blogu. Izgleda da cemo svi na zadnji firmware i baseband. Fascinantan je ovaj unlock, na iphoneu ce se vrtit daemon koji ce konstantno vrtit neki svoj workload da bi sve moglo funkcionirat. Ajmo sad na firmware upgrade prvo :geek:
  • "Lux1983" said:
    opet novi momenti na dev team blogu. Izgleda da cemo svi na zadnji firmware i baseband. Fascinantan je ovaj unlock, na iphoneu ce se vrtit daemon koji ce konstantno vrtit neki svoj workload da bi sve moglo funkcionirat. Ajmo sad na firmware upgrade prvo :geek:

Nadam se da nece pretjerano brzo praznit bateriju
    i4 4.3.2
  • Kaze ovako na dev team blogu ( opet cu probat prevest ) :)

Unlock radi iskljucivo sa najnovijim basebandom 2.28. Znaci treba update-at telefon preko itunesa na 2.2 ( pametno napraviti backup prije update-a) i onda pomocu quickpwna odraditi jailbreak. Postoji hrpa tutoriala sa uputama kako to uspjesno odraditi.

Evo da odmah i link stavim za jailbreak na 2.2 -> http://iclarified.com/entries/index.php ... =11&seid=2

Kaze dalje -> aplikacija je "small deamon" koji se pokrece prilikom boota ili kod baseband reseta, korisnik je nece ni primjetiti ( osim sto moze koristiti bilo koji sim ) mala je i nema GUI

Moci ce se instalirati kroz Cydiu i Installer, linkovi uskoro.

Postoji problem sa SIM-ovima koji imaju STK (SIM toolkit). Takve kartice mogu zbuniti aplikaciju i potrebno je jednostavno izvaditi i ponovno umetnuti SIM da bi sve radilo.

I za kraj -> aplikacija je besplatna
  • "jucca" said:
    [quote="Lux1983"]opet novi momenti na dev team blogu. Izgleda da cemo svi na zadnji firmware i baseband. Fascinantan je ovaj unlock, na iphoneu ce se vrtit daemon koji ce konstantno vrtit neki svoj workload da bi sve moglo funkcionirat. Ajmo sad na firmware upgrade prvo :geek:

Nadam se da nece pretjerano brzo praznit bateriju[/quote]

Ne bi smjelo zato sto se radi o daemonu koji se pokrene pri bootanju, a poslije spava ako sam dobro skuzio princip...

P.s. Kad ce vise objavit repo? Ovo je gore od objave pobjednika u petom BigBrotheru LOL
  • Je fakat, nikad objavit vise.

novi dodatak -> Aplikacija je u beta verziji 0.9 i koristite na vlastitu odgovornost.
  • iiiiii, tko ce prvi ? =))

ajd super sto je ipak za najnoviji baseband, pa mogu svi unlockat!!! ;) ;)
  • Ah sada ne znam da li da ga update-ujem na novi baseband pošto nisam siguran da će unlock raditi, a siguran sam da moj proxi sim neće raditi na novom basebandu...
    Šta vi mislite?
  • Ljudi moji sviuma po redu Sretna nova godina.

Ne mogu vjerovati da su na kraju ipak stigli pokripati sve, složiti i prepakirati :) STvarno su bez premca ;)

SVI detalji su tu, http://blog.iphone-dev.org/post/6779781 ... yellowsn0w

Totalno mi je drago da nema diskrimincije :) ... vjerotatno svi znate a otvorit ću i posebnu temu kad izađe, unlock je ZA SVE VERZIJE basebanda. U zadnji tren su imali breaktrough oko exploita u 2.28...
  • "zoran25" said:
    Ah sada ne znam da li da ga update-ujem na novi baseband pošto nisam siguran da će unlock raditi, a siguran sam da moj proxi sim neće raditi na novom basebandu...
    Šta vi mislite?

UNlock radi SAMO na 2.28 basebandu, ako želiš soft unlock nemaš izbora
  • Luka unlock nije za sve verzije basebanda nego samo za posljednju, pažljivije pročitaj tamo...
    Znači samo za 2.28......
  • dodatak na DEV blogu ->

Iphone 3g se koristi sirom svijeta sa raznim SIM karticama. Gotovo smo sigurni da ce biti netestiranih i neocekivanih situacija. Zato ako vam unlock ne radi odmah, ne panicarite, i ne budite nestrpljivi.

Pa onda, kad napokon objave linkove, tko ce prvi? :D

edit2 -> Ako instalirate yell0wsnow preko Cydie, nakon installa bi se trebali vratiti u Cydia meni, nakon toga napraviti reboot sa 3rd party SIMom.

Pricekati na "slide to unlock" screen, i onda pricekati jos 10-15s. Ako nakon toga ne vidite providera, izvadite sim, i ponovno ga umetnite.
    Post edited by civicar at 2009-01-01 15:09:49
  • "zoran25" said:
    Luka unlock nije za sve verzije basebanda nego samo za posljednju, pažljivije pročitaj tamo...
    Znači samo za 2.28......

Zorane pogledaj moj zadnji post ;) pratim ja to pozorno.
  • Bum si ja instaliro, ipak mi je jucer dosao telefon, a malo mi be glupo jelte da ga samo korisrim kao ajpod tac
  • "civicar" said:
    dodatak na DEV blogu ->

Pa onda, kad napokon objave linkove, tko ce prvi? :D

Ja bi kao inace ali nemam lockani 3G ;) .

Dajte samo pazite da ne linkate repozitorije direktno, nego na post na dev team blogu.
  • @bump -> ajd, drzim fige. :) Na kojem si provideru?

Luka -> super, bar nemas tih zakljucan -> otkljucan muka.

I da ovo za linkanje sto je Luka napisao je bitno, vrlo bitno.
  • "civicar" said:
    @bump -> ajd, drzim fige. :) Na kojem si provideru?

Luka -> super, bar nemas tih zakljucan -> otkljucan muka.

I da ovo za linkanje sto je Luka napisao je bitno, vrlo bitno.

Ja sam na tmobajlu, al kako Imam 2 broja volio bi ga koristiti as tele2.
    Idem jos malo surfati da vidim malo I jailbrakeu I o update na 2.2 vereziju.
    A jucer sam bio bas sretan kaj sam dobio 2.1 hehe
  • Revizija najbitnijeg c/p sa dev bloga

osnove>

Unlock radi iskljucivo sa najnovijim basebandom 2.28. Znaci treba update-at telefon preko
    itunesa na 2.2 ( pametno napraviti backup prije update-a) i onda pomocu quickpwna odraditi
    jailbreak. Postoji hrpa tutoriala sa uputama kako to uspjesno odraditi.

Aplikacija je "small deamon" koji se pokrece tj ubacuje payload prilikom
    boota ili kod baseband reseta, korisnik je nece ni primjetiti ( osim sto moze koristiti bilo koji sim ). Aplikacija je sama po sebi vrlo mala je i nema GUI

Moci ce se instalirati kroz Cydiu i Installer, linkovi uskoro.

Ukoliko ce biti potrebno yell0wsnow mozete deinstalirati kroz Cydiu, command line ili iTunes

detalji>

Postoji problem sa SIM-ovima koji imaju STK (SIM toolkit). Takve kartice mogu zbuniti
    aplikaciju. Potrebno je jednostavno izvaditi i ponovno umetnuti SIM da bi sve radilo.

Ako instalirate yell0wsnow preko Cydie, nakon installa bi se trebali vratiti u Cydia meni,
    nakon toga napraviti reboot sa 3rd party SIMom.

random>

Aplikacija je u beta verziji 0.9 i koristite je na vlastitu odgovornost.

Aplikacija je besplatna. Ne nasjedajte na pokusaje podvale. citaj -> da vam netko pokusa prodati besplatnu aplikaciju.

Pazite da ne linkate repozitorije direktno, nego na post na dev team blogu.

p.s. za greske u prijevodu ne odgovaram. nije da sam bas po struci prevodioc ;) tekst u originalu na -> http://blog.iphone-dev.org/
  • pojavili su se sourcevi, neka otkljucavanje pocne :)

pogledajte repos na Dev Team blogu -> http://blog.iphone-dev.org/

evo screenshota iz Cydie - doduse ja nemam hrabrosti pa cu pricekat prve reakcije, pa tek onda unlock :)

http://img4.pictiger.com/711/17609590_th.jpg
    Post edited by civicar at 2009-01-01 16:38:36
  • Ne radi, m:tel, Bosna...
    Vidim dosta se ljudi žali da ne radi.
    Uh a koliko se samo čekalo....
  • ne radi ni na hr vipu...
  • znaci ni vip ne prolazi. :( nista od soft unlocka za mene zasad znaci.

A isli ste sve po koracima? upgrade na 2.2 ( ako nije bio 2.2 ) kroz iTunes... jeste probali izvadit pa umetnut sim u telefon?
  • Proradi nakon nekoliko restartovanja i vadjenja i stavljanja kartice
  • "zoran25" said:
    Proradi nakon nekoliko restartovanja i vadjenja i stavljanja kartice

e to je dobra vijest :) Radi li i 3g?

ray, ima li nade za vip?
  • update>

Verzija 0.9.1 bi se trebala pojaviti u repos, ona dopusta puno duze vrijeme inicijalizacije sim kartici.

Ako imate problema sa 0.9.0 verzijom, treba probati s ovom, pricekati punu minutu nakon sto se pojavi homescreen i tada napraviti "reinsert" sim kartice.
  • ocito se ceka .91 jerbo nista od predlozenog kod mene ne pomaze...
  • "ray2301" said:
    ocito se ceka .91 jerbo nista od predlozenog kod mene ne pomaze...

hm, ova situacija me jako zanima jer sam i ja na vipu.

nadajmo se da ce 0.9.1 rijesiti problem.

-> update-ao sam inicijalni post u ovom topicu sa najbitnijim informacijama dosad.

edit -> mozda probat s ovimDevteam kaze da vrijedi za korisnike t-mobile-a u Americi. Ali mislim da vrijedi pokusat i sa ovim.

-> morate iskljuciti 3g u Settings - general - Netwok -> tamo se nalazi switch za 3g

Sa one koji se snalaze sa "komandom linijom" mogu si olaksat na slijedeci nacin <string>-q</string> odmah poslije /usr/bin/yellowsn0w line in /System/Library/LaunchDaemons/org.iphone-dev.yellowsn0w.plist

post u originalu na http://blog.iphone-dev.org/post/6779781 ... yellowsn0w
  • izisao 0.9.1
    iPhone mi ostao u firmi, a tako bi rado ovo probao :)
    i4 4.3.2
  • još uvijek ništa, niti sa 0.9.1, pokušaam bez uključenog 3g...javim ako uspijem. nerve-wracking...

edit: radi sa isključenim 3g. dakle reset - izvadi karticu, čekaj minutu, ubaci karticu, čekaj minutu i to je to. e, sad...uopće se trenutno ne usudim pokušati uključiti 3g :mrgreen: čekam prvo komentare na blogu.
  • 3G radi :)
  • Sretna nova Godina svima sa mackorisnika.
    Ja ne uspijevam nikako unlockati mog iPhona.

Probao sam instalirati i preko cydie i preko instalera.
    Ne radi mi niti Vip niti Tim kartica.
    Može mi netko pomoći?
    Hvala.