"macman" said:U profesionalne svrhe koristim Adobeove pakete CS, sada su dostupni u CS4 inacici. Dreamweaver svakako je najmocniji u toj domeni, sve ovisi koliko ti treba. Ako nisi hardcore webmaster, mozes proci i s gore navedenim aplikacijama.
"john_st" said:e da vas pitam, rijetko radim web stranice i uvijek imam muke sa strukturiranjem divova. ima li neka online stranica ili dobra metoda da mogu specificirat kolko kakvih divova želim a da mi se izgenerira kod?
"quadmachine" said:[quote="macman"]U profesionalne svrhe koristim Adobeove pakete CS, sada su dostupni u CS4 inacici. Dreamweaver svakako je najmocniji u toj domeni, sve ovisi koliko ti treba. Ako nisi hardcore webmaster, mozes proci i s gore navedenim aplikacijama.
"john_st" said:pa šta se nitko nije sjetio da napravi iz ćelija tablice istu stvar samo korištenjem DIVova?
"tmilovan" said:Aptana nije loša. Koristio sam je dok sam bio na Linuxu, no razmazio sam se i ne volim više raditi u Java aplikacijama kad god imam Cocoa alternativu.
"tmilovan" said:Codu. Nema baš sve, ali all in all, najbolji alat. Ako pak želiš vrhunski alat onda Textmate u kombinaciji sa Transmitom.
"john_st" said:hehehe
dođe mi da napravin neku stranicu i stavin popup pri loadanju: "vi koristite IE, molimo vas, nemojte"
<script>
if(window.navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer" && window.navigator.appVersion.substring(window.navigator.appVersion.indexOf("MSIE") + 5, window.navigator.appVersion.indexOf("MSIE") + 8) >= 6) {
alert("Vi trenutno koristite zastarelu verziju web preglednika, molimo Vas da downloadujete Firefox (www.firefox.com) ili Safari (www.apple.com/safari) za najbolje korisnicko iskustvo na sajtu i Internetu uopste.");}
</script>
"MoschuS" said:Web majstori, uskoro pocinjem raditi jedan manji site koji bi u blizoj ili daljnjoj buducnosti mogao prerasti u nekakav mali web shopic. Koliko je komplicirana implementacija istog u Wordpress? Jel bolje da krenem sa WPom ili Joomlom ili jednostavno site za sad napravim u bilo cemu (razmisljam cak i o iWebu) a poslije stvar prepustim proficima?
"kondormit" said:[quote="john_st"]hehehe
dođe mi da napravin neku stranicu i stavin popup pri loadanju: "vi koristite IE, molimo vas, nemojte"
<script>
if(window.navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer" && window.navigator.appVersion.substring(window.navigator.appVersion.indexOf("MSIE") + 5, window.navigator.appVersion.indexOf("MSIE") + 8) >= 6) {
alert("Vi trenutno koristite zastarelu verziju web preglednika, molimo Vas da downloadujete Firefox (www.firefox.com) ili Safari (www.apple.com/safari) za najbolje korisnicko iskustvo na sajtu i Internetu uopste.");}
</script>
"Darko Kontin" said:Možda da daš malo više informacija o veličini samog web shopa i kako si ga zamislio.
Više manje na svim platformama možeš sve napravit dok su neke za nešto bolje a druge nisu.
Također ako ti treba paypal i nemaš veliki web shop ili neki koji bi redovito morao osvježavati i sl. uzmi u obzir WP jer češ stvarno brzo shvatiti... fleksibilan je užasno i dosta se ljudi na njega oslanjaju... a sa servisima poput Plimusa možeš imati cijele kataloge kod sebe, a outsourcat kompletnu naplatu i web shop sa stranice k njima.
Naravno ako ti tako nešto odgovara.
"MoschuS" said:Sad je vec malo OT ali nema smisla da otvaram novi topic
Jel znate koja je razlika izmedju kupljene WP teme i one maznute? Posto sam jos ogroman newb u svemu tome opce ne mogu skuziti iz opisa teme da li mi ona odgovora nego je moram probati tako da sam si napravio account na freehostia siteu, dignuo gore wp i sad isprobavam neke teme. Kad skuzim koja mi je dobra onda cu je ofkors kupiti i dignuti na pravom hostingu al me zanima da li opce postoji razlika izmedju ove maznute i kupljene?Kad se tema kupi dobijem samo neki pass za support i buduce upgrade ili je to jos nekako zasticeno? Mislim, nije to software pa da treba nesto crackati ili da je vezano sa nekim serijskim?