"Luka" said:Za par dana idem preko bare i treba mi preporuka. Doslo je vrijeme da uzmem neki malo ozbiljniji aparat koji cu postupno moci nadogradjivati kako budem napredovao. Dajte mi preporuku za neki koji bi bio najprikladniji za pocetnika, sa limitiranim budgetom. Dakle tijelo + objektiv za pocetak. Fire away
"tmilovan" said:Ako imaš malo veći budget onda možda i Nikon D90....
"mr.ezrider" said:ne pratim bash pozorno cijene .. ali ja prijateljima uvijek radje preporucim neki OK idiot manji i kompaktan koji nosas svuda sa sobom i na kraju imas hrupu slika s raznih izleta i dogadjaja .. nego nesto SLR like .. koji ipak trebas svjesno ponijeti i nositi oko vrata .. a slike su vise manje tu negdje za nekoga tko i onako ne vidi razliku izmedju 2 i 12k kn aparata .. ja sam nedavno uzeo canon 5d mk2, moja zena, sestre, prijatelji svi gledaju sta je na fotki i sta se dogadja, gdje je to itd. nitko se ne obazire na kvalitetu fotke, i da sam je slikao s 2k kn idiotom ista bi ima bila, nema sanse da bi ista primjetili, a tako na fotku gleda 98% ljudi i to ocekuju od fotke, tako da je velikoj vecini kvalitetan idiot dobar ako ne i bolji izbor .. isto kao i SD i HD kvaliteta .. svi gledaju sta se dogadja na ekranu .. i koja je brija .. nitko ne "brine" jel malo manje ili vise ostro i detaljno .. cesto kupimo i preplatimo uredjaje koji nam nisu potrebni ...
"vlasta" said:dobri su samo nikad nebih dao više od 3000kn za fotoaparat. ionako to ide brzo naprijed pa zašto kupovati najskuplje modele kad za godinu ili dvije poželiš kupit opet novi model
"Srdjo" said:Kakvi su Nikon D40 i D60?
"vlasta" said:
Mislim da ne kupuje svak novi mobitel ili novi comp ili novi auto odmah čim izađe.
"vlasta" said:Ja bar mislim da kupuju oni kojima je model star godinu ili vise godina star pa kupe novi.
"vlasta" said:ja neznam nikog tko kupuje novi auto odma čim izadje ako ima neki kod kuće koji je ok, tako mislim i za comp a i za aparat.
Možda kupuju oni koji se žele K... i reć imam novi .....jel da
"performita" said:[quote="Srdjo"]Kakvi su Nikon D40 i D60?
"ficho" said:[quote="performita"][quote="Srdjo"]Kakvi su Nikon D40 i D60?
"Srdjo" said:Kakvi su Nikon D40 i D60?
"hrvoje_" said:Moj ti je savijet da kupiš samo tjelo a ne kit jel objektivi u kitu su uvijek smeče,između canona i nikona nemreš fulat.Kaj se tiče objektiva pogledaj kaj ima u prizmi oni imaju sigmine objektive koji su odlični i povoljni,dosta ljudi kaj znam prije će uzet sigmu nego tokinu ili tamron.Evo i site di možeš sve dobro odmjerit http://www.fredmiranda.com/.
Sori tek sam sad skužio da si ga več kupio.