Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• Wikiboo
  • Phantom_Lord
  • Boro
  • n1n0
  • texas
  • PeroZ
  • vojnikpero
  • corpsebride
  • dannyded
  • Darian
  • barusha
  • ecvis17
  • Dr Beast
  • iPekica
  • luxx
  • take31
  • PUCKODJ
  • wilson
  • mate
  • hrvojeduu

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone pao - mrtvi pixeli ili prašina ispod ekrana?
  • Bok svima...

Jučer, na petak 13., prigodno, mi je iphone pao na pod, i, iako nije prvi put, ovaj put se nešto dogodilo s ekranom... Pun je nekakvih bijelih točkica, dosta sitnih i dvije veče... Pretpostavljam da su to mrtvi pixeli, iako meni to izgleda kao da je prašina nekako dospjela unutra. E sad me zanima, pošto je iPhone kupljen u T-Mobile-u, ima garanciju i sve to... Ima li načina da ga oni zamjene, ili mi garancija zbog padova više ne vrijedi? (drugih tragova da je pao nema, osim tih točkica po ekranu) Ako ne, radi li netko zamjenu ekrana, i po kojoj cijeni?

Pozz
    Post edited by Dottore at 2010-09-19 17:39:49
  • 26 Komentara sorted by
  • imam problem iphone 3 gs mi je pao u wc školjku...nezz ni ja kak je uspioo i ne radi jedna jedina tipka...jel se to iplati dat popravit...:S

• jooi... iskreno, neznam, nikada nisam cuo da mrtvi pixeli nastaju radi padova, ali, moguce je sve...
    jedino ako kažeš da si ga dobio sa mrtvim pixelima, ako se radi o njima... a radi pada ti sigurno nece ga primiti pod garanciju

zamjenu ekrana ti radi TOMM ovdije sa foruma, majstor je fkt tip... pa se dogovori sa njime...
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • LOL Jucer na petak 13 tu od ljudi na forumu dva iphonea pala na pod a jednom crko wifi, jedan je presto vibrirat, i jedan se covjek javio da mu je puko card slot pin, svasta..... inace nisma praznovjeran ali ipak malo previse u 1 danu...
  • I meni je pao. Al meni sve radi :twisted:
  • heh... idući petak 13. mob ne koristim... :D

al sad gledam malo po telefonu, i vidim one bijele točkice i dok je ekran ugašen... dakle mislim da to definitivno nije mrtvi pixel... al što je onda? zar može prašina uć unutra?
  • Meni je takođe sinoć pao dok sam bio u gradu, ali srećom imam Vaja case pa ni ogrebotine :)
  • "zoran25" said:
    Meni je takođe sinoć pao dok sam bio u gradu, ali srećom imam Vaja case pa ni ogrebotine :)

Šteta Vaja Case-a :)
  • heh, kad sam htjeo kupit case, reko sam si da "neće meni nikad past"... lol

inaće, pogledao sam malo sa povečalom na to, i 99% sam siguran da je prašina... slikao sam digitalcem, al je dotični čini se krepao, pa ak proradi budem stavio fotke...
  • "stjepan" said:
    heh, kad sam htjeo kupit case, reko sam si da "neće meni nikad past"... lol

inaće, pogledao sam malo sa povečalom na to, i 99% sam siguran da je prašina... slikao sam digitalcem, al je dotični čini se krepao, pa ak proradi budem stavio fotke...

A jesi jeremija što se tiče tehnike. Ugl, ako je prašina, onda ćeš proči punooooooo jeftinije nego ako je display krenuo na onaj svijet. Ali opet će ti trebati Tomm, ipak iPhone nije obični mob kojeg možeš iz dosade rastaviti i sastaviti (ok, Tomm može -_-')(ja sam svoj v360 rastavljao iz dosade i unlockao iz dosade i brickao iz dosade i unbrickao iz dosade - i na kraju mi nije bilo dosadno).
  • "stjepan" said:
    Bok svima...

Jučer, na petak 13., prigodno, mi je iphone pao na pod, i, iako nije prvi put, ovaj put se nešto dogodilo s ekranom... Pun je nekakvih bijelih točkica, dosta sitnih i dvije veče... Pretpostavljam da su to mrtvi pixeli, iako meni to izgleda kao da je prašina nekako dospjela unutra. E sad me zanima, pošto je iPhone kupljen u T-Mobile-u, ima garanciju i sve to... Ima li načina da ga oni zamjene, ili mi garancija zbog padova više ne vrijedi? (drugih tragova da je pao nema, osim tih točkica po ekranu) Ako ne, radi li netko zamjenu ekrana, i po kojoj cijeni?

Pozz

Danas bio u T-Mobilu, usput ih priupitao što ako se Iphone mehanički ošteti (pri padu i sl.), odgvorili da ih preuzimaju, šalju u Mađarsku na hardwerski popravak i to naplaćuju cca 2000,00 kn po popravku. Pri tome im je apsolutno svejedno da li je iphone jailbreakan jer naravno da garancija ne pokriva mehanička oštećenja pri upotrebi. Pa ti vidi..
    Bolje potraži jeftinija alternativna rješanja popravka (neko na forumu ili googlaj-popravak iphona u ZG i sl..) :!:
  • "stjepan" said:
    heh... idući petak 13. mob ne koristim... :D
    ...

Preksutra je petak 13 pa se pripremite jer je prosli put bilo 4 ozljđena (iPhonea) :D
  • Ja svog ostavljam kući a uzimam nokiu 3310 samo za taj dan....
  • Zanima me jel netko ima još iskustva s ovom "pojavom"? Kako se otklanja? Jel garancija ovo "pokriva"?

Hvala unaprijed
  • ok, mene sad zanima...dospjelo mi nekim čudom prašine pod ekran, nije mi pao, i sad me zanima šta će ovi iz tmobilea s tim radit? jel oni to uopće čiste? imam još garanciju pa ne znam kak će oni to gledat :S
  • Ah, ja sam se pomirio s cinjenicom da mi je zrno prasine u 3gs-u
  • "DjBeNI" said:
    Ah, ja sam se pomirio s cinjenicom da mi je zrno prasine u 3gs-u

problem je kad počne pristizati i ostatak prašnjive obitelji...zrnce nije problem ali poveća familija je...vole i stakalce od kamere također :D ja sam se navikao na suživot s njima
  • lol, ja mislim da cu proc do t-centra i ispitat situaciju!
  • Odnesi ga u t-mobile i reci da ti se to pocelo pojavljivat ispod ekrana i tak... MOzda prode!
  • Meni je isto prašine 3-4 točkice ali sam sa vremenom naviko.
  • Bok!
    Nisam htjela otvarati novu temu jer imam sličan problem...
    Imam iphone već godinu i pol, i nikakvih problema do sada s njim... danas mi je pao iz džepa na parket... i ekran je pobijelio... i nije reagirao na ništa...tek nakon par sati se čuje onaj zvuk otključavanja i zaključavanja, ali je ekran i dalje bijel, samo se povremeno pojave neke sive tanke okomite crte na desnom dijelu ekrana...
    Nisam sigurna što bi moglo biti ali mislim da je ekran otišao skroz... :(
    Ako tko zna kome bi bilo najbolje nositi na popravak (u ZG sam)? I koliko bi otprilike možda koštalo? Jel mi se uopće isplati?
    Hvala na pomoći...
  • Probaj drzat home i power tipku dok se ne restarta imao sam sličan problem.
  • "Danci" said:
    Probaj drzat home i power tipku dok se ne restarta imao sam sličan problem.

pokušano.... i ne pomaže... i dalje samo bijeli ekran... :(
  • Hm...posalji poruku Tomm-u sa foruma...On ce ti sve objasnit...
    Pretpostavljam da je to 3g...i nz bas koliko se isplati to popravljat...Sorry zbog pesimizma...
  • "DjBeNI" said:
    Hm...posalji poruku Tomm-u sa foruma...On ce ti sve objasnit...
    Pretpostavljam da je to 3g...i nz bas koliko se isplati to popravljat...Sorry zbog pesimizma...

np ;)
    već sam se pisala s Tomm-om, popravak bi me koštao 800kn, a imaš pravo, 3g i to 8gb, star već godinu i pol, ne isplati se to popravljat... tako da sam odustala od njega... :cry:
    nadam se novom... :|

hvala svejedno na infu... ;)
  • imala sam sličan slučaj, kad mi je 3G pao na pločice. Bijeli ekran ali nakon nekog vremena se mob sam od sebe sredio, no zadnji red ikona te dock nisu reagirali na dodir. Servis, čekanje od mjesec dana, i vratili mi ga s opisom da nije ustanovljena greška - stavili novi FW i nakon toga je radio.
    Znači, nemoj ga samo tako baciti u smeće, možda se može nešto napraviti od njega u kućnoj radinosti. Probaj staviti ga u DFU i restorati bez povlačenja backupa.
  • ifKa said: imam problem iphone 3 gs mi je pao u wc školjku...nezz ni ja kak je uspioo i ne radi jedna jedina tipka...jel se to iplati dat popravit...:S

ako ga budes nosio na popravak, nemoj reci gdje ti je pao, nece ti ga niko popravit ;)

http://www.ky3.com/features/food/sns-viral-video-man-drops-phone-toilet,0,85581.htmlstory

Post edited by Phantom_Lord at 2010-10-23 23:25:04
    MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle