"vanja" said:Nemojte bas tako o mojem voljenom Apertureu
Softver je super i ne bih mogao zamisliti fotografski zivot bez njega! Nije mi jasno kakve Evente spominjete though. Ja kreiram Project i u to importam strpam sve slike s kartice. Onda je brisanje svake slike cmd+delete.
Inace, fino dodam kontrasta, sharpnessa, saturacije i vec sto treba jednoj slici. Onda oznacim cijeli projekt i stampam slike s tim postavkama. Jos jednom prodjem kroz sve slike i obavim neke sitne korekcije histograma i ekspozicije ako treba. I projekt gotov! Koliko bi mi trebalo za 200-300 slika u PS-u, ne zelim ni razmisljati
Inace, soft je meni prodisao tek sa 4GB RAM-a. Iako se vise ne bunim po performansama, cekam jos 500GB 7200 disk da konacno dodje pa da upotpunim iskustvo
Inace, sve slike i dalje idu u iPhoto zbog losih slideshow mogucnosti Aperturea. Tako da je library od Aperturea vise backup s RAW fotkama.
Softver je super i ne bih mogao zamisliti fotografski zivot bez njega! Nije mi jasno kakve Evente spominjete though. Ja kreiram Project i u to importam strpam sve slike s kartice. Onda je brisanje svake slike cmd+delete.
Inace, fino dodam kontrasta, sharpnessa, saturacije i vec sto treba jednoj slici. Onda oznacim cijeli projekt i stampam slike s tim postavkama. Jos jednom prodjem kroz sve slike i obavim neke sitne korekcije histograma i ekspozicije ako treba. I projekt gotov! Koliko bi mi trebalo za 200-300 slika u PS-u, ne zelim ni razmisljati
Inace, soft je meni prodisao tek sa 4GB RAM-a. Iako se vise ne bunim po performansama, cekam jos 500GB 7200 disk da konacno dodje pa da upotpunim iskustvo
Inace, sve slike i dalje idu u iPhoto zbog losih slideshow mogucnosti Aperturea. Tako da je library od Aperturea vise backup s RAW fotkama.
"vanja" said:Meni taj LR nije nikako sjeo, ponajvise zbog sucelja. Izgleda mi kao igrica
"vanja" said:Nema problema, nadam se da ces se uspjeti switchati na ApertureJa se nadam nekom performance kicku nakon izlaska Leoparda. Jer to je IMHO najveca mana Aperturea - jako je spor.
"BigMac" said:Nikon D700.
"vanja" said:[quote="BigMac"]Nikon D700.
"letecimedo" said:Navodno je za proljece 2010 najavljena knjiga pod nazivom "Aperture X", pa se pretpostavlja da se radi o novoj verziji Aperture-a (u biti 3.0) koja bi trebala izaci nekako u to vrijeme. Inace "rumorsi" idu od krajnje pozitivnih (nova verzija jos ove godine) do krajnje negativnih (Apple odustaje od Aperture-a). Ovo posljednje bi naravno bilo vrlo razocaravajuce...
Koristim Aperture i Adobe Lightroom. Osobno preferiram Lightroom zbog Bridga a i Photoshopa mada po meni oba programa su vrlo slična i dobra.