Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• dtopal13
  • Vlada11070
  • vekijeaa
  • TomoV
  • SinkeSS
  • Ilija
  • Beast
  • independent
  • nikolamujdzic
  • tequilla_HR
  • ivicag
  • ssapa
  • emmichaelis
  • markoni
  • neo091
  • PeroZ

Tko je online (0)

Mac Book Pro ili neki drugi za faks
  • Pozdrav svim Mac korisnicima.

Ovako ljudi, uskoro idem na faks i razmišljam o kupnji nekog dobrog laptopa. Inače imam iMac 24" intel core duo 3.06, 4 GB RAM, 500GB HDD i ful je dobar prezadovoljan sam s njim. Njega ču također ponijeti na faks, ali ne mogu ga nositi svugdje buduči da je desktop računalo pa sam se malo zainteresirao za ovaj novi mac book pro 17". Sad me zanima što vi mislite da je bolje za faks apple-ov laptop sa mac os x-om ili neku toshibu ili nesto drugo sto ima windowse? S time da sam si mislio baciti parallels na mac book pro za svaki slucaj da mi treba power point itd... Ako ga budem uzimao u Americi konfiguracija ce sigurno biti najbolja moguča. Trebam pomoč.
    Pozdrav
    Post edited by Unknown User at 2009-06-16 14:44:29
  • 44 Komentara sorted by
  • Hm, na koji faks ideš?
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • ako ti samo treba za pristup netu, pisanje i sl. ne i za nešto šta bi morao doma na iMacu radit uzmi si macbook. Super je prenosiv a i snažan.... ja sam radio dost u zadnje vrijeme na najslabijem modelu i uopće nisam neka čekanja doživio u noramalnom radu :)

Uglanvom javi za šta ti treba pa ćemo vidit.
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Da, ako već i želiš Pro uzmi si 15", imaš iMac tako da stvarno nema potrebe za ovim većim. Ma da i kao što Darko kaže MB je također dovoljan ako faks ne zahtijeva rad u nekim programima. Primjerice tehničke fakultete nećeš završiti bez Windowsa, a tada je po meni pametnije imati piceka, neg kupiti skupi MAC da bi koristio windows...
    Post edited by monty_pirate at 2009-03-04 16:35:39
  • said:

[...] ili neku toshibu ili nesto drugo sto ima windowse? [...]

Muahahahaha, to od nas cuti neces.

Ako je za faks, onda obicni MB, imo taj bi ti trebao bit i vise nego dobar ;)

novilik je napisao/la:
    "Trebam pomoč"

Sori, al nisam mogao ne primjetiti pravopis
  • da ja samo pomoč :roll: :mrgreen:
    ču, buduči, moguča...

valjda je pisa s iPhonea ili nečeg sličnog :mrgreen:
  • said:

Hm, na koji faks ideš?

I mene ovo zanima, prvenstveno zbog pravopisa.
  • :mrgreen: Al ste napali malog...
  • Ja cu studirati hotelski i biznis menadžment sva nastava se održava na engleskom jeziku. Znači što mislite da bih trebao uzeti? Meni je ovaj mac book pro jako dobar, ali bojim se da ako ga uzmem necu moc koristiti toliko, bez obzira na parallels win xp. Što vi mislite?
  • hm. ako je tebi(vama ako si stariji) 18-ogodišnji dvometraš mali onda stvarno :D
  • Ma ne samo da ces ga koristiti nego ces i biti cool :) a mislim da ti nema potrebe onda za 17" MBP.
    www.rcspotlight.com
  • Ne znam što će ti za taj faks trebati više od iWorka, Office-a i veze za net? Tako da možeš uzeti Maca. Dali ti realno treba za to model koj si naveo? NE, ali ako želiš razriješiti kesu..samo daj :) Svaki mac, osim white serije macbooka je besprijekoran. ;)
  • Da i ja isto mislim da za tvoje potrebe će biti dovoljan macbook... ali ako baš želiš imat Pro onda kupi Pro :) makar za potrebe faksa ne vidim kako bi ga mogao iskoristiti više nego macbook. Ali na tebi je na kraju odluka
  • Hvala vam puno za ovo. Ja sam ovako razmišljao, ako budem uzimao u HR onda sigurno MB, ali ako U SAD-u onda necu štedjeti jer 2000$=12000 kuna(u SAD-u) i 15000 kuna(u HR) nije isto. Ok ljudi mac korisnici su uvijek bili od pomoči tako sam i uzeo iMac s kojim sam prezadovoljan, tako da po ovom što ste pisali necu pogriješiti uzeo MB ili MBP.
  • i još nešto ovako usput. Imate iskustva sa kupnjom preko amazona?
  • Pisalo se o tome baš neki dan, pogledaj malo po forumu...
  • said:

...tako da po ovom što ste pisali necu pogriješiti uzeo MB ili MBP.

Gle bitno da je Macxxxxxx a dalje nije, jer nemozes pogrijesit... samo pocetak je bitan... hehe :D
  • novilik, predlažem ti MacBook, Pro ti nije potreban, koliko sam skužio. No evo ti korisniji prijedlog. Ako ti je nastava na engleskom preporučam ti da ga uzmeš s US layoutom tipkovnice. Nikako s HR. Ja studiram na engleskom i 95% što pišem je na engleskom i mogu ti reći da je to na HR tipkovnici dosta teže. Nije takav bed pisati na engleskom s hrvatskom tipkovnicom, no ako to radiš većinu vremena onda nema smisla.
  • U tvom slucaju Pro je bacanje para... Radije ostavi te pare pa plati neki ispit :D MAcbook uzmi ...
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • Ako se odlučiš za kupnju u Americi, znaj da cijene na apple.com nemaju uračunati porez, koji je u porsijeku 7% ako se ne varam. To je veća cifra ako se odlučiš na pro. I još jedna stvar, obvezno kupi apple care, navodno vrijedi u Hrvatskoj na mobilne uređaje kao što je laptop.
  • ako ces shminka faktor gleat,po meni najbolji bijeli macbook :D
    macbook pro je mocan al ne privuce toliko paznje :oops:
    ne znan kakva su iskustva sa unibody macovima,al vidin da ih pocinju lagano kopirat pc-plasticari :|
  • Meni osobno je unibody puuno ljepsi od bijelog, a i napravljen je od aluminija, nema plastike.. :mrgreen:
    Post edited by schlupi at 2009-03-05 21:21:05
  • Pa bijeli je IMO po meni najgori :mrgreen: em puca, plastika je banana, em ima ljepših.
  • Pa to i kazem, ne vidim kako se unibody moze ikako povezati sa plastikom kad je cijeli od aluminija... Jedino sto je (uvijek) hladan na dodir :mrgreen:
  • kmh...vidiš...zaboravih upitat nekog...onaj, ja sam mislio ići na FER u Zg...sada, zanima me koliko mi Mac tamo može pomoći/odnemoći???
  • A gle ako želiš Maca, uzmi ga. Windowse ćeš vrlo-vjerojatno morati bootcampom instalirati, jer će ti trebati.
  • said:

A gle ako želiš Maca, uzmi ga. Windowse ćeš vrlo-vjerojatno morati bootcampom instalirati, jer će ti trebati.

Ili Parallels
  • said:

kmh...vidiš...zaboravih upitat nekog...onaj, ja sam mislio ići na FER u Zg...sada, zanima me koliko mi Mac tamo može pomoći/odnemoći???

ja sam na FERu 2. godina i do sada mi nisu trebali Windowsi.
    a čisto sumnjam da će mi trebati ubuduće.
  • said:

said:

kmh...vidiš...zaboravih upitat nekog...onaj, ja sam mislio ići na FER u Zg...sada, zanima me koliko mi Mac tamo može pomoći/odnemoći???

hehe ovo me baš čudi jer imam dojam da je FER poprilično MS-ovo "gnijezdo", zbog MSDNAA, raznih seminara, pa koristi se VS koliko sam skužio, itd.
    Jel te gledaju čudno i pitaju te koji je to skin za Vistu ;)
  • said:

said:

said:

hehe ovo me baš čudi jer imam dojam da je FER poprilično MS-ovo "gnijezdo", zbog MSDNAA, raznih seminara, pa koristi se VS koliko sam skužio, itd.
    Jel te gledaju čudno i pitaju te koji je to skin za Vistu ;)

nope... mene ljudi na FERu izbjegavaju :D
    da, M$ gnijezdo jest, ali nitko ti ne govori da ti _moras_ raditi u VS-u.
    to što nam je mail server Exchange i sl., to je već druga stvar.
  • Ma ti si meni car!

Eto i to sam reko :)
  • said:

...

Kužim...

BTW, ovaj tvoj potpis "Microsoft je za software isto što i McDonalds za gastronomiju" me zeznuo neki dan :D. Pročitao sam ga prije par dana i svidio mi se te sam ga onda citirao kolegi koji me pitao zašto ne koristim Windowse. On je odgovorio "Dakle Windows je po tome brzi softver?" :D
  • said:

Ma ti si meni car!

sam sebe ne bih bolje opisao :D
  • "Da ne otvaram novu temu..." :D

Trenutno sam u statusu potencijalnog svičera, za što je najzaslužniji predivni aluminijski MacBook. Inače nemam iskustva s Apple računalima, no koliko sam se u zadnje vrijeme informirala o njima, mislim da neću pogriješit ukoliko se odlučim za Maclaptop umjesto prethodno pikiranog Dell-a.
    Odluka je pala na MacBook 13" Unibody 2.4Ghz, no tragajući za što povoljnijim primjerkom, naletjela sam i na BLACK verziju 2.4GHz/2x1GB/250GB za (samo) 7.800kn. To bi bilo cca 5000 kuna jeftinije od prvospomenutog aluminca, pa me zanima ima li neke veće razlike među njima osim kućišta? Ušteda od 5000kn sigurno nije malo za još uvijek studentski džep, tako da ne znam da li bi se to možda više isplatilo... Pročitah da je Apple-u dosta pala prodaja zadnjih mjeseci pa ne znam ima li vajde očekivat kakva sniženja uskoro... Mada, ako ih i bude, pretpostavljam da neće bit drastična, barem ne kod nas... :roll:
  • lošija grafička, nešto malo slabiji procesor (starija generacija), ali zato imaš firewire (novi 13" MacBook nema :))
    i novom MacBooku baterija traje nešto duže (15 do 30 min)
    ako ti nije bitna grafička - ispadne ti više-manje svejedno
  • Plastika nedostatak po meni
    www.rcspotlight.com
  • said:

Plastika nedostatak po meni

Crna je jos i podnosljiva ako zanemaris otiske prstiju, al nemoj slucajno bijeli kupit, to pucketa ko kokice.
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Koji ce ti vrag 17" MBP? Kak bus to nosil okolo? Dobro su ti napisali, 15" MBP ili MB. Jedino ako mislis na predavanjima gledati filmove?
  • Eh da vidiš ekran od MBP 17" brzo bi promijenio mišljenje... Ima rezoluciju kao Cinema od 24" a o kvaliteti da ne govorim. Baterija mu traje 8 h s uključenim wirelessom (provjereno) i oko 10 h bez wirelessa. Ne bih ga nikad kupio zbog veličine (i ovaj MB mi je prevelik/pretežak stoga ciljam na MBA) ali MBP 17" je stvarno vrhunski stroj i ako mu ga nije problem nositi nek njega uzme. Naravno ako ima para :)
  • said:

Jedino ako mislis na predavanjima gledati filmove?

za to ti je dovoljno i 13". provjereno! :D
  • Da, zemi iMAC, onaj od doma i Honda generator na kotacima i imas snage koliko hoces. Po meni 17" MBP nije prenosno racunalu u smislu cukanja svaki dan. To je kompaktno prenosivo rcunalo koje se je nosi okolo ako nije potreba. 15" je max za cukanje, 13" je idealno. Cak je Air lukavo koncipira ali preskup za ono kaj daje.
  • definitivno mb, 13"..nosis ga, a ni ne kuzis da ga nosis..:D
    Jedan potpis.
  • a ako zapnes za pro, eto sad izlazi 13" mb pro, pa navali narode :D
    Jedan potpis.
  • said:

said:

Jedino ako mislis na predavanjima gledati filmove?

za to ti je dovoljno i 13". provjereno! :D

Ja isto na faxu gledam filmove sa 13'' normala, cak sta vise, uzivim se :d Odgledo komplet Heroje i Prison Break
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • Pa manje mi fali veci ekran za filmove i serije nego za programiranje, surfanje i te...nazovimo textualne stvari.
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!