Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• mmike
  • icce
  • alenq
  • Dodo
  • Rusty
  • bope
  • mican
  • Ficek
  • smurfastic0
  • nbacac23
  • wired
  • lakick
  • LC120black
  • alexiaco2
  • Vanja VKTR
  • Beast

Tko je online (0)

'Oćel' to tablet na ljeto?
  • Post edited by Unknown User at 2009-03-11 12:59:46
  • 30 Komentara sorted by
  • Ne :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • kao i zadnja tri lita :D
  • said:

kao i zadnja tri lita :D

What he said :)
  • LoL... A dobro stavili su sliku tabletića, al valjda misle da će biti neki preklopni NetBook...
    Samo što onda spominju ove Quanta Computer
    :?
  • Ma nema sanse ;)
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Sviđa mi se i kupio bih ga jer mi takvo što treba, no ne vjerujem da će to izaći na ljeto... Uostalom rekao je Stevo da ih to tržište ne zanima.
  • said:

Sviđa mi se i kupio bih ga jer mi takvo što treba, no ne vjerujem da će to izaći na ljeto... Uostalom rekao je Stevo da ih to tržište ne zanima.

Ma ja mislim da ce ga izbacit, mozda ne u tom obliku, ali definitivno ce nesto napraviti po tom pitanju.

Moje misljenje je da ce toliko poboljsati iPhone u 3. reinkarnaciji da ce biti nesto izmedu danasnjeg iPhona, i danasnjih netbookova/tableta!!
  • said:

said:

Sviđa mi se i kupio bih ga jer mi takvo što treba, no ne vjerujem da će to izaći na ljeto... Uostalom rekao je Stevo da ih to tržište ne zanima.

Ma ja mislim da ce ga izbacit, mozda ne u tom obliku, ali definitivno ce nesto napraviti po tom pitanju.

Moje misljenje je da ce toliko poboljsati iPhone u 3. reinkarnaciji da ce biti nesto izmedu danasnjeg iPhona, i danasnjih netbookova/tableta!!

onda bi trebali izbaciti i iphone nano jer ne planiram nositi ciglu od mobitela, ovaj 3G mi je limit.
  • i ja mislim da neće. mada ovaj izgleda dosta zgodno
  • Ja tvrdim da hoće!!!
  • said:

onda bi trebali izbaciti i iphone nano jer ne planiram nositi ciglu od mobitela, ovaj 3G mi je limit.
    Ako bude tako, preci cemo na Palm Pre i dobro :P
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Hmmm, moglo bi biti nesto ;)
    "Wintek will provide the touch-screen display which Quanta will manufacture into an Apple netbook as early as the second half of the year. The only new bit of information is the screen size said to be between 9.7 and 10-inches."

BTW Leko na osnovi kojih informacija tvrdis da ce biti?
  • Sumnjam...
  • Ne mogu sada naći di sam neki dan naletio na macbook kojem se okreće monitor i onda mu on služi kao touch panel (mislim da je bilo više kao tablet, sa olovkom). Znam da sam tražil wacom i da je nekaj u vezi njega imal i wacom. E sad da se barem mogu sijetit, al nejde i nejde na jezik...
  • pitaj majstora :mrgreen:
    Cintiq 21
  • said:

Hmmm, moglo bi biti nesto ;)
    "Wintek will provide the touch-screen display which Quanta will manufacture into an Apple netbook as early as the second half of the year. The only new bit of information is the screen size said to be between 9.7 and 10-inches."

BTW Leko na osnovi kojih informacija tvrdis da ce biti?

Nekoliko stvari me navelo da tako razmišljam, prvo sve se više glasina pojavljuje, a mislim da postoji i velika želja korisnika za jednim takvim uređajem. Mislim da i oni sami vide to, kao jako dobru priliku za povečanjem prodaje i prihoda.
    Jedan takav uređaj, koji bi bio cjenovno prihvatljiviji od ostalih uređaja u apple ponudi, bi OS X učinio dostupnijim većem broju korisnika, kako bi taj uređaj imao vjerojatno i multitouch i jako dobar dizajn, ljudi bi bili spremni platiti više nego za sl. uređaje konkurencije.

Zaključak uz dobar dizajn, jako dobar OS, uz korisnu inovaciju kao što je multitouch imamo uređaj koji je najbolji u tome segmentu i bilo bi ludo da se na tome polju ne pokažu, jer korz to polje mogu poboljšati prodaju i skupljih računala, jer će ljudi dobiti priliku da upoznaju OS na jeftinijem uređaju.

Malo filozofiram al nadam se da ste me skužili...
  • Tuesday March 10, 2009 08:49 AM EST
    Written by arn
    Dow Jones Newswire reports that Apple is indeed planning to launch a netbook computer with a touchscreen as soon as the 2nd half of this year. They cite "two people close to the situation" as sources.
    The mini laptop computers will likely have monitor screens that are between 9.7-inches and 10-inches, one person, who declined to be named, said.

This adds credibility to yesterday's report that Apple had already placed orders for the screen with Taiwan-based Winktek.

Based on this new information, it appears that Apple is targeting a ~10" screen size for this Netbook. The addition of a multi-touch screen adds an interesting twist to the concept of a netbook which is traditionally a clamshell miniaturized laptop.
  • To šta puno ljudi za takav uređaj navija ne znaći nužno i da idu u tom smjeru :) Gle samo koliko nas želi copy/paste na iPhoneu a je čak i lakše integrirat jer je samo o softwaru riječ.

A kod ovakvog uređaja bi se ipak trebalo na više stvari pazit, i sumnjam da će apple, sve dok ne bude potpuno zadovoljan tako nečim, izbacit nešt slično.
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • nešto novo sigurno.a sad što...vidjet ćemo..
  • Nekako zbilja imam osjećaj da će izbacit netbook, baš imam osjećaj da hoće i mislim da će napraviti revoluciju u tome području.
  • istini za volju od Aira nije bilo ničega na što sam zinija i osta paf, očekujem od Applea bar jednom godišnje nešto ludo inovativno
  • said:

pitaj majstora :mrgreen:
    Cintiq 21

ne, znam za taj model i nije taj. Bila je slika iznad texta sa macbook-om kojem se okreče ekran i još je pisalo da su oni praktički preradili taj model mac-a i stavili svoj touch panel te da su kao konkurencija wacomu ili koriste wacomov program. tak nekaj je bilo...budem se sjetil.
  • možda modbook, al njemu se ne okreće ekran, fiksiran je
  • sad sam totalno lud....tu na poslu mi se obrisal history pa nebrem nać po njemu....znam da ga je napravila neka firma koja "prerađuje" macove, to je kao njihova prerada kad ga već apple neće izdat.
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • evo čitam već drugi dan ove rumore i stvarno bih volio da dobijemo netbook/tablet. Uzeo bih ga čim dođe, prodao moj MacBook 13" kojeg nosim sa sobom i imao kombinaciju netbook + MBP 15". Nadam se da će dolaziti i stylus s njim da ga se može koristiti i kao bilježnica (za crtanje i pisanje). Ne sumnjam u touch mogućnosti Apple-ovih proizvoda, nego neke stvari su jednostavnije stylusom.
    Ipak nekako sam skeptičan oko tableta dok ne proizvedu neke bolesne baterije jer prema veličini s rumors sajtova, sumnjam da će mu baterija trajati dulje od sat vremena. No svakako moraju barem jednom godišnje izbaciti nešto revolucionarno :D
  • bravo! to je to! na to sam mislim. vrtil mi se ax na jeziku al samo kao axe dezodorans haha :-))
  • Wacom® Penabled® digitizer:
    na to sam mislil kad sam spominjal da ima neke veze sa wacomom.
    uf pala mi gruda sa pameti...
  • said:

možda modbook, al njemu se ne okreće ekran, fiksiran je

da sad vidim. bil je macbook otvoren, može ga se preklapati (otvoriti/zatvoriti) i rotirati.
  • isprika svima.
    radi se ipak o modbook-u sa tipkovnicom koja je bila smještena iza njega pa me to zavaralo.
    Sorry! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: