Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• dnbstudio
  • Wikiboo
  • martinaborosic
  • extremac
  • CooL
  • calamityemily
  • Life_10
  • ante08
  • grgamajstor
  • selma
  • apple99
  • dale_cooper007
  • Riki
  • HaBo
  • vjeko
  • maki1
  • obscured by clouds
  • Primat
  • MBSxDesign
  • Shinobi

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Novi iPod Shuffle...
  • Gledam danas store.apple.com i vidim da neradi... narvano refresham da vidim u cemu je stvar, koliko vidim gore je novi iPod Shuffle, sory ako je vec netko napisao, ja nisam do sad vidio, nisam par dana bio na MK pa sam malo OUT, a na trazilici nisam nista pronasao... ;)

http://a248.e.akamai.net/7/248/2041/1521/store.apple.com/Catalog/US/Images/shuffle/img/gallery-big-09.jpg

http://a248.e.akamai.net/7/248/2041/1521/store.apple.com/Catalog/US/Images/shuffle/img/gallery-big-04.jpg

http://a248.e.akamai.net/7/248/2041/1521/store.apple.com/Catalog/US/Images/shuffle/img/gallery-big-01.jpg
    Post edited by Dottore at 2010-08-22 21:45:34
  • 77 Komentara sorted by
  • Sad sam si ga nacrtao na papiru, e to je stvarno malo!!

Koja je cijena! Spor mi je internet na poslu!
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • $79
  • Apple svaki dan nešto novo izbaci :D. bez ikakvih prezentacija, samo odjednom. Sviđa mi se nova politika!
  • ŠOK!! :o :shock: :mrgreen:

Najbolje što ovo niti jedan rumor site nije predvidija.

Ludilo!
  • Pih, ne svidja mi se :mrgreen:

Divan, krasan, vau, a kontrole na slusalicama. Meni par slusalica traje mjesec dana, tako da :mrgreen:
  • Nimalo mi se ne svida. Stari ima puno vise osobnosti i nije nista puno veci, a moze se koristit s bilo kojim slusalicama.

Edit: sad sam malo bolje pogledao.

Dakle plusevi:
    + VoiceOver
    + Veci kapaciter
    + Duplo manji
    + Nema vise glupog docka nego dolazi s kablom

Minusi:
    - Izbor slusalica
    - Boje??
    - Slabija baterija
    Post edited by ficho at 2009-03-11 14:24:29
  • Da, niti jedan rumor site nije predvidio ovo, očito su zatvorili leakove :D.
    Ovo s kontrolama na slušalicama je tipičan nastavak Appleove Nazi politike kupovanja svega s njihovim logom gdje sve ostalo smrdi. Osim što su im slušalice smeće, sada ljudi nemaju ni izbor. Bez obzira na to, Shuffle izgleda mrak, impresioniran sam veličinom, taman kad sam mislio da ne mogu napraviti manji Shuffle od druge generacije oni iznenade. Super im je ovaj faktor iznenađenja! Kome sada fali Macworld i Keynotei :D.
  • Malo sam skeptican za te kontrole na slusalicama.
    Ja svako malo minjam muziku i pojacavam-stisavam. Sad cu hodat s rukom na vratu. hmmmmmm
    Inace obozavam prijasnji shuffle LOVE IT
    On je jos u prodaji ali ovaj hmm.... izgleda SUPER MALO kao duplo manji od prijasnjeg ali da barem ima jabukicu s prednje strane ili da je u boji (sigurno ce uskoro biti u boji) nekako je prazan s prednje strane. Nadam se samo da kvacica nije kao na ipod classicu ili touchu - krom. Pa da se isfriza brzinom svjetlosti... macka u spotu kaze da je celik ?!

anyway - sigurno kupujem :) heheh ko je reka da kupujem sve sa jabukom????? :D
  • Hm, cini se da ovaj "VoiceOver" nije pravi VoiceOver, tj. da se imena pjesama, izvodaca, albuma i playlista snime na kompu i prebace na shuffle. (to sam zakljucio po tome sto je razlicit zvuk ako syncas s Macom od onog ako syncas s Windowsima - pogledajte guided tour). + izgleda da nam dolazi novi iTunes 8.1
  • funkcionalnost ovoga držanja i puštanja središnje tipke me podsjeća na urnebesni Mactini :lol:
  • Ma uzas, kao Sony izgleda sad :)
  • I meni je bilo cudno to da ovisi jel mac ili win. Da primjetio sam da su njihovi itunes malo drugaciji. sigurno ce novi itunesi... da bude i iphone 3.0 software update i nema sretnijeg od mene :mrgreen: :mrgreen:
  • "vanja" said:
    Ma uzas, kao Sony izgleda sad :)

Moram se složit, ni meni se ne sviđa dizajn. U prvi mah sam pomislila, gle upaljač :x
  • Straznja strana mi je prelijepa, ali naprijed -> bLjak! Nesto mu nedostaje..
  • Al ovaj shuffle je tako mali da je smiješno govoriti o stranama, svaka đinđa minđa na njemu bi bila presitna. O dizajnu ne sudim dok ga ne uzmem u ruke. Meni je lipši od prijašnjih verzija.
  • Dobro Bill kaže. To je tako sitan iPod da ni ja ne vidim šta su trebali na njega naljepit ili stavit. Meni je baš lijep ovak neupadljiv. I sviđa mi se jako.

A i kontrole na slušalicama koristim od kad sam na iPhonu tako da mi ni to ne pada teško :) jedino šta bi ove in-ear nove ali su skupe. Da njima cijenu spuste ili ih daju u kompletu sa shuffleom... e to bi bio best buy
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Zapravo kad razmislim, svida mi se taj prazni prostor naprijed, ima mjesta za graviranje, dok sam na starom moro ugurat font 4 da bi stao :D
  • meni je iPod shuffle mrak, imam 2. generaciju od kada je došla na tržište, i nikada nisam imao niakvih problema (baš zato jer je jednostavan) kada sam ga ja kupio mislim da je bio oko 700 kn, a sada vidim da košta oko 300, tako da ce vjerojatno i ovaj brzo pojeftiniti!

VoiceOver-dali je moguce da to dodje i na iPod druge generacije (updait)? jer to je samo stvar softwera? :D
  • "rene3" said:
    VoiceOver-dali je moguce da to dodje i na iPod druge generacije (updait)? jer to je samo stvar softwera? :D

Eventualno na ovaj zadnji koji podrzava slusalice s daljinskim, ali sumnjam.
  • Meni je mrak i kupit ću ga kad dođe kod nas, razmišljao sam o Nano, ali ne treba mi..ovo je skroz ok. :)
  • 4GB i playlists je sasvim dovoljno. Imao sam 80GB iPod i znate sto sam stalno koristio - Shuffle. Pogotovo kad jel ljeto i nemas di stavit ni ruke kamo li ipod classic.
    Samo sad kad imam iphone onda koristim iphone. Nema mi puno smisla vuc ipod i iphone pogotvo kad se mogu odmah javiti na poziv.
    Zato shuffle vlada na bicikli, teretani i ostalim po iphone ugrozavajucim situacijama :)
  • Pa da, meni isto tako prvenstveno treba za gym :mrgreen: U autu imam radio, na poslu komp kao i doma. :D
  • Sve bez ekrana (barem 1 linija) - zero pionts...
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • Ja imam prvu generaciju, i bas iz tog razloga sam ga i uzeo, sto je tako mali i lagan bio, a taj je jos i glomazan kada se uporedi sa 2. gen a o ovom da i ne govorim.
    Shuffle i jeste napravljen za sportase i sl.
    Mozda sada sa 4 Gb bude malo i nezgodno bez display-a ali zato valjda ovaj Voice-Over dolazi! Dizajn? O tome kada ga uzmem u ruku kao i seve do sada sto Apple napravi totalno drugacije bude kada se dotakne :D
    Znam da su mi govorili kao glupo bez ekrana ne vidis koja je pjesma ali meni nije uopste smetalo, naravno imao sam taj od 512Mb tu i ne stane nesto puno pjesama a i fakat nije bio potreban jer ionako sve te pjesme sam JA LICNO stavljao na njega pa valjda i znam sta svira :D
  • http://img528.imageshack.us/img528/1181/ipod3g.jpg
  • Taj komentar za shuffel da nema ekran mi je potpuno smješan. Nije da je apple izbacio sve druge modele iPoda i ostavio samo ovaj bez ekrana i smo sada svi prisiljeni živjet bez toga.

Ovaj iPod NIJE napravljen da se surfa po playlistama, vidi coverflow i sl. stvari. Kome to treba neki si kupi Classic ili Nano. Onima kojima ovakav mp3 player treba znat će ga cijenit :)
  • "rene3" said:

Ma nedaj Boze!! Treba zaraditi na novome hardveru, kakav bi ti update ;)
  • Ne svidja mi se to šta su kontrole samo na slušalicama.. :roll:

Slušalice su jedna zbilja potrošna roba i mnogi zapravo ni ne žele upotrebljavat Apple-ove.. Osobno, meni skroz pašu i nisam uzimao druge.. ali ovako se zbilja nema izbora..

S druge strane, obzirom da svake godine izlazi novi iPod.. valjda slušalice neće riknut prije toga vremena.. tako da valjda Apple cilja da više ljudi ni ne mijenjaju slušalice kad tako i tako novi modeli non-stop idu.. :mrgreen:

Sam dizajn.. hm.. mislim da uskoro nećemo imati ništa ni komentirati.. to će bit samo jedna žica koja će na jednom dijelu imat "+" i "-" .. i to će bit to :mrgreen: Vrlo vjerovatno će se punit bežično, pjesme će ić na Shuffle vjerovatno čim na nju pomislimo.. i tako.. :mrgreen:
  • još je manji nego sam zamišlja
    pogledajte galeriju na engadgetu
    http://www.engadget.com/2009/03/12/new- ... -hands-on/
  • Ima li kakvih informacija kada će biti dobavljiv kod nas?
  • Stvarno i ja tek sad vidim kolko je mali, kad sam ga vidio pokraj iPhonea. I samo jednu stvar mislim da bi mijenjo na njemu, tj. dodao mu. Kao sto je shuffle prve generacije imao ugraden usb konektor... Samo bi se ovdje morao nekako ugurat onaj mali bez "oklopa"...
  • pederi, rade ih sve manje da ih je lakse izgubit pa da moras novog kupit.. xD
  • "planta" said:
    pederi, rade ih sve manje da ih je lakse izgubit pa da moras novog kupit.. xD

Pa mozes ga izgubit jedino ako ga istekas iz slusalica i otkvacis s odjece... za sto stvarno nema potrebe :P Ne ozbiljno, svaka cast onom ko uspije izgubit iPod, bez obzira kolki bio :D
  • Danas su oredstavljene nove slušalice od jedne firme koju su shuffle 3 kompatabilne. Također i adapter je u pripremi pa uz malo (valjda) nadoplatu ni to više neće biti neki argument da se druge slušalice po volji ne mogu koristiti :)

Ja bi se jedan :)
  • "Darko Kontin" said:
    Danas su oredstavljene nove slušalice od jedne firme koju su shuffle 3 kompatabilne. Također i adapter je u pripremi pa uz malo (valjda) nadoplatu ni to više neće biti neki argument da se druge slušalice po volji ne mogu koristiti :)

Ja bi se jedan :)

VIse o tome ovdje... uopce nije problem... hehe P.S. moze meni jedan... :D

Klipsch, Scosche unveil VoiceOver-compatible iPod shuffle earbuds
  • "ficho" said:
    .... I samo jednu stvar mislim da bi mijenjo na njemu, tj. dodao mu. Kao sto je shuffle prve generacije imao ugraden usb konektor... ...

Nema USB konektor? pa kako se synca?
    Isprcavam se ako padam s marsa :D
  • "ipastrovic" said:
    [quote="ficho"].... I samo jednu stvar mislim da bi mijenjo na njemu, tj. dodao mu. Kao sto je shuffle prve generacije imao ugraden usb konektor... ...

Nema USB konektor? pa kako se synca?
    Isprcavam se ako padam s marsa :D[/quote]
    D'oh! :D

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/03/ipod-shuffle-unbox-005.jpg
  • Džizzs koji upaljač, još kad vidim kako onaj Aux ružno strši iz njega...
    Sorry, ubijte me ali meni je ružno dizajniran, mislim konkretno na ovaj oblik a-la duguljica
    :(
  • Al daj pogledaj kolki je...kako bi ti to dizajnirala? :D
  • Ma po meni savrseno izgleda, nemrem se nacudit kak je mali, pa gle samo kako ovaj USB izgleda ogromno pored njega.

Za jedno dvije do tri verzije prodavat će samo slušalice, iPod Shuffle All In One!!
  • "ficho" said:
    Al daj pogledaj kolki je...kako bi ti to dizajnirala? :D

Ahhh Fićek, kako da ti objasnim... Smeta mi ponavljanje formi. Ponavlja se forma "duguljice" tijela iPod-a i duguguljastog konektora za sluše.
    Po mom mišljenju bio bi puno bolji kvadratičniji iPodić, onda bi se i sam Apple logo s druge strane nalazio na puno boljem mjestu, jer Apple logo je takav da mu najbolje odgovara kvadratična podloga. Na duguljastoj podlozi se mora imišljat gdje će ga se smjestit, po zlatnom rezu, gore, dolje u sredini nikako ne paše... :?

Ja bih voljela da je ovakav, ali eto :P

http://img.skitch.com/20090313-deebdm6mmcxra3rr4h8qm8hr3u.jpg
  • Ne znam, meni isto na prvi pogled nije nikako sjeo, al sto ga vise gledam, sve vise mi se svida. Da je kvadraticni vjerojatno bi mu ostavili i gumbe, a ona ne bi dobili prakticki nista nego malo smanjeni shuffle 2. generacije. I ne bi tako impresivno mali bio. Jasno mi je da se ne moze svima svidjeti, al meni se eto bas svida :)

A mozda ti jos i priraste srcu kad ga primis u ruku pa ti se izgubi medu prstima :)
  • Prvo kad sam ga vidio sam se razocarao

Ne zbog izgleda, ne zbog funkcija, nego zbog toga sto su izostavili kontrole na samom playeru. Sto znaci da i ako imam bolje slusalice, ja ih ne mogu koristit s njime, makar imao konverter.

jest da su se sad vec javili neki proizvodjaci sa svojim, boljim, modelima(
    http://www.usporedi.hr/strane_vijesti/pogled/2687/ ), ali mi ipak ne odgovara..ako bi ga vec isao kupit onda bi uzeo proslu generaciju, samo zato sto ima kontrole na sebi..
  • Zašto nebi mogao koristiti bilo koje slušalice sa onim nastavkom koji ide između njih i Shufflea i na kojem stoje sve funkcijski gumbi?
  • Pa zar ste sumnjali da ce biti neki dodatak koji omogucava upotrebu drugih slusalica? Barem je do sada takvih stvari bilo sto se tice Apple proizvoda.
  • "Darko Kontin" said:
    Zašto nebi mogao koristiti bilo koje slušalice sa onim nastavkom koji ide između njih i Shufflea i na kojem stoje sve funkcijski gumbi?

Kabel bi bio predugačak i izgubio bi se smisao onoga što je Apple htio pokazati.

Kažem, meni se ne sviđa i kad bi već išao kupovat zaseban mp3 player, onda bi definitivno prošlu generaciju uzeo.

edit: tek sad vidio kako nastavak izgleda, kabel onda ne bi bio predugačak
  • Da baš dok sam pročitao prvu rečenicu htio reć da kaj ti tih 10 cm toliko smeta :D

Mislim i ja se slažem da nije to idealno riješenje, ali kao takvo je, i uz taj mali dodatak stvarno si opet neograničen sa slušalicama pa eto.

Kako Ficho kaže: Što ga više gledam sve mi se više i više sviđa :D
  • Ma ne znam .. imam HPM-90 na SE-u i bilo bi mi blesavo, nakon sto se naviknuo da imam mini display, dodatne tipke na slušalicama i sve kontrole na mobitelu, da prelazim na nešto sto nema. U biti isti slučaj ko da sad netko s iPhoneom ide kupovat Shuffle, ajd možda zbog toga što je malen ful pa ono ak imaš viška para zašt ne, al ono, nema smisla s konja na magarca.

Baš kao što je Luka rekao, Apple je uspio već prežvakanu stvar napraviti ponovno ukusnom :P

Kad bi imao na odabir između [random] playera (istih nedostataka kao i ovaj Shuffle) i novog iPoda, onda bi sigurno uzeo novi iPod.
  • Pa zasto tako rezonujes, sa konja na magarca?
    Kako sam ja skontao shuffle je odlicna solucija za ljude koji se bave sportom tipa joging, teretana..... i tu bas i nije iPhone pozeljan cak je bas i suvisan! A shuffle ispunjava bas tu namjeru: jeftini, mali, lagani, lijepi......mp3 player. Gledam Belkin Armband za iPhone 3G kosta 30$ a shuffle 80$ i ja mislim da vrijedi dati jos nekih 50$ za extra player pogotovo Shuffle (naravno da mozes kupiti neki no-name player za puno manje para ali ne govorimo o tome sada) i nositi ga samo za takve prilike, mada ja u njemu vidim i jos drugih prednosti u odnosu na iPhone. A bas zato sto je toliko mali i lagan uvijek moze da se nosi i pored iPhonea ako bas hoces ;)
  • "minime" said:
    Pa zasto tako rezonujes, sa konja na magarca?
    Kako sam ja skontao shuffle je odlicna solucija za ljude koji se bave sportom tipa joging, teretana..... i tu bas i nije iPhone pozeljan cak je bas i suvisan!

a ok, po tom pitanju si u pravu ;)