Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• srtwt
  • maki1
  • gleutar
  • Mladen1961
  • th3ana
  • applemanija
  • Afrodita
  • papa_Strumpf
  • mmike
  • cyb
  • Riki
  • ileo
  • tonixxx16
  • wilijam23
  • EdSe
  • valkalinic
  • songoku
  • exy
  • bojan.c
  • big_mac

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone OS 3.0 - 17.03.2009.
  • 17.03. Apple će prikazati preview novog iPhone OS-a 3.0 na kojem trenutno rade kao i novog SDK.

http://www.hurl.ws/16xi

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/iphone-os-30-novi-iphone-3jpg.jpg
    Post edited by Unknown User at 2009-06-18 09:29:51
     iMac | iPad | iPhone
  • 42 Komentara sorted by
  • Hi hi hi... Bilo bi krasno kad bi ju pustili negdje za pocetak ljeta :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • JEEEEEEEEEEEJ :D
  • ovo znaci da je novi iphone gotov, ili se vec zna kako ce izgeldat i koje ce specs imat, jer sam siguran da nisu razvili novi os prije novog hw, znaci ubrzo ce :mrgreen:
  • "ipastrovic" said:
    ovo znaci da je novi iphone gotov, ili se vec zna kako ce izgeldat i koje ce specs imat, jer sam siguran da nisu razvili novi os prije novog hw, znaci ubrzo ce :mrgreen:

Iako vjerojatno imaju neki draft, ne vidim zasto ne bi razvili OS prije hw-a? Pa ionako ce vjerojatno taj OS ic i na postojece iPhoneove. Uostalom, Android je razvijan bez gotovog mobitela, zar ne?
  • Ma oni ovo koriste da nam napokon funkcinalni multitasking prikažu... i tako zeznu Palm Pre prije izlaska jer neće ljudi masovno prelazit na njega ako vide da će to i iPhone za mjesec/dva dobit. Ali to je moje wishful razmišljanje :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Sto ja volim ovaj APPLE... nesto nas je cesto poceo IZNENADIVAT... :D :D :D :D
  • "Darko Kontin" said:
    Ma oni ovo koriste da nam napokon funkcinalni multitasking prikažu... i tako zeznu Palm Pre prije izlaska jer neće ljudi masovno prelazit na njega ako vide da će to i iPhone za mjesec/dva dobit. Ali to je moje wishful razmišljanje :)

I moje isto :D
  • O bome momci iznenaditi ćete se... palm ima puno više od multitaskinga u rukavu :)
  • Pa nitko nije rekao da nema, ali nakon predstavljanja se samo o par feature bruji koji su kao iPhone killer featuri. Tako da mislim da će na te feature u 3.0 ciljat sad iz Applea. Ali vidjet ćemo.
  • "Luka" said:
    O bome momci iznenaditi ćete se... palm ima puno više od multitaskinga u rukavu :)

Moze meni jedan sinergy za iPhone 3.0, hvala :D
  • super vijesti!

al mene zanima zašto su novosti uvijek utorkom? jel taj dan u tjednu ima neko posebno značenje za Apple ili je to zato što je ponedjeljak prvi radni dan pa ljudi moraju pohvatat novosti od vikenda pa tek u utorak mogu percipirati ove krucijalne novosti? :mrgreen:
  • nadam se da ce ovaj softver dovesti puno novina,a ne samo da bude security i stability
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • "Srdjo" said:
    nadam se da ce ovaj softver dovesti puno novina,a ne samo da bude security i stability

Sa ovako velikim updateom uvijek dolazi hrpa novosti , samo se nadam da će biti dobre. Stability fixeve ostavljaju za X.X.1 i slične uopdateove :D
  • "john_st" said:
    super vijesti!

al mene zanima zašto su novosti uvijek utorkom? jel taj dan u tjednu ima neko posebno značenje za Apple ili je to zato što je ponedjeljak prvi radni dan pa ljudi moraju pohvatat novosti od vikenda pa tek u utorak mogu percipirati ove krucijalne novosti? :mrgreen:

To je posebno razrađen sistem... ne znam gdje sam točno vidio ili pročitao ali gelda se i zbog publikacija, novinara, radnih dana i sl. Sad da ne ulazim previše u to :) ali sa dobrim pozadinskim razlogom
  • Kolko ce bit tezak ovaj update jedno 500mb? :D da ostavim limita :)
  • Bez brige, nece sigurno bit dotupan vec u utorak. A i sumnjam da ce bit puno preko 200 MB. Ne mogu si dopustit da OS za telefon od 8 GB zauzme pol gige.
  • pih,pa ja sam mislio da ce isti dan biti dostupan za download,zar to nije svrha eventa? PA nece nam sad nesto prezentovat i ostavit da balimo,sad sam se razocarao..
  • S kojeg si ti planeta pao? Pa tako to ide :P
  • "Srdjo" said:
    pih,pa ja sam mislio da ce isti dan biti dostupan za download,zar to nije svrha eventa? PA nece nam sad nesto prezentovat i ostavit da balimo,sad sam se razocarao..

pa šta nisi pročitao članak ;)
  • "Srdjo" said:
    pih,pa ja sam mislio da ce isti dan biti dostupan za download,zar to nije svrha eventa? PA nece nam sad nesto prezentovat i ostavit da balimo,sad sam se razocarao..

Pa oni vole kad se mi pržimo na vatrici, to već odavno znaš... :D
  • Nece izaci prije ljeta... vjerujem da ce biti dostupan izlaskom novog iPhone-a... 8-)
  • valja lagano ostavljat pare sa strane za taj novi iphone :)
  • E da, sad se sjetio, moguče da bude u ovom firmwareu i ugrađena opcija da se iPhone kao modem može oristiti. Barem se je prije tako nešt zujalo da bi to AT&T uveo. Pa ćemo vidjet. Ako je tako moguće da ćemo i prije release OS trojke vidjet nego izlazak novog iPhonea
  • ko zna mozda ga i predstave zajedno sa softverom,samo sneak peak kako ce izgledat..
  • "Darko Kontin" said:
    E da, sad se sjetio, moguče da bude u ovom firmwareu i ugrađena opcija da se iPhone kao modem može oristiti. Barem se je prije tako nešt zujalo da bi to AT&T uveo. Pa ćemo vidjet. Ako je tako moguće da ćemo i prije release OS trojke vidjet nego izlazak novog iPhonea

Tko to treba uz PDAnet? ;)
  • "Darko Kontin" said:
    E da, sad se sjetio, moguče da bude u ovom firmwareu i ugrađena opcija da se iPhone kao modem može oristiti. Barem se je prije tako nešt zujalo da bi to AT&T uveo. Pa ćemo vidjet. Ako je tako moguće da ćemo i prije release OS trojke vidjet nego izlazak novog iPhonea

Jedan od glasina je da će između ostalog imati BT/USB tethering ... e sad wishful thinking ili prava vijest... tko će ga znati :)
  • Posto nas dijeli malo vise od 24 sata do prezentacije... malo cemo se strpit... heh :D
  • Kokice, udobna fotelja i deri :)
  • Da gel fakat... još 24 sata i to je to :) kak mi vrijeme brzo proletilo od objave za ovaj event do danas!

Ajd nadam se da će opet nekaj ludo ubacit o čemu će svi brujat!
  • jel to 18 po našem vremenu ili?
  • jep u 18h,još malo nejdem na fax zbog toga
  • ajd nek netko napise ovdje sto ima novo za one koji nisu pratili
    MMS!? c/p!? nesto trece, cetvrto!? :D :D :D
  • "Buffy" said:
    ajd nek netko napise ovdje sto ima novo za one koji nisu pratili
    MMS!? c/p!? nesto trece, cetvrto!? :D :D :D

Lista je stvarno pre dugacka, ne zelim nesto zaboravit, al da, i MMS i c/p su na listi ;)
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • JA stvarno nemam rijeci,ovi ljudi su genijalni,stvarno ne znam sta d akazem,svaka im cast,sve su nam dali sta zelimo,mogu mislit kakav ce biti novi iphone,nadam se da ce se prodavat otkljucan u italiji.. Uglavnom go go Apple i ogromni respect,opet su svu konkurenciju sjebali :D a ona stvar za brisanje texta ,da ga protreses prejako :P
  • Super evolucija s korisnicke perspektive i super revolucija s developerske :)
  • "vanja" said:
    super revolucija s developerske :)

Ja isto vidim ovo kao glavnu jučerašnu stvar... nakon šta sma keynote pogledao samo sam razmišjlao šta će sve sad hardwareaši izmislit da se spaja s iPhonom i na koji naćin će se ot onda moć iskoristiti.
    Već vidim da će za godinu divje samo potrebno imat iPhone i doma jedan mac i da sve bude šta mi ikad bude trebalo na neki naćin u tim uređajima :) Apple style of life
  • "vanja" said:
    Super evolucija s korisnicke perspektive i super revolucija s developerske :)

E, tocno to :) /potpis
  • Kako su svi na ovom forumu zaljubljeni u Apple. :))

Mene zanima kako to da sam ja kupio mobitel sa softwareom 2.2.1 (znači već druga verzija softwera), a u njemu pola aplikacija radi polovno.
    Kad kažem polovno onda mislim na listu "noviteta" koje tek sad iPhone OS 3.0 nudi.
    A da ne govorim da još uvijek ni na OS-u 3.0 nema svih featurea koji meni trebaju i koje bi ja volio vidjeti.
    A da ne govorim da je novi OS 3.0, koliko sam čuo, znatno sporiji.

Mene nisu previše obradovali. Sve što oni nude u OS 3.0 ja već imam na jailbreakanom iPhoneu....i još puno više!
  • Mislim da je bolje pitanje zasto si kupio mobitel koji nema ono sto ti "treba".
  • "ficho" said:
    Mislim da je bolje pitanje zasto si kupio mobitel koji nema ono sto ti "treba".

+1
  • Wired review of the new Iphone 3.0 OS:

http://www.wired.com/gadgetlab/2009/06/ ... k-iphone30