Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• MarkoAF
  • leri
  • therrlu
  • bionda
  • Hampy
  • GoldenBrown
  • AlkyKronick
  • mario_kevic
  • User
  • majstor79
  • iAnte
  • mack666
  • gorila11
  • kico234
  • krkljan
  • mican
  • take31
  • aravnic
  • ssapa
  • Xerox

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Sluše za shuffle imaju čip
  • Evo potvrđeno...
    http://i.gizmodo.com/5170797/confirmed- ... e=true&s=x

Neće dakle biti baš tako lako koristiti sluše od drugih proizvođača, barem ne isprva...
    :?
    Post edited by Dottore at 2010-08-22 20:59:38
  • 32 Komentara sorted by
  • "performita" said:
    Evo potvrđeno...
    http://i.gizmodo.com/5170797/confirmed- ... e=true&s=x

Neće dakle biti baš tako lako koristiti sluše od drugih proizvođača, barem ne isprva...
    :?

Performita, to je bilo i za ocekivati i pretpostavljati! Meni je iPod Shuffle mrak i razmišljam uzeti i ovaj novi prvom prilkom (da ih imam sve u kolekciji do sada) :D
    ali na svakom brzo relativno potrgam slušalice, jer su slušalice "potrošni" materijal... i to me ZABRINJAVA dosta!
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Djeco, ovaj Shuffle je PROMAŠAJ.

Dizajnerski je nezanimljiv, a ergonomski katastrofa. Jeste vidjeli onu tablicu s popisom kontrola?

Shuffle 2nd gen je apsolutno savršenstvo dizajna i funkcionalnosti i ne vidim nikakvu potrebu za mijenjanjem.

Ja jako jako jako volim ovaj kocept mp3 playera, no s ovim su se stvarno malo ukakili.
  • "rope" said:
    Djeco, ovaj Shuffle je PROMAŠAJ.

Dizajnerski je nezanimljiv, a ergonomski katastrofa. Jeste vidjeli onu tablicu s popisom kontrola?

Shuffle 2nd gen je apsolutno savršenstvo dizajna i funkcionalnosti i ne vidim nikakvu potrebu za mijenjanjem.

Ja jako jako jako volim ovaj kocept mp3 playera, no s ovim su se stvarno malo ukakili.

DA TATA ;)
    A shuffle 2 gen je zaista zakon...

Ali nebi bilo loše da ti prije pijesme kaže naziv pjesme, ta ideja mi se sviđa i volio bi probati... ali nakon nekoga vremena bi mi možda dosadilo...
  • He he he,

Eto, što više čitam o novom Shuffle-u, to sam više razočaran.

Što se tiče govorenja imena pjesme. Mislim, cijeli koncept shuffle-a je totalna jednostavnost: izvedbe, kontrola, korištenja. Taj mi je feature u totalnoj suprotnosti s navedenim konceptom, jer ako hoću znati (ako već ne znam) koja stvar svira i kako se zove i koliko traje itd. onda NE KUPUJEM shuffle, nego ili nano ili neki totalno drugi mp3 player. Sony ima krasnih, jednako malih s onim "dubinskim" ekranom koji daje minimum informacije o stvari (ime i trajanje), ali to je sasvim dovoljno.

Na stranu to što i mene zanima kako su izveli govorenje imena pjesama; stvarno sam radoznao, ali to je, ono, totalni "eye candy" koji je, čak i za Apple previše. Recimo naj "shake" na novom nano-u ima smisla, jako je praktičan i nije samo šminka. Ovo je, barem meni bez veze.

A ako je istina da su kontrole onako komplicirane, kako su objavili mnogi portali (kopija one tablice s kontrolama iz uputa za uporabu), ode i drugi glavni dio koncepta shuffle-a, a to je jednostavnost.

S druge strane, za normalna Apple tržišta, površina za graviranje je super fora jer sada svatko može imati personalizirani mp3 player. To jest šminka, ali opravdana.
  • Pa ako ti ne treba taj opcija izgovora pjesmi i paylista jednostavno ju ne koristiš :)
    A i mislim da su ju ubacili samo zbog tih playlista... jer ipak ih sad možeš gore imat više i bilo bi smješno da nemaš kako znat na kojoj si.

A što se kontrola na slušalicama tiće tu isto mislim da se stvara pre velika halabuka ni za što. Ja sam samo jednom pogledao onu listu i sve mi je jasno.

Uglavnom sve kontrole za start/pausu/naprijed/nazad su ko na iPhoneu. Znaći ništa šta većina korisnika već ne koristiti i na šta se nitko nije sad žalio, već dapače još su pljeskali kada je Back bio implementiran.

Jedina novina je duže držanje centra da izgovara ime pjesme ili još duže za playliste... a kad se i uđe u taj pplaylist mod sa +/- možete ubrzat scrollanje po njima.

Uglanvom ja ne vidim tu komplikacija osim toga šta moram još jedan gesture pamtiti koji stvarno nije kako su se neki sprdali: Tap once, hold for 2 sec, tap again, .... itd. :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Kako kaže captain Picard

Moving from topic to topic, quite hypnotic! :D

A da se vratimo na temu, hoćete li odustat od kupovine novog Shuffle-a ako se ispostavi da jedino radi s original slušama???
  • Jednom rječju: Da!
  • Ja ne :) ja bi ga jako htio... samo mi trenutno ne treba pa si ne mogu trošak opravdat :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Nisam upratila, hoće li biti dostupna in-ear varijanta od Apple-a? :?
  • "Darko Kontin" said:
    Ja ne :) ja bi ga jako htio... samo mi trenutno ne treba pa si ne mogu trošak opravdat :)

imam isti stav o njemu

ovo za slušalice sam na neki način sretan, jer je apple opet ispred svih i jednostavno neda drugima da ga hebu u svom dvorištu, mi plačemo o kompatibilnosti drugih slušalica, a već 10godina intel i amd rade isti način zaštite koju je apple sad uveo; proc+matična ploča -amd,rikne proc opet moraš kupit amd makar je intel izdao 5xbolji proc :P

riknu ti slušalice/izgubiš njih, nejdeš do placa po one od 50kn neko k appleu :P

i sam da se nadovežem na rasprave monitor/kontrole na slušalicama-koje na drugim slušalicama ne rade pa zašt bi onda netko druge slušalice kupovao?/izgovor pjesama

svaki player od applea ima svoju vjernu publiku zna se kom je shuffle namjenjen,kome ne paše nek si kupi neki drugi

kontrole teško da mi trebaju stavim 100maidenovih pjesama na shuffle i uživam

izgovor je neš na čemu su htjeli zaraditi jer sad to prvi imaju a po meni je to totalno nepotrebno
  • "rene3" said:
    ali na svakom brzo relativno potrgam slušalice, jer su slušalice "potrošni" materijal... i to me ZABRINJAVA dosta!

Isto kod mene, brzo pokidam slusalice, i to je razlog zbog kojeg ga jos ne zelim kupiti :mrgreen:

A ako budu mogle samo originalne apple sluske, nema sanse da ga ikad kupim..
  • Pa ko je reko da mogu samo original sluske? Receno je samo da ce 3rd party sluske morat kupit licencu za cip koji shuffle zahtjeva.

Apple In-Ear Headphones vec podrzavaju shuffle. I bas su dobar par shuffle $79 + sluske $79 :D E da, izgleda da ce onda shuffle kod nas bit 649 kn, isto ko sluske...
  • Fićek, poanta je da su sluše potrošni materijal koji će se češće mijenjati, a i te od drugih proizvođača će biti prilično skupe jer Apple traži da plate licencu... :?
  • Od kako ne kupujem slusalice na placu (jedno 12-13 godina), promijenio sam ih troje, i to samo zato sto sam naso neke koje mi se vise svidaju, a ne zato sto su se strgale. Tj. ove zadnje sam kupio samo zato sto mi stare sennheiserice nisu imale mikrofon, a on mi treba na iPhoneu.
  • Eto, kod mene nije slucaj da ih u 12 godina promijenim samo 3 :)

Ja u jednom mjesecu promijenim tri, tako da :D

I nisam reko da ne moze, nego da ako ne bude moglo (sta ja znam oce moc druge sluske il ne), krivo si me shvatio ;)

A i zahtijevanje licence = skuplje slusalice kojih ce biti malo :(
  • "schlupi" said:
    A i zahtijevanje licence = skuplje slusalice kojih ce biti malo :(

Hm, ja to drugacije dozivljavam; manji izbor, ali kvalitetnijih slusalica. Isto kao sa win alikacije vs. OS X aplikacije. Mozda ih ima jedno 56827924 manje, al su u prosjeku neusporedivo kvalitetnije.

Al budimo realni, nitko ne zna napravit daljinski na slusalicama kao Apple. Tako da sto se mene tice, shuffle i Apple In-Ear su dobitna kombinacija.
  • "ficho" said:
    [quote="schlupi"]A i zahtijevanje licence = skuplje slusalice kojih ce biti malo :(

... win alikacije vs. OS X aplikacije. Mozda ih ima jedno 56827924 manje, al su u prosjeku neusporedivo kvalitetnije ... shuffle i Apple In-Ear su dobitna kombinacija ...[/quote]

U pravu si za obje tvrdnje, ali neznam tko ce kupiti Apple In-Ear slusalice nakon sto se pokidaju (mozda prvi put da, ali drugi sumnjam...)
  • "schlupi" said:
    U pravu si za obje tvrdnje, ali neznam tko ce kupiti Apple In-Ear slusalice nakon sto se pokidaju (mozda prvi put da, ali drugi sumnjam...)

Znam da ja necu, ni prvi put, ali za pocetak cu malo optimisticnije razmisljat pa mozda ni ne puknu ;)
  • "ficho" said:
    Od kako ne kupujem slusalice na placu (jedno 12-13 godina), promijenio sam ih troje, i to samo zato sto sam naso neke koje mi se vise svidaju, a ne zato sto su se strgale. Tj. ove zadnje sam kupio samo zato sto mi stare sennheiserice nisu imale mikrofon, a on mi treba na iPhoneu.

a to je istina... ali... onako imam ja doma vec dulje vrijeme SENNHEISER HD 280 PRO slušalice i super su mi... ali na iPodu kojega svaki dan nosim svikuda, stavljam, vrtim, maltretiram... slušalice su mi brzo otišle...

ali slušalice se kupe nove... tko ima za Poeschea ima i za njegovo održavanje :D
    tako da me nece niti to sprijeciti da kupim novi iPod shuffle
  • "rene3" said:
    tko ima za Poeschea ima i za njegovo održavanje :D

E ova mi se izjava svida :)
  • "ficho" said:
    [quote="rene3"]tko ima za Poeschea ima i za njegovo održavanje :D

E ova mi se izjava svida :)[/quote]

A ne drzi mi to vodu... netko kupi za zadnju kunu novi auto i onda jede govna... ja svoj MB jos budem otplacivo godinu i nesto... heh... drugacije ga nebi kupio...
  • Druga stvar je kad naides na akciju ko sto je bila ta T-comova, to je stvarno bilo isplativije od ikojeg PC laptopa. Al ako nemas para, a ides kupovat novi shuffle umjesto neke plasticne kopije za 20 kn, onda si stvarno blesav.
  • Nažalost to je hrvatski mentalni sistem, naša realnost i zbilja, mi i ovako živimo od kredita i pokazivanja..
  • Radije cu dat za pravu stvar vise para nego kupit neku jeftinu kopiju... ali mislim da smo svi takvi i cijenimo kvalitetu jer da nismo imali bi PC i bili na nekom PCKORISNIKU.com... (LOL ovo ni ne izgleda dobro)

Evo ti primjer... nema vese sa mp3/mp4 playerom ali samo poanta.

Zasto kupit Apple keyboard kad ih ima po 18,99kn .... zato sto je fakin dobra i vrijedi svaku lipu...
  • Ma ja nisam poentirao na Mac korisnike, jer pravi Mac korisnik zna cijeniti to (tu ne ubrajam ove s iPhone tehnologijom :mrgreen: )..više globalno gledam - onak mi Hrvati. :mrgreen: Zapao mi je za oko onaj Porsche.. :twisted: :mrgreen:
    Post edited by monty_pirate at 2009-03-17 16:59:29
  • ima jedna stara engleska mislim da ide nekako...
    "Pre siromašan sam da bi kupovao jeftine stvari"

Ali u to nebi dalje ulazio... Ali volim se sijetiti te...
  • Meni ovo neide u glavu...

Al ako nemas para, a ides kupovat novi shuffle umjesto neke plasticne kopije za 20 kn, onda si stvarno blesav.

nisi blesav nego znas sta je dobro... ipak nema kopije shuffla za 20kn ali bolje dati 369 za original nego 180kn za neki noname mp4...
    Post edited by Rayno1 at 2009-03-17 17:01:50
  • Ali da, tu bi ušli u sferu jedne druge domene o kojoj svakako nema potrebe lamentirati.. :D
  • da istina je da smo mentalno narod za proučavati u nekoj svemirskoj bolnici na drugom planetu,
    obožavamo se zaduživati, ali npr dago mi je kaj sam na mk forumu jer tu svi ljudi djele
    iste stavove i kupuju skupe stvari radi kvalitete i potrebe
    evo danas sam otišao jedan na pcex forum na kojem nisam aktivan jako jako dugo, ali tamo vlada potpuno drugo stanje uma samo da se čim više troši, ajde da i ja kupim ddr3 nema veze kaj mi netrebaju al nji budem imao... itd

isprva sam razmišaljo čemu shuffle ako imam iphone koji ima ekran-zamisli
    al onda sam donio odluku da ga vjerojatno kupujem jer ponekad ostavim mob doma i otidjem trčat da smirim živce itd a trebala bi mi muzika-idealno shuffle okruženje samo je banana kaj nema 30"ekran da biram muziku po njemu dok trčim hehehe
  • "Rayno1" said:
    Meni ovo neide u glavu...

Al ako nemas para, a ides kupovat novi shuffle umjesto neke plasticne kopije za 20 kn, onda si stvarno blesav.

nisi blesav nego znas sta je dobro... ipak nema kopije shuffla za 20kn ali bolje dati 369 za original nego 180kn za neki noname mp4...

Mislio sam na novi shuffle (dakle 649 kn) vs neki creative npr za 200 kn (da, fulo sam bio jednu nulu, sorry).

Apple tipkovnicu si npr. ne bi nikad kupio da nemam para, kolko god slinio za njom i kolko god dobra bila. Nit bi si kupovao shuffle... Ali ako imam para i ako si ocu kupit mp3 player, nece mi bit zao dat 649 kn za iPod.
  • E sad si ljepo objasnio... heh. Uglavnom... Blackschtef ima samo tipkovnicu i zna koliko je mocna... 8-)
  • "Rayno1" said:
    Uglavnom... Blackschtef ima samo tipkovnicu i zna koliko je mocna... 8-)

Hehe to sam ja bratu za Bozic kupio (ima bijelog iMaca i isla mi je na zivce ona debela tipkovnica glasna) pa sam ju poceo hvalit okolo, a njemu je bas trebala nova tipkovnica... Pa sam ga poceo switchat polako, jer sam znao da ce nakon tipkovnice jos vise htjet Mac, muhahaha! :D

Nego, ajmo se mi vrati na shuffle :mrgreen: Ko ce si ga sve kupit? Ocemo organizirat shufflePivu? (nesto tipa da idemo po random bircevima i narucujem random pive)