Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6831)

• siiNke
  • Montana
  • neo123
  • merfi
  • Artiss
  • EdSe
  • MBSxDesign
  • micho0305
  • AndyBoy
  • alenq
  • fatossi
  • McLaren
  • SinkeSS
  • bope
  • ileo
  • SFSoM

Tko je online (3)

4. Međunarodni fotosajam 4.4.2009. u Zagrebu.
  • Ovo obično ne bi spadalo ovdje, ali kako imamo iStyle za sponzora i predavanje iz Aperature 2, mislim da će se naći zainteresiranih. 8-)

Četvrti fotosajam održati će se 4. travnja 2009. u vremenu od 10:00 do 17:00 u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68 u Zagrebu. Brojke govore same za sebe prvi fotosajam imao je 550 posjetitelja i 15-ak izlagača, drugi gotovo 1000 posjetitelja i 30-ak izlagača, a treći preko 1200 posjetitelja i 40-ak izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Predavanja i prezentacije održati će se u maloj dvorani POU koja ima 200 sjedećih mjesta.

12:00 Dvosatno predavanje o uporabi različitih tehnika fotografiranja sa studijskom rasvjetom i prezentacija profesionalne opreme, sponzori su Svijet Medija uz SONY OVERSEAS S.A. Predstavništvo u Republici Hrvatskoj i Fotosvijet, a predavači profesionalni fotografi Timor Šatara i Goran Katić.

14:00 Uvod u Aperture 2 - predstavljanje osnovnih značajki Aperture 2 aplikacije za post-produkciju fotografija. Aperture 2 je revolucionarna aplikacija tvrtke Apple koja služi za obradu i manipulaciju velike količine fotografija. Sa preko stotinu novih značajki, Aperture 2 dramatično je brži, lakši za korištenje i moćniji.

15:00 Zašto fotografiramo prirodu? - fotograf Mario Belić pokušati će odgovoriti na pitanje iz naslova i objasniti zašto fotografiramo prirodu. Što je bitno za dobru fotografiju prirode - kakav pristup izabrati, koje tehnike i oprema su bitni za kvalitetnu 'wildlife' fotografiju.

16:00 Prezentacija studijske fotoopreme, slikanje modela pod vodstvom Gorana Katića, mogućnost isprobavanja raznih dodataka za rasvjetu: softbox za bljeskalice, snoot, barn doors (klapne) sa filterima u boji, saćaste nastavake za reflektor, soft light reflektor (ili beauty dish popularni tanjur) itd.

Sponzori fotosajma su tvrtke iStyle, Hensel performing light (HENSEL Studiotechnik GmbH & Co. KG) i Fotosvijet. Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mjestu prezentiraju, prodaju i razmijene svu moguću fotografsku opremu od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete sve do starih analognih fotoaparata kojih više nema u redovitoj prodaji. Osim fotoopreme ono što zagrebačkifotosajam razlikuje od drugih sličnih sajmova po Europi jesu stručna predavanja koja posjetiocima omogućuju upoznavanje sa različitim fotografskih tehnikama. Cijena ulaznice je 10 kuna.

Kako je bilo na 3. fotosajmu pogledajte u videu:

[youtube]<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1mPeHw-Ic6k"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1mPeHw-Ic6k&quot; type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>[/youtube]
    Post edited by Unknown User at 2009-04-06 15:54:26
  • 24 Komentara sorted by
  • Hvala na informaciji, već iz uvoda vidim da vrijedi to pogledati. Hvala još jednom... :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Super mi je to što su odlučili postati ovdje :)) - inače to mi je vrlo blizu doma pa eto mene sigurno
  • said:

inače to mi je vrlo blizu doma pa eto mene sigurno

+1 :)
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Eto ti MacKave kao od šale :)
  • Posto radim nemogu doci... ali mozda nesto i iskemijam... pogotovo ako bi bila neka radionica Apertura... :D

EDIT:
    Naravno onda moze neka MacPiva... :D
  • Superiska, meni vec neko vrijeme u glavi FotoPiva :)
    Ajd pa da se onda nadjemo ispred pa zajedno krenemo "bespućima" sajma :)
  • said:

Superiska, meni vec neko vrijeme u glavi FotoPiva :)
    Ajd pa da se onda nadjemo ispred pa zajedno krenemo "bespućima" sajma :)

Meni je ovo idealna prilika da naučim nešto o fotografiji ( tu sam totalni počenik) pa subota od 12 pa nadalje račiunajte na mene ja sam tamo :)
  • Haha eto i mog caleta na videu. Oko njega uvjek neka guzva.,.,.,.,.,.,.
  • Klinci i klinceze, kada se nalazimo? :D
    Ja bih sto ranije jer planiram upiknuti neki m42 objektiv pa da se ne razgrabi :) Na Aperture predavanju bih volio biti :)
  • očekujem od svih Makorisnika da mi dođu pravit društvo na bar 15 minuta svaki :mrgreen:
  • said:

očekujem od svih Makorisnika da mi dođu pravit društvo na bar 15 minuta svaki :mrgreen:

O, pa nisam znao da si i tamo :) Koja licenca Aperturea preko veze? ;)
  • Nažalost ja ne mogu doći. Naime moram sutra raditi, iako sam trebao biti slobodan. :(
    Vanja kad bi mogao nekako sa nekom video kamerom to snimiti bio bih ti vrlo zahvalan, jer me živo interesira da čuvjem iz prve tj. druge ruke :D od nekog tko iza aperture u malom prstu. :geek: Šta misliš?
  • Kolko god sam sretan sto mi cura sutra dolazi u Varazdin, pecka me sto cu morat ovo propustit :mrgreen: Nista ljudi, lijepo se provedite i vidimo se na sljedecoj MacPivi, do tad ce nadam se i Nikon bit u mojim rukama ;)
  • said:

Nažalost ja ne mogu doći. Naime moram sutra raditi, iako sam trebao biti slobodan. :(
    Vanja kad bi mogao nekako sa nekom video kamerom to snimiti bio bih ti vrlo zahvalan, jer me živo interesira da čuvjem iz prve tj. druge ruke :D od nekog tko iza aperture u malom prstu. :geek: Šta misliš?

Vrlo rado, ali nemam video kameru :( Ako uspijem nabaviti, budem snimio. Dobijes fotke sigurno. :)

@ficho Pozdravi Danijelu :p
  • Imam ja kameru pa ponesem :) snimamo i šaljemo na Vimeo :D. vanja kad se vidimo?

hmm mogao bi i članak neki složit za ovo danas :)

očekujem od svih Makorisnika da mi dođu pravit društvo na bar 15 minuta svaki :mrgreen:

Naravno :)
  • Bilo bi bas fora kad bi se snimilo predavanje pa stavilo na net za nas luzere koji ne mozemo doc...za fotke sajma opcenito lako, to znamo da cemo dobit :D

@Vanja: evo i ona tebe pozdravlja :)

edit: @Luka: tooo :)
  • said:

Imam ja kameru pa ponesem :) snimamo i šaljemo na Vimeo :D. vanja kad se vidimo?

10.30 ispred zgrade POU? Taman malo razgledamo, odemo na cugu (mozda nam se i Bill pridruzi) i eto 14.00 za Aperture :)
  • said:

Imam ja kameru pa ponesem :) snimamo i šaljemo na Vimeo :D. vanja kad se vidimo?

hmm mogao bi i članak neki složit za ovo danas :)

Naravno :)

Luka, my men :D
  • Ja se nadam da cu doci, moram ici u jutro do varazdina pokupit neki paket, pa bi mogao usput skocit do zagreba!

Vukovarska 68, jel to neka velika zgrada, jel bed naci?

Uglavnom tweetamo se pa ak cu imat vremena zaletim se! Pozz
  • Nije ti bed naci. Preko puta velike staklene zgrade :) (nije hotel international, nego blok dalje/blize)
  • Pozdrav svima mackorisnicima koje sam sreo, a i onima koje nisam sreo :lol:
    Pošto nisam nosio fotić ajde dajte neki link sa slikama kad se vratite
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Tooo... odmah ostavljam komentar :D vidio sam te na web filmiću kako pametuješ nad njim ;) žal mi je kaj nisam mogao doć :/
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]