Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• bope
  • jose34
  • kvaju
  • tkotikrivkristijan
  • Ozi50
  • dembow
  • wilijam23
  • Montana
  • ivanos2
  • Vanja VKTR
  • iLuka19
  • X Sync
  • MoschuS
  • Ficek
  • glatki03
  • triska
  • borostef
  • Chelavy
  • TataSinke
  • danijelklcom

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone 3.0 beta iskustva - hrvatski meni između ostalog
  • Evo napravio sam upgrade na 3.0 i jedna od prvih stvari koje sam primjetio je da je u samom firmwareu ugrađena podrška za hrvatski jezik. Dakle sve je prevedeno, svi notificationi, svi meniji i aposlutno sve aplikacije.

http://img.skitch.com/20090325-pbcnneymj35ed4tjdqxmya6cc7.preview.jpg
    Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Beta je poprilično bugovita (što je i razumljivo i dosta sporija od onog što sam navikao na 2.2.1) ali moram priznati da je poprilično dobra čak i ovakva. Neke stvari su stvarno o.O . Kroz dan dva slijedi i detaljni review :) kad se dojmovi slegnu
    Post edited by Unknown User at 2009-06-09 14:16:02
  • 310 Komentara sorted by
  • hah,dobro da si reko! ja nisam ni primjetio da ima!
    jel mos ukratko rec kakve bugove si primjetio da ih i ja probam primjetit? xD
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    iPad 3 | iPhone 4
  • Mene najviše zanima tko uopće radi te prijevode na hrvatski? Nekako je fantomski :-)
  • imam par pitanja:

- kako mogu staviti 3.0
    - hoće li mi sve aplikacije raditi?
    - jel ima nešto što bih trebao znati :)

sviđaju mi se featuri iz 3.0 pa bih ih počeo odmah koristiti
  • Prvi bug koji sam primjetio je da prilikom rotiranja u landscape mode u mailu nenormalno zoomira tekst i ignorira prored. 2 x probao 2 x se ponovio isti bug. Drugi bug je prilikom korištenja voice notes koji sad dolaze po defaultu, crashala mi se aplikacija 2 x i nestalo mi zvuka ( jedino reboot je pomogao), treće daleko je sporiji odaziv svega u meniju, pogotovo otključavanja lock screena. Nije neka velika razlika ali nakon skoro dvije godine jedno te iste rutine (sleep tipka pa slide to unlock) skuži se pa prsti lete po ekranu. Treći bug je da mi se sam javio na poziv, dakle netko me nazvao ja vadim iz holstera i pogledam poziv u tijeku.... Crashao mi se 2 x prilikom uploada slike na Mobile me i jednom prilikom kopiranja i pasteanja slike.

Sms se odjednom ubrzao iako mi je u početku trebalo 3 -4 sekunde da se digne, notesi doduše iznimno spori.

Copy paste radi uffffff Appleovski , brzo, intuitivno i bez previše kemijanja :) Imao sam clippy sve ovo vrijeme ali ne može se ni uspoređivati kao što je Shockre naveo :) Search je fenomenalan :) radi bez greške a pozivanje je ufff

Ajde otvoriti ćemo thread poseban za 3.0 bugove i nove feature
  • "filippo" said:
    imam par pitanja:

- kako mogu staviti 3.0
    - hoće li mi sve aplikacije raditi?
    - jel ima nešto što bih trebao znati :)

sviđaju mi se featuri iz 3.0 pa bih ih počeo odmah koristiti

U prinicipu ili biti developer sa aktivnim accountom ili poznavati developera ili kupiti dev slot na ebayu. to su ti opcije
    Sve aplikacije ( osim cyida/installer i crackanih appstore - ovo pretpostavljam ) rade besprijekorno.
    - trebaš znati da je ovo beta i da ima bugova te ako si navikao na stabilnost ne prelazi, isto tako novi baseband 04.20.01 je vrlo svjež i vrlo vjerojanto neoptimiziran ( ja imam problema sa BT- ne želi se upariti sa BT slušalicom koja je na 2.x radila, a frend ima problema sa Wifiem - on će se isto tako vjerojatno javiti u ovaj thread). Baterija.... osim što sad ima zgodan inidkator u postotoku ( vidi sliku) battery management je iznimno loše optimiziran. Kada je stavljen 3.0 baterija je bila na 78% prije sat vremena je bila na 62% a sada je na 49. Nešto opako cucla bateriju ( location services on/wifi on/3g on)
  • stvarno ne znam,ja NITI JEDAN od tih bugova nisam dozivio dosad (a nakon citanja tvog posta sam iso silovat fon sa svim tim u nadi da ce se zbagat). bas ni jedan od tih problema nisam primjetio. daj mi reci kak si aktivirio ovo da ti u postocima pokazuje batt? i jos za batt,isto mi nije jasno kak ti tak curi! vec sam napiso u jednoj temi da mi batt traje puno dulje nek na starom i jos sa ukljucenim svim sto se da ukljucit (a prije nije bilo nista osim 3G).

btw, can I haz carrier bundle? treba mi tethering za sutra! :D
    iPad 3 | iPhone 4
  • Evo da se javim, kao što je Luka napisao meni neradi automatsko prepoznavanje wifi mreže morao sam staviti postavke na manual da bi radilo ali sve ostalo radi bluetooth nisam još isprobao ali sada ču isprobati!

Evo čim naiđem na nešto zanimljivo postat ću u ovu temu i nadam se da čemo se ja i Luka uspjeti nadopunjavati a svi vi koje vas zanima a nemožete isprobati moči steći uvid kako to sve radi!

Ako vas nešto zanima pitajte i naravno komentirajte! :P
  • "Shockre" said:
    stvarno ne znam,ja NITI JEDAN od tih bugova nisam dozivio dosad (a nakon citanja tvog posta sam iso silovat fon sa svim tim u nadi da ce se zbagat). bas ni jedan od tih problema nisam primjetio. daj mi reci kak si aktivirio ovo da ti u postocima pokazuje batt? i jos za batt,isto mi nije jasno kak ti tak curi! vec sam napiso u jednoj temi da mi batt traje puno dulje nek na starom i jos sa ukljucenim svim sto se da ukljucit (a prije nije bilo nista osim 3G).

btw, can I haz carrier bundle? treba mi tethering za sutra! :D

mkay evo idem potražiti :)
    jos jedan bug ( provjerite nisam siguran da je do bete). Imam hrpu bookmarkanih sajtov na hoe screenu i niti jedan ne radi , tapnem ali se nista ne desava. Sve ostali radi (aplikacije)

Imaš u privitku
  • neznam ko je ovdje lud sad je wifi normalno proradio na automatic! ha ha možda se treba malo zagrijati
  • jel ima koji program koji bi mogao zamjeniti sbsettings
  • fala za bundle!
    ma neam pojma,ovo izgleda ko da je od uredjaja do uredjaja..meni stvarno sve odlicno radi i nijedan od onih bugova sto ste naveli nemam.

eh da ima sbsettings..to i intelliscreen mi jedino fale!
    iPad 3 | iPhone 4
  • "Shockre" said:
    fala za bundle!
    ma neam pojma,ovo izgleda ko da je od uredjaja do uredjaja..meni stvarno sve odlicno radi i nijedan od onih bugova sto ste naveli nemam.

Evo riješenja :) isprobam večeras pa javim dal i kako radi :) http://ripdev.com/

aaaaaaa iphone je opet postao uzbudljiv :) :D :D
  • vi koji probavate 3.0 dal ima i kakvih novih aplikacija za 3.0 ili sve kao za 2.2?
  • luka,ono nije ono sto ja trebam!
    ono sto ja treba bi trebalo bit tu: cd ~/Library/iTunes/iPhone Carrier Support

nov je voicemomos app (ime govori sto radi).
    iPad 3 | iPhone 4
  • "Shockre" said:
    fala za bundle!

evo kod mene bluetooth uopće ne radi nemože se ništa poslati na iphone preko bluetootha!
  • "Luka" said:
    [quote="Shockre"]fala za bundle!

Evo riješenja :) isprobam večeras pa javim dal i kako radi :) http://ripdev.com/

aaaaaaa iphone je opet postao uzbudljiv :) :D :D[/quote]

šta si sa ovim linkom htio reči??
  • "CooL" said:
    [quote="Luka"][quote="Shockre"]fala za bundle!

aaaaaaa iphone je opet postao uzbudljiv :) :D :D[/quote]

šta si sa ovim linkom htio reči??[/quote]

ako si mislio na InstallerApp neradi sa os 3.0 pošto kaže da neprepoznaje firmware!
  • Installer 4 desktop koji dozvoljava instalciju aplikacija iz Installera/cydie na ne jailbreakane uređaje odnosno preko itunesa. vidjet ćemo
  • "Luka" said:
    Installer 4 desktop koji dozvoljava instalciju aplikacija iz Installera/cydie na ne jailbreakane uređaje odnosno preko itunesa. vidjet ćemo

kažem ti isprobao sam i ne radi! šteta!
  • nemogu isporobat bt sa kompom jer nemam bt na kompu,al sto se mobova tice probo sam uparivanje sa nokiom i sparili su se (xD),al se nemre nis slat.

luka,ne treba vise,poslo mi frend!
    iPad 3 | iPhone 4
  • ooo ovo ce biti zanimljivo...

a dajte vi meni recite, mi koji imamo iPhone, kada bi mogli ugledati betu na svojim iPhonovima? :D
  • ako imas tvornicki unlockan mozes odma,ako imas lock mislim da nemozes nikak slozit posto treba jailbrake za unlockat ga..
    ispravite me ako grijesim!

EDIT: jebemu! ne kuzim u cem je problem..napravio sam po tutorialu za taj tethering i stavio na fon i imam to u pod network,al kad ukljucim nis se ne desi!! grrr
    iPad 3 | iPhone 4
  • "Shockre" said:
    ako imas tvornicki unlockan mozes odma,ako imas lock mislim da nemozes nikak slozit posto treba jailbrake za unlockat ga..
    ispravite me ako grijesim!

Ne grijesis, u pravu si... a kada bi mi mogao daci JB za iPhone?
    dali ce uopce raditi JB za betu?
  • Kad i ako dev team izda JB za 3.0, bit ce to tu negdje na forumu :mrgreen:
  • jel moze netko ko ima 3.0 isprobat jel mu radi ovo?
    skini-preimenuj .zip u .ipcc -alt click na update u itunes-reboot iPhone-pod network upali tethering-javi jel radi! xD

meni ima meni za tethering,al mi ne radi! jbmu..
    iPad 3 | iPhone 4
  • "Shockre" said:
    jel moze netko ko ima 3.0 isprobat jel mu radi ovo?
    skini-preimenuj .zip u .ipcc -alt click na update u itunes-reboot iPhone-pod network upali tethering-javi jel radi! xD

meni ima meni za tethering,al mi ne radi! jbmu..

ja sam na vipu, al teško da ću večeras stići složiti za vip :(
  • oke,aj kad slozis javi jel ti radi..ja ga nemrem natjerat da radi,ne znam zas..stavim ga na on,al nis se ne desi!

EDIT: @luka daj reci kak ukljucis da ti pise postotak baterije!
    iPad 3 | iPhone 4
  • Kako ste vi okrutni... :D
  • "Shockre" said:
    EDIT: @luka daj reci kak ukljucis da ti pise postotak baterije!

Mene isto zanima buduci da trazim ko blesav al ne vidim nigdje.
  • Evo novog buga. Nakon sto mi se dogodio vec negdje navedeni bug da je netalo zvuka (samo se meni to dogodilo u igri Trism, a ne u Voice memos), probao sam se nazvati s kucnog telefona i naravno nije zvonio, samo vibriro. Probam jos jednom i dogodi se:

Mobitel konstantno vibrira, bez pauze kao kod normalne zvonjave (naravno presto je vibrirat kad je poziv odbijen :D)
  • Meni je postotak baterije bio automatski namješten valjda ostalo iz backupa dok je bio jailbrejkan ili nešto!
  • "CooL" said:
    Meni je postotak baterije bio automatski namješten valjda ostalo iz backupa dok je bio jailbrejkan ili nešto!

Da isto kao i kod mene,upgrade je poništio jailbreak ali ostale su neki hackovi, osim što je prije bio samo u brojčanom iznosu, sad su dodali postotak tako da mi se čini da spremaju takvo nešto za final release.
  • jel netko uspio skužiti kako se šalje mms?
  • "Luka" said:
    Installer 4 desktop koji dozvoljava instalciju aplikacija iz Installera/cydie na ne jailbreakane uređaje odnosno preko itunesa. vidjet ćemo

može link da si skinem to...
  • "crashkdm" said:
    [quote="Luka"]Installer 4 desktop koji dozvoljava instalciju aplikacija iz Installera/cydie na ne jailbreakane uređaje odnosno preko itunesa. vidjet ćemo

može link da si skinem to...[/quote]

ajde ljudi malo čitajte prije nego postavite pitanje !

link se nalazi na 2 strani ovog posta!

ovo je link http://ripdev.com/
  • Da li radi taj installerapp na fw 2.2.1 i da li stvarno možemo staviti aplikacije iz installera i cydie na ne jaillbreakane phonove.
  • "Hampy" said:
    Da li radi taj installerapp na fw 2.2.1 i da li stvarno možemo staviti aplikacije iz installera i cydie na ne jaillbreakane phonove.

Ajde molim te otvori novu temu za ovakve upite, da ne idemo offtopic, ovo je iPhone 3.0 beta tema
  • Moj je isto bio jailbrakean i imo sam ukljucene postotke, a sad ih nemam..
    I naso sam prvi bug, igre na Unity engineom ne rade!
    iPad 3 | iPhone 4
  • BeejiveIM jako slabo radi i ima problema s kontaktima. Pretpostavljam da je to zbog jako izmjenjenog contacs APIja, na kojeg se ovaj app dosta oslanja.
  • Jel netko uspio poslati MMS? Ja ne mogu opce probat slati MMS. ehh i da, imam i ja postotke kod baterije ;-)
  • "icanic" said:
    Jel netko uspio poslati MMS? Ja ne mogu opce probat slati MMS.

Nije omogucen MMS za T-Mobile, budem ja to kasnije dodao u Carrier bundle cim skuzim kako. Do tad si pogledaj tethering ;)

viewtopic.php?f=8&t=6207&p=53951#p53951
  • bas cudno kaj nekima pokazuje te postotke,a nekima ne.
    naso sam jos jedan bug, u facebooku ne pokazuje slike! app radi,al ne pokazuje nijednu sliku,a kad se bas klikne da otvori odredenu sliku onda zauvjek ostane na loading photo.
    iPad 3 | iPhone 4
  • Evo da malo napravimo popis poznatih bugova:

1. Prvi bug koji sam primjetio je da prilikom rotiranja u landscape mode u mailu nenormalno zoomira tekst i ignorira prored. 2 x probao 2 x se ponovio isti bug
    2. Drugi bug je prilikom korištenja voice notes koji sad dolaze po defaultu, crashala mi se aplikacija 2 x i nestalo mi zvuka ( jedino reboot je pomogao)
    3. Treći bug je da mi se sam javio na poziv, dakle netko me nazvao ja vadim iz holstera i pogledam poziv u tijeku....
    4. Crashao mi se 2 x prilikom uploada slike na Mobile me i jednom prilikom kopiranja i pasteanja slike.
    5. BT- ne želi se upariti sa BT slušalicom koja je na 2.x radila
    6. wifi problemi automatskog spajanja ( nakon nekog vremena normalno proradilo)
    7. Nakon sto mi se dogodio vec negdje navedeni bug da je nestalo zvuka (samo se meni to dogodilo u igri Trism, a ne u Voice memos), probao sam se nazvati s kucnog telefona i naravno nije zvonio, samo vibriro
    8. BeejiveIM jako slabo radi i ima problema s kontaktima
    9. Nije omogucen MMS za T-Mobile
    10. u facebooku ne pokazuje slike! app radi,al ne pokazuje nijednu sliku,a kad se bas klikne da otvori odredenu sliku onda zauvjek ostane na loading photo.
  • sto se prva 3 buga tice,ja nisam imo niti jedan od tih problema u 2 dana koristenja,a te appove sam dosta koristio.
    iPad 3 | iPhone 4
  • Ni ja, al ovaj sa nestankom zvuka mi se konstantno pojavljuje. Al veceras je evo sam od sebe nestao. Pojavio se kad sam krenuo zvat starog i stari mi odbije poziv i ide mene zvat, mob naravno samo vibrira. Ja se javim, slusalica krci. Nista, prekinem, zove stari opet, i gle cuda, iPhone zvoni, javim se, slusalica radi, zavrsim poziv, zvuk radi...

U Messages appu sam primjetio problem sa scrollanjem kad se prebacuje iz vertikalnog u horizontalni mod. Npr. natipkam nekoliko redova u hotizontalnom modu i prebacim u vertikalni i mogu scrollat samo lijevo-desno :roll: :lol:

BTW MMS sam isprobao sa svoje i150 kartice u drugom mobitelu i poslao ga je, vratio u iPhone i nece... Tak da je ipak do iPhonea. Iako pratim na stranim forumima, ljudima zna ne radit, pa proradit odjednom.
  • Evo jos bugova:

1. kad selektirate vise SMSova i tapnete copy, kopirat ce samo zadnji odabrani, tj. taj na kojem ste tapnuli copy.
    2. jednom kad selektirate SMS (kad se zaplavi) ne mozete ga odselektirat, tj. ostat ce plav dok ne izadete iz te konverzacije...
  • za ovo prvo ne znam,al sto se 2. tice meni normalno makne plavo! probo 20ak puta na raznim porukama i sa rebootanjem..
    hah..stvarno vise ne kuzim ovo,neki imaju neke bugove,neki ne..
    iPad 3 | iPhone 4
  • jesu možda promijenili oblik datuma kod hrvatskih regionalnih postavki, hehe, glupo je, al me živcira
  • hah,da,jesu! sad stoji kak treba!
    iPad 3 | iPhone 4
  • "rompa" said:
    jesu možda promijenili oblik datuma kod hrvatskih regionalnih postavki, hehe, glupo je, al me živcira

Da si procitao FAQ, znao bi da jesu ;)