Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• jose34
  • emanuel
  • Jose233
  • drZagorec
  • imarink
  • route00
  • Soffoklo
  • patrikp
  • gadafi
  • zeljkofilipin
  • iWave
  • Zafarano
  • mican
  • Mariobilll
  • elviszd
  • Darian
  • werfter
  • Nessie
  • siiNke
  • nixa

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Pomoć kod odabira "blesimetra"
  • Evo u nabavci sam nekog novog blesimetra kojeg bi koristio svaki dan. Gledam slijedeće aparate, pa mi pomozite zašto odabrati koji.
    Sony DSC H10 i H50
    Canon SX110IS
    KODAK EasyShare Z8612IS
    FujiFilm FinePix S1000fd
    Dosta često trebam slikati neke sitnice sa kratke udaljenosti 4-5 cm, i najčešće statično (motore)
    Post edited by Unknown User at 2009-04-08 19:21:14
  • 9 Komentara sorted by
  • Baci oko na Panasonicove ultrazoom Lumixe. Ja imam fz18 i fotic je stvarno jako dobar, prije jedno pola godine kad sam ga kupovao procitao sam hrpetinu reviewa i aparat je uredno dobivao jako visoke ocjene.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • A kliko je to novčića??
  • Sa Canonom i Sonyem nemozes fulati.
  • Bio je nekih 2500kn kad sam ja kupio ali mislim da je sad vec nasljednik u ducanima pa provjeri.
    BTW Promijeni naslov topica jer barem ja opce nisam shvatio o cemu se radi, blesimetar je nesto sasvim drugo i ne znam opce od kud ti taj sinonim za fotic :?
  • "viki2win" said:
    Sa Canonom i Sonyem nemozes fulati.

NHF ali glupo razmisljanje jer onda ne mozes "fulati" niti sa jednim normalnim brandom a razlike ipak postoje i nekada nisu opce male. Prvenstveno treba odrediti cijenovni okvir i sto je vazno da aparat ima jer nisu svima iste stvari prioritet (meni je recimo bilo obavezno da ima raw ali mi opce nije vazno sto ne mogu zoomat dok snimam filmice) i onda se baciti na citanje reviewa jer svi proizvodjaci imaju pokrivene vise-manje sve kategorije ali nisu jednako dobri u svima.
  • Da nije blesimetar već idiot :)
    Nego zar nije isplativije za 2500 kn kupit neki aparat između? ja sam recimo sony h7 dobio sa 2gb mem karticom za malo manje od toga... a da su po svemu isti po zumu nisu i već samo zbog toga mislim da bi se možda takva kupovina više isplatila. A i ipak se mogu neke naprednije postavke ručno mjenjat ako baš hoćeš... ako ne možeš ga isto ko idiota koristiti.

Ja osobno nebi davao za idiota preko 1500 kn...
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "MoschuS" said:
    [quote="viki2win"]Sa Canonom i Sonyem nemozes fulati.

NHF ali glupo razmisljanje jer onda ne mozes "fulati" niti sa jednim normalnim brandom a razlike ipak postoje i nekada nisu opce male. Prvenstveno treba odrediti cijenovni okvir i sto je vazno da aparat ima jer nisu svima iste stvari prioritet (meni je recimo bilo obavezno da ima raw ali mi opce nije vazno sto ne mogu zoomat dok snimam filmice) i onda se baciti na citanje reviewa jer svi proizvodjaci imaju pokrivene vise-manje sve kategorije ali nisu jednako dobri u svima.[/quote]

Krivo i prekratko sam se izrazio. Mislio sam na ove modele koje je spomenuo... Prije bih kupio Sony H10 i H50 i Canon SX110IS nego Fuji ili Kodak. Iako je Fuji sve bolji u toj klasi. Moj izbor bi bio jedan od dva Sonya.
    Inace problem kod fotografiranja macro stvari poput motora je flash koji kod ovakvih aparata nije na najidealnijem mjestu. Bilo bi super uzeti neki aparat sa hot shoe-om i kakav jeftiniji blic kojeg bi onda usmjerio prema gore naprimjer...
  • Nažalost financijska situacija je takva da su novčići ograničeni na samo 1500-1600kn, tako da mi nažalost ne preostaje previše razmišljanja SONY DSC H10 ili KODAK EasyShare Z8612IS
  • definitivno Canon.
    Ima vjerojatno najbolji macro snimak (uvjerio se sam) možes snimati s udaljenosti od po centimetra, naravno da ćeš imati problema u oštrini ako nije dobro ossvijetljeno.
    pozdrav i guštaj
    iMac 21.5 1TB
    iPhone 4 32 GB