"markoveic" said:Bucno napajanje...vjerojatno to kuciste nema dovoljne otvore za ventilaciju, pa nozda zbog ptšpra pri strujanju zraka... Meni se vise cuje ventilator od chipseta, a napajanje je skoro necujno..
"avaya" said:Ja sam u svom mini ITX kučištu isto imao problema s bučnim ventilatorom... Nekak sam alergičan na te male zujavce koji se vrte i zuje nemilice... Mogu istrpiti pumpicu na akvariju i kojekakve druge zvukove ali ovo mi je fakat bilo previše... Ja sam lijepo skinuo poklopac s tog napajanja i odspojio taj mali zujavac od venta, a umjesto poklopca unutar kućišta sam stavio jedan veliki tihi cooler-master da izvlači topli zrak... Malo još sve usmjerio da baca van iz kućišta kroz postojeće otvore i to je to...
Uglavnom sad mi je taj stroj puuuuno tiši nego prije...
Inače ima na E-Bayu i druga varijanta koja se zove PicoPSU s kojim možeš skroz izbaciti postojeće napajanje iz kompa i na taj PicoPSU spojiti strujni adapter od laptopa (time izbjegavaš ventilatore u cijelosti... Još na chipset staviš recimo Zalman-ovog pasivnjaka i divota... No problem tom PicoPSU-a je njegova cijena koja je cca 35-40 funti (znači nekih 350-400 Kn) i to bez strujnog adaptera... PicoPSU pretvara 12-24V DC u sve napone potrebne za rad ploče, HDD-a i sl.