Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• andreicek
  • GemahenLahen
  • _matija_
  • aki
  • MarioMoltisanti
  • skorpyon
  • markoni
  • brankica27
  • TomTom
  • tonci
  • VeL1303
  • kiFla
  • Saby1978
  • gf38
  • fulek
  • ivicac1

Tko je online (1)

Hint: Popravite sami svoj Mac!
  • Evo mali hint, savjet ili što već... Ako vam se vaš dragi ljubimac pokvari ili mu rikne neki dio, isplati vam se proučiti kvar i riješiti ga sami. Evo što se meni desilo na Macbooku Core 2 duo (13" crni); Tokom vremena sam primjetio da mi je wireless signal sve slabiji, neki puta u zadnje vrijeme sam čak gubio signal makar sam bio 1 metar od routera. Spojiti se na router iz druge sobe je bilo nemoguće!

Problem sam riješio vrlo jednostavno. Obuko sam se, uzeo auto, pravac Bauhaus...kupio male fine šerafcigere, vratio se doma..otišo na ebay i našao isti model Airport kartice koji je u mom Macu. Naručio sam to iz Kine i koštalo me 120kn sa poštarinom. Stiglo je za 7 dana, odšarafio sam laptop, sve počistio (ooo da, bio je zmazan!) i zamijenio airport karticu. Sastavio cijeli laptop nazad i uslijedilo je probno paljenje... sve šljaka... upalim wireless i skeniram dostupne mreže (prije zamjene sam vidio samo susjedov router, čak svoj nisam vidio iz druge sobe) i imam šta vidit - 25 APova :D :D

Osmijeh se pojavio na mom licu :D i zadovoljno sam nazvao Powercom ili koji već servis za Apple u ZG (zaboravio sam)... ispričao koji mi je kvar i kolko bi koštalo veli lik sa rukama i novim Airportom iznad 600, 700 kn!

Eto ... potrebni alat je mali precizni šerafcigeri i ovaj link http://www.ifixit.com/Guide/Browse/Mac - tu ima tutoriala kako rastaviti i promijeniti bilo koji dio na vašem Macu.

Neznam jel o ovome već bilo govora, ali eto htio sam podijeliti svoje iskustvo sa Vama, možda nekome pomogne i ušpara mu 600tinjak kn. ;) :geek: