Ovako, molio bih vas za savjet. Naime, kako postoji mogucnost da cu skoro trebati kupovati privatni laptop nakon dugo vremena imanja sluzbenog - do kraja ovog mjeseca, razmisljam i o opciji kupovine Maca. Odmah za pocetak - iskljucivo mi u obzir dolazi opcija prijenosnika, unatoc razlici u cijeni u odnosu na iMacove, s obzirom da sam podstanar i s obzirom da mi jednostavno treba prijenosno (ne prenosivo) racunalo. Sad - cijena. Cijena mi je veliki trn u oku, medjutim, kako namjeravam uzimati prijenosnik preko kartice (po svemu sudeci preko one koju sam dosad opako izbjegavao - Dinersa - nazalost, American mi ne dolazi u obzir zbog broja rata), i to na rate, imam osjecaj da mi je jedina mogucnost zapravo kupnja u Hrvatskoj. Ukoliko netko ima neki drugi prijedlog, neka me svakako informira o tome, bio bih zahvalan. Kako je cijena ne-malena, namjeravam ga uzeti na 24 rate. To je ionako minimalno vrijeme u kojem ga ne bih mijenjao, tako da mi je to OK. Ono sto me u biti interesira je, da li netko ima iskustvo kupnje putem kartice, i da li je moguce recimo kasnije prebiti ostatak dugovanja i platiti npr. odjednom, ili smanjiti npr. broj rata. Pitam zbog toga sto bih sad u prvom trenutku zelio imati cim manju mogucu ratu, jer moram pregrmiti nekako ljeto, a ne zelim ujedno i bankrotirati. Sto se tice koristenja i pitanja da li mi sve to zapravo i treba - iskreni odgovor je - ne, ne treba mi, ali isto tako ne treba velikoj vecini ljudi, pa opet koriste. Ja sam u bivsoj firmi imao MacBook Pro, bio sam vise nego zadovoljan njime, sada imam HP laptop sluzbeni i nisam nesto najsretniji, ali radi - odmah da napomenem - bilo sto da cu kupovati, uzimat cu na rate, tako da je jedino razlika u tome na koliko cu rata nesto uzimati. Ujedno zelim imati racunalo koje je pouzdano, na kojem cu moci raditi veliku vecinu stvari koje i sada radim, a na koje cu opet, prema potrebi, moci lupiti i Winblowse, ukoliko se pokaze potreba za tim. Uglavnom, evo, bio bih vam zahvalan na svim iskustvima, prijedlozima i sl. Bio bih vam zahvalan i da me eventualno uputite gdje kupiti racunalo i sl.
LP, Nenad
P.S. Nadam se da nisam u krivu - ali na MacOS X-u se normalno moze vrtiti WoW, ne? S obzirom da sam zesci ovisnik o tome, ovo mi je prilicno bitno, makar, uvijek mogu instalirati windoze i vrtiti pod njima WoW (neka ne zeza onaj tko ne zna sto znaci ovisnost o WoW-u! )
Post edited by Unknown User at 2009-06-08 18:29:52
Zašto je isključena opcija kupovine Mac Booka? Ako se ne misliš bavit nekin dizajnom ili sličnim stvarima koje zahtjevaju mašinu, po meni se ne isplati pllaćat razliku do MB Pro-a. A opet, Mac koji kupiš da kupiš dvi godine ćeš svakako bit zadovoljan performansama jer ga nećeš koristit za igrice i sl., a OSX je toliko optimiziran da nikad nećeš imat problema na bilo kojem Mac-u. A velika je razlika 7 tisućica (za bijeli), 10 za alu MB ili 21 tisuću za 17' MB Pro. Ako nećeš iskoristit njegove potencijale do maksimuma, računica je jasna. Inače iman iMac, ali san ima dosta doticaja sa bijelin MB-ovima i to su dovoljno moćna računala za većinu stvari. Uz ono najbolje, trajanje baterije od 6-7 sati. Nadan se da san bar malo pomoga, ako ne, zanemari:-D. Pozdrav
Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
@iBlagajic on Twitter Kontrolor Leta on Xbox Live!
MacBook je iskljucen zbog velicine ekrana. Simple as that. Imamo stariji MacBook (dvije godine star) na poslu u uredu, i fakat mi se cini premalenim u odnosu na MacBook Pro. Opcija kupnje dodatnog monitora, zapravo i nije opcija. Sto se tice igrica, da, necu ga koristiti za to, osim za WoW. Medjutim, kako je to cudo ionako staro vec jedno 4 godine, normalno se vrti na svim novijim strojevima, pa tako i na mom trenutnom laptopu, koji performansama nazivno odgovara MacBook Pro masini koju bih zelio kupiti.
Pozz, Nenad
Imam MBP unibody, to mi je prvi privatni Mac i prezadovoljan sam s njim. I meni je pravo govoreći bio van mojih mogućnosti i pravih potreba, no također mi je 13 inčni ekran bio premal a iMac prevelik za prenošenje. No kad nešto voliš onda ni ne gledaš na pare