Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• Popaj76
  • Wikiboo4
  • grgamajstor
  • nix1001
  • jedan.tamo
  • Vanja VKTR
  • zorkajovanovic
  • t_i_n_a
  • TataSinke
  • Nessie
  • gorila11
  • omakad
  • wired
  • brunci
  • edifreak
  • iDanijel
  • dule
  • ivanos2
  • markoni
  • Pejo

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone 3GS
  • evo da novi iPhone dobije svoj topic. i da ja dobijem cast da ga otvorim :)

da cujem, misljenja, da li su vam se ispunila ocekivanja i zasto nisu :)
    Post edited by Unknown User at 2009-10-06 18:52:36
  • 569 Komentara sorted by
  • "SrKi" said:
    evo da novi iPhone dobije svoj topic. i da ja dobijem cast da ga otvorim :)

da cujem, misljenja, da li su vam se ispunila ocekivanja i zasto nisu :)

Ja sve svoje rekao http://www.hurl.ws/302w :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • svida mi se clanak.

zanimljivo je to, nema nista posebno od poboljsanja, a opet taman toliko da ga pozelim umjesto 3Ga. damn :D

sad ova glupa dilema, da li iskorisiti ovaj popust od t-mobilea sa 50% jeftinijom pretplatom 6 mjeseci ili cekati novi 3GS (cijena uredaja ce biti tu negdje). te slatke muke :)

p.s. da sad ne pretrazujem net, jel dolazi neka verzija 3GSa u bijeloj boji?
  • "SrKi" said:
    svida mi se clanak.

zanimljivo je to, nema nista posebno od poboljsanja, a opet taman toliko da ga pozelim umjesto 3Ga. damn :D

sad ova glupa dilema, da li iskorisiti ovaj popust od t-mobilea sa 50% jeftinijom pretplatom 6 mjeseci ili cekati novi 3GS (cijena uredaja ce biti tu negdje). te slatke muke :)

p.s. da sad ne pretrazujem net, jel dolazi neka verzija 3GSa u bijeloj boji?

Bit će da sam propustio spomenuti dakle i dalje i bijeli i crni.
  • @SrKi gadno je sad, ne znas jel bolje iskoristit ovaj popust od 6 mjeseci il pricekat da dode 3GS pa mozda bude neka jos bolja akcija za 3G...

Meni se svida iPhone 3GS sam po sebi, al smatram da nije vrijedan oznake iPhone2,1, nego je trebo bit iPhone1,3. Jer budimo realni, jedino sto se ne moze implementirat i na iPhone i na iPhone 3G je kompas. I znatno brzi HSDPA modem koji u hrvatskoj ionako nista ne vrijedi kad tesko di mozes postic punu brzinu i na iPhoneu 3G. Jaci procesor i vise memorije ce se eventualno u nekim jacim igricama primjetit.

Sve u svemu ja razocaran, al ako budem nabavljao novi, otkljucani iPhone, vjerojatno ce to bit 3GS.
  • Naravno da bi htio imat novi 3G, no financijski to neće biti moguće. Hardverske promjene mi ne opravdavaju katvu investiciju.

Sam to dobro shvatio ili je voice control "hardverska" opcija novog?
  • "ficho" said:
    @SrKi gadno je sad, ne znas jel bolje iskoristit ovaj popust od 6 mjeseci il pricekat da dode 3GS pa mozda bude neka jos bolja akcija za 3G...

Meni se svida iPhone 3GS sam po sebi, al smatram da nije vrijedan oznake iPhone2,1, nego je trebo bit iPhone1,3. Jer budimo realni, jedino sto se ne moze implementirat i na iPhone i na iPhone 3G je kompas. I znatno brzi HSDPA modem koji u hrvatskoj ionako nista ne vrijedi kad tesko di mozes postic punu brzinu i na iPhoneu 3G. Jaci procesor i vise memorije ce se eventualno u nekim jacim igricama primjetit.

Sve u svemu ja razocaran, al ako budem nabavljao novi, otkljucani iPhone, vjerojatno ce to bit 3GS.

meni zapravo baš te nove hardware specs privlaće tj. da mi netko ponudi za neki "normalan" fee upgradea bi na 3gs bez problema jer smatram da se isplati dat za bolju bateriju te brže hardware. Jer osim par igrica sve drugo ti bude brže. 3x brže surfanje u safariju, otvaranje aplikacija (mail, sms, i sl.) do 2x brže i tako to :) heavy useri će osjetiti tu razliku :) a uz to naravno i kamera bolja ali to mi nije presudno trenutno.

sad uglavnom čekam prve utiske dali je stvarno toliko brži te kak će to kroz t-mobile proć :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Ček ček nemoj mi reć da za GPS opet treba net...nemogu vjerovat kako su jadni...jedva čekam Palm Pre u tom slučaju...
  • gps ostaje isti ko do sad ako se Maps aplikacija koristi. Znaći za GPS ti ne treba net već ti za Maps aplikaciju (i sve buduće aplikacije koje će koristiti Maps za prikaz karti i sl) treba net.

Koliko sam skužio TomTom donosi svoje karte koje će onda biti downloadane na sam iPhone te za njih neće biti potreban internet pristup. Ali to treba pričekat da puste u app store i onda vidit dali je stvatno tako
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Ja sam razocaran maksimalno, ostave ga identicnog izgledom, nisu skoro nista promjenili, mi smo zbilja kreteni sto im placamo telefon koji je 2 godine prakticki isti. Svi proizvođači promjene i izgled i ekran i meni a ovi vec 2 godine isti, sramota. Nadam se da ga nece prodavat koliko su zamislili pa da nakon 3 godine promjene nesta.
  • Mene kao laika zanima ovo, pa bih molio odgovor.
    Hoćemo li mi koji imamo T-mobile 3G moći staviti bez straha novi 3.0 software, i normalno ga jailbreakati?
    Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • ja sam isto razocaran, cekacu n97 da vidim kakva ce bit
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • "Busha" said:
    Ja sam razocaran maksimalno, ostave ga identicnog izgledom, nisu skoro nista promjenili, mi smo zbilja kreteni sto im placamo telefon koji je 2 godine prakticki isti. Svi proizvođači promjene i izgled i ekran i meni a ovi vec 2 godine isti, sramota. Nadam se da ga nece prodavat koliko su zamislili pa da nakon 3 godine promjene nesta.

Pa nebi se slozio sa tobom.
    Sta to drugi proizvodaci promjene osim Izgleda i neke minimalne sitnice.
    Najbolji primjer je Nokia N95 i N95 8GB pa cak i N96. Razlijka u softweru nikakava osim da je n96 maximalno spora. A izmedu N95 i N95 8GB razlika NIKAKAVA osim memorija od 8GB i opet su svi vikali WOOOOWW nova nokija a ubiti nista novo nije napravljeno.

A isto tako nitko nije rekao da ce APPLE napraviti novi iPhone to se sve nagadalo tipa oce nece kakav ce bit i ostalo. Realno svi malo previse na neki nacin ocekujemo i naravno da smo onda Razocarani ako nije nesto kao sto su bile FAKE slike po netu.

Meni je izged OK posto Lezi Super u ruci i zasto mjenjati nesto kad je Odlicno prihvaceno od strane korisnika. Poboljsanja su i vise nego vidljiva u novom 3G S-u od procesora pa do kamere, Baterija Kompas i jos podosta sto se nece moc koristiti na prijasnjim modelima. Ja sam zadovoljan i samo cekam da dode u Italiju pa trk po njega.
  • Stvarno mi nije jasna ova ekipa koji je svaki put toliko razocarana i jadna jer nije predstvaljeno nista revolucionarno. Pa dajte budite malo realni, mislim ne kuzim kako funkcionirate u pravom svijetu ako imate tolika ocekivanja i ako ste tako nerealni. Najjaci su ovi sto stalno usporedju iPhone sa Nokiom i traze dlaku u jajetu, pa tko vas tjera da kupujete iPhone? Kupite Nokiju Nxy pa budite sretni ali ne, mora se imate iPhone jer je to moderno ;)
  • Mene samo zanima U kojem su to SMISLU svi ovi koji KUKAJU razocarani???
  • Dizajn je ok. Ja bi jos koju tipku maknul. Itekak znaju kaj rade. Da ga naprave savrsenog kaj bi prodavali.
  • Odličan članak Luka.Ja čekam 19.06,ako bude u Italiji otključane verzije ga kupujem odmah na povratku iz Austrije jer sam u Austriji na bordanju od 24.06 do 14.7.
    Malo bordanja po ljeti za promjenu! :lol:
  • "KristijanZagreb" said:
    Mene samo zanima U kojem su to SMISLU svi ovi koji KUKAJU razocarani???

Ma siguran sam da ih pola spada u onu ekipu koja "hoce" kupiti nesto ali evo samo cekaju da izadje verzija koja ima sve+nesto nevidjeno i koja kosta 99kuna :roll:
  • Evo ja sam napr razocaran jer ogranicavaju neke softverske stvari na 3GS koje hardverski 3G, pa cak i iPhone podrzavaju. Tipa glavosno upravljanje, snimanje videa (ionako ne bi bilo 30FPS VGA pa bi opet bilo razloga za "upgrade" na 3GS za one koji zele video), pa cak i accessibility options. Vjerojatno ima toga jos.

Ne znam sta se cudite vi koji niste razocarani, pa uredaj nosi oznaku za cijeli broj vecu (iPhone je iPhone1,1, iPhone 3G je iPhone1,2, a ovo je trebo bit iPhone1,3 onda, a ne iPhone2,1). To sto ga nisu ni malo promjenili mi je jos veca debilana. Oblik je ok, ne kazem nista, al kvragu neki nacin raspoznaje jaceg i slabijeg modela treba bit. I ovog kroma oko ekrana mi je vec pun kufer, sta ce im to??

Ma...super uredaj, al stvarno steta tolkog hypea za upgrade kakav je 3G trebo bit. Po meni bi bilo bolje da su se potrudili oko 3.0 onda i dodali osnovne funkcije tipa izvjesce o isporuci SMSa. Al ne, oni dodaju MMS protiv kojeg su tolko bili. Pa ko tu koga vise u tom Appleu?! Nekad nisu nikog slusali, sad imam osjecaj da slusaju samo budale. Il samo amere.
  • "crashkdm" said:
    Ček ček nemoj mi reć da za GPS opet treba net...nemogu vjerovat kako su jadni...jedva čekam Palm Pre u tom slučaju...

Jesam ja to propustio dio predstavljanja Prea gdje kazu da je cijeli Google Maps spremljen u telefon?
  • "ficho" said:

... al stvarno steta tolkog hypea za upgrade kakav je 3G trebo bit.

E pa to je problem jer se (ste) napravi toliki hype koji je nemoguce opravdati i svaki put je isto!
  • "kovacevic031" said:
    Mene kao laika zanima ovo, pa bih molio odgovor.
    Hoćemo li mi koji imamo T-mobile 3G moći staviti bez straha novi 3.0 software, i normalno ga jailbreakati?

Dok ne izađe jailbreak za 3.0 ne
  • "MoschuS" said:
    [quote="ficho"]
    ... al stvarno steta tolkog hypea za upgrade kakav je 3G trebo bit.

E pa to je problem jer se (ste) napravi toliki hype koji je nemoguce opravdati i svaki put je isto![/quote]

Ma nije isto, bez obzira na hype uvijek bude ljudi kojima se nešto ne sviđa, tako je bilo i kada je prvi iphone izašao, tako je bilo i kod 3Ga i sad kod GSa.
    Vjerojatno su skužili da tjeraju po svom bez obzira na dio koji stalno ranta. Doći će launch day i opet će se diljem svijeta stvoriti redovi, možda ne u toj mjeri kao drugi launch i 1 milijun prodnaih u jednom vikendu ali sigurno više od 50.00 Palm Pre-a i Nokie N97 ( koja kreće ovaj vikend).

That`s just the way it is :D
  • Mene zanima jedna sitnica šta se tiče vanjštine novog iPhonea...
    Da li je zadnja strana ostala onako sjajna kao na 3g i dosta podložna packama prstiju ili je mat pozadina???
    I da li su dimenzije ostale potpuno identične kao i na 3g tako da znam da li mi stane na dock od 3g-a?
  • Dimenzije su potpuno ISTE jedino je ovaj novi 3g S za 2 gr tezi :)
    a kaj se tice packi navodno ima premaz preko Plastike i Ekrana koji bi trebao sprijeciti sve te PACKE i tragove prstiju :) al dok ga neisprobamo necemo 100% znat :)

ceka se na Luku ili Tomma da ga nabave pa da saznamo vise :) vjerujem da ce ga oni medu prvima nabaviti :)
  • Nisam bas siguran da je taj anti-oil premaz preko cijelog uredaja, al glavno da je preko ekrana. I tezi je 3 grama, Appleu bas ne ide pretvaranje jedinica :)
  • "ficho" said:
    Nisam bas siguran da je taj anti-oil premaz preko cijelog uredaja, al glavno da je preko ekrana. I tezi je 3 grama, Appleu bas ne ide pretvaranje jedinica :)

Meni se isto čini da je samo na ekranu ne i na zadnjem dijelu
  • Ah kod njih nikad neznas ali nebi bilo lose da je cijeli premazan .)

jel netko zna dali je VOICE Control podrzava i HR jezik ili samo Engleski i jos neke jezike kao sto su na iPod Shuffle ???
  • S vremenom i novim firmwareom oni dodaju podrške za jezike, doduše Hrvatski još nije uvršten u listu, ali možda s vremenom i dođe. Iskreno čisto sumnjam da ima podršku, barem zasad, no vjerujem da je pitanje vremena kad će i to biti dostupno.
  • Tesko da cemo ikad hrvatski vidjet, al trenutno bi trebo podrzavat barem sve jezike koje OS X podrzava jos od prije nego sto je nosio oznaku X :)

Al pogledajte pod languages ovdje kako su nas smjestili na prikladno mjesto pod sva 3 bulleta.
  • "ficho" said:
    Tesko da cemo ikad hrvatski vidjet, al trenutno bi trebo podrzavat barem sve jezike koje OS X podrzava jos od prije nego sto je nosio oznaku X :)

Al pogledajte pod languages ovdje kako su nas smjestili na prikladno mjesto pod sva 3 bulleta.

To sa Languages sam vidio i lijepo je za vidjeti :) Jos pogotovo kad nema nasis susjeda u toj Listi ( slovenaca ) :mrgreen: :P
  • Ljudi malo se previše bunite oko toga da novi iPhone ne donosi dovoljno novina... Pa nikome nije u interesu da godinu dana nakon šta je kupia iPhone 3G njegov mobitel postane stara kanta. A apple zato i ima proizvode tako dobro optimizirane za krajnjeg korisnika jer ih dugo razvija. Može LG izbacit 7 touch screen kuki pizdarija godišnje, ali sve uvik izgleda nedovršeno i nedorečeno. Na drugim mobitelima popunite 8 GB i sve vam blokaje, ja na iPhone-u iman 400MB slobodno i sve klizi. Činjenica je da sve šta rade rade vrhunski. Ali naravno da je negativna strana sporiji razvoj koji i nije bitan jer je iPhone (i iMac i MBPro) godinama isprid konkurencije. Meni smeta to šta nema snimanja videa za iPhone 3G sa 3.0 firmwareom i neznan šta će bit sa glasovnim naredbama? Inače, sve 5, još godinu dana iman dobar mobitel, a onda čekan neki iPhone MAGNUM :-D (LG bi vjerovatno da takvo ime)
  • Jel se zna vec nesto o Procesoru i Kolicini rama?? Mislim jel potvrdeno da ima 256MB ram memorije i neki jaci Procesor ???
  • @KristijanZagreb: lijepo je vidjet da smo zadnji na sva 3 popisa? :D

@Clark Kent: nema ni snimanja ni glasovnog upravljanja ni voiceovera ni oscenito accessibility optionsa. Ako ovako nastave, za godinu dana ce iPhone imat 3.2 MPx kameru (pa da, 2 godine je imo 2 MPx :P), 64 GB memorije i/ili SD utor i neku softversku glupost koju iPhone/3G/S nece moc koristit unatoc tome sto ce bit sposobni za nju.

@KristijanZagreb opet: receno je da ima duplo jaci procesor (sto vjerojatno znaci 600 umjesto 400 MHz) i vise memorije, al nigdje nisam cuo da su rekli duplo vise, iako je to logicno... Sumnjam da ima 196 MB, il jos bolje 144 :P
  • @Ficho bolje da smo zadnji nego da nas nema kao Slovenaca, i ostalih balkanaca :) sad ce slovenci i slovenke morat na HR ucit :) hehehehehhe :mrgreen: :P
    Jel se zna vec nesto o Procesoru i Kolicini rama?? Mislim jel potvrdeno da ima 256MB ram memorije i neki jaci Procesor ???

Ja bi pretpostavio da ima isti proc samo kaj ovaj put valjda nije downclockan sa 600 na 400 mhz, rama ima vjerojatno 256, moza je i baterija veceg kapaciteta.
  • "Jura_ZG" said:
    [quote="KristijanZagreb"]Jel se zna vec nesto o Procesoru i Kolicini rama?? Mislim jel potvrdeno da ima 256MB ram memorije i neki jaci Procesor ???

Ja bi pretpostavio da ima isti proc samo kaj ovaj put valjda nije downclockan sa 600 na 400 mhz, rama ima vjerojatno 256, moza je i baterija veceg kapaciteta.[/quote]

pa za bateriju se zna 100% da je jaca od ove na 3G :)

bem mu misa na TIM stranici jos nista nije najavljeno za novi iPhone :( zanima me samo cijena koja ce bit
    @Ficho bolje da smo zadnji nego da nas nema kao Slovenaca, i ostalih balkanaca :) sad ce slovenci i slovenke morat na HR ucit :) hehehehehhe :mrgreen: :P

Pa kako je prevedeno, morat ce i hrvati ucit, ili cemo i susjedi i mi jos koristit engleski :?

Baterija mislim da nije jaca, nego je bolji hardver pa ju pametnije iskoristava.
  • "ficho" said:

@Clark Kent: nema ni snimanja ni glasovnog upravljanja ni voiceovera ni oscenito accessibility optionsa.

Ama opet skačeš pred rudo, imaš 3.0 finalnu verziju da možeš reć da takvo nečeg neće bit? Nemoj bit ko neki pa prvo skočit onda vikat hop...
  • Platim ti pivu ako bude bar jedna od tih opcija, ti meni ako ne bude ni jedna, moze? :)
  • "ficho" said:
    Platim ti pivu ako bude bar jedna od tih opcija, ti meni ako ne bude ni jedna, moze? :)

A ja cu popit s vama pivu i ako bude i ako nebude tih opcija... MOZE? :D
  • Moze :)

Morat cemo neku MacKavu prije nego se izgubimo svi po obali da se izjadamo jos uzivo oko WWDCa :D
  • "ficho" said:
    Moze :)

Morat cemo neku MacKavu prije nego se izgubimo svi po obali da se izjadamo jos uzivo oko WWDCa :D

Dodite danas navecer u BJELOVAR... rijesit cemo sve na brzaka... :) Pokupis Buffy i Maju, Sthefa i doletite... brzo cemo rijesit ja i @anubis neki mali rostilj... sta kazete.. ???
  • Da sam u zg zaletio bi se bez problema po njih pa do vas, al u vz sam tako da nemam auto :(

Zarostiljajte vi pa nam twittajte slike da slinimo :)
  • "ficho" said:
    Da sam u zg zaletio bi se bez problema po njih pa do vas, al u vz sam tako da nemam auto :(

Zarostiljajte vi pa nam twittajte slike da slinimo :)

Nek buffy tebe pokupi, iz cakovca... ima ona autic... P.S. to bi bio rostilj zbog vas, nista nije dogovoreno jos... ajde nagovori cure i stefa...
  • ajde fichek, nagovori me :D :D
  • "Buffy" said:
    ajde fichek, nagovori me :D :D

Ivaaaaa, ajmo u Bjelovar :)
  • "Buffy" said:
    ajde fichek, nagovori me :D :D

Evo Buffy ja cu te nagovorit.. ako dodes ti mozes prespavat kod mene... i spavaj do koliko hoces drugi dan (znamo svi da to volis)... u velikom krevetu... dobro moze i Maja s tobom... :D

@fichek... Zovi nekoga, probaj nesto rijesit... :D
  • "ficho" said:

Barem nas je lako uočiti. Jeste li primjetili Dubrovnik na demu za Finder, kad pokazuje kako se lako listaju pdf-ovi bez pokretanja aplikacije. Na naslovnici je Dubrovnik, dalje kad lista je Venecija pa ona neka druga mjesta.

Dvadeset sedma minuta i nekoliko sekunda u WWDC Keynote Address.

Igor
  • Citam da su neki nezadovoljni novim iPhone-om. Nije mi jasno kaj ocekujete? Premali ekran, premala kamera, nema ovo, nema ono. Dosta je toga nakrcanu u njega, a vec vas cujem da je baterija preslaba, pa kad pojacaju bateriju, onda bu preteski.
    Smatram da je dizjn pogodjen. Kamer nije bitna jer su ionako ocajne slike s bilo kojeg mobitela. Videokamera takodjer. Samo mazohist snima s mobitelom kad ode na izlet (i za kameru se isto odnosi). Ljudi, kupite si jeftine digitalce koji su 5x bolji od najbolje kamere na mobitelima (vrijedi i za kameru). TomTom bude navodno (pro)da(va)l karte. Mada uz danasnje cijene navigacije...
    Mora se razmeti i Apple, lagano nadogradjuje i napreduje s proizvodom. :mrgreen:
  • a gle...mnogi smo bili jakooo razočarani...ali malo kad pogledaš i kad se sve slegne...dizajn mu je savršen nemoš reć da nije...samo je falilo to nabrijavanje mašine iznutra...rawrrr....zamisli 800Mhz cpu i 256 rama ili više jer su sve uduplali kako su rekli a 3G je imao 400Mhz cpu...pa to leti...i još novi grafički čip...mamaaa...baterija jača...samo prednja kamera fali ali sve u svemu kad malo realno pogledam zadovoljan sam ali svejedno ostajem na 3G u...ima sve što mi je potrebno...
This discussion has been closed.
← All Discussions