Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6369)

• obscured by clouds
  • Marijo
  • olymp
  • matic_2.4
  • MirsoKa
  • hrvojeduu
  • Vedo
  • bionda
  • Klaudio
  • Monk3
  • Antonio
  • kiFla
  • radikaldub
  • zabac
  • skorpyon
  • TonySoprano
  • poka
  • prcela
  • darmar80
  • take31

Tko je online (0)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Rad na externom Lcd-u dok je MB zaklopljen
  • Dali se može kao što to Windowsi imaju zaklopiti MacBook pa da se radnja odvija na externom monitoru.
    Post edited by Unknown User at 2009-07-09 19:03:34
  • 25 Komentara sorted by
  • Da, radi, i nema nikakvog problema što se tiče toga.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Da ali kako. Pomozi
  • "ileo" said:
    Da ali kako. Pomozi

Ne kužim u čemu je problem... Nisi detaljno opisao pa ne mogu pomoći više od toga. Spojiš monitor dok je laptop zaklopljen (ako je u sleepu) i to je to, probudit će se i prebacit sliku na eksterni monitor. Ako je laptop isključen, upali ga i odmah zaklopi. Login screen ćeš vidjet na eksternom monitoru.
    Ako monitor spojiš dok laptop radi, sliku će proširit i na eksterni monitor. Ako ti to ne radi, za modificiranje odi u System preferences -> Displays i tamo stisni Detect display,ili jednostavno stisni alt-F2.
  • Zaklopi Macbook (neka ode u sleep), zatim spoji ekterni monitor i probudi ga s ekternom tipkovnicom
  • hvala
  • A da vas ja nesto pitam. Citam po netu da bas nije pozeljno imat lap zaklopljen i radit dulje vrijeme na ext displayu.
    Radi se o novim MBP lapcima. istina ili mit?
  • toplina smeta displayu i zbog toga nebi bilo pozeljno da je zaklopljen, a za sve ostalo ne smeta, samo toplina na display...
  • Pa to nije bas malo?!?!
    Zar ne?
    Kaj se konkretno moze desiti sa monitorom tako ... i kojem se vremenskom preiodu prica?
    Ako ti je lap glavno racunalo ... a trebas vecu radnu povrsinu ... ja bi dok sam doma ... volio (kad kupim neki veci monitor) vecinom raditi na externom kad sam doma ... no nije uvijk najzgocnije imati dual display ... osobito ako nisu iste velicine ... a nebi bili.
  • Mislim da bi to oko topline trebalo malo istrazit. Prilicno sam siguran da se to s toplinom odnosilo samo na "stare" lcd-ove, dakle one bez LED osvjetljenja...
  • Koliko znam clamshell mode više nije problem što se tiče zagrijavanja. Bio je prije (u doba iBooka).
    Čitao sam o tome kad sam nabavljao Cinemu.
  • I ja sam citao da nema vise problema, ali ipak me zanima dal ima tko na ovom forumu koji je to probao?
    Cijelonocna heavy duty a/v obrada etc..
    Jel se pregrijavao etc...
  • "duke" said:
    I ja sam citao da nema vise problema, ali ipak me zanima dal ima tko na ovom forumu koji je to probao?
    Cijelonocna heavy duty a/v obrada etc..
    Jel se pregrijavao etc...

Ja svoj MB ni ne gasim (a hrpetinu vremena je u clamshell modu), a iako ne radim navedeno, mislim da ga itekako mučim s nekim aplikacijama koje uzmu 100% CPU po nekoliko sati. Nikad nijedan problem.
  • Great, morat cu ga malo isforsirat.
    Samo nikako da stignem 1.5TB FW externi disk da se totalno switcham na OS X :(
    Cak sam se i na wifi keyboard naviknuo.
  • Da ne otvaram novu temu

Jel ikako moguce iskljucit monitor od MB a samo da bude upaljen externi display bez spustanja poklopca?

• Ja sam probavao i preporučam poklopit MacBook dok slika ne bude samo na eksternom monitoru (osim ako se želi radit na oba monitora), a onda ga opet otvorit radi cirkulacije zraka. Može radit i poklopljeno uz koji stupanj više što je OK, ali recimo Warsow mi je znao jako zablokirat dok se sistem ne bi srušio, a isto tako i Flash aplikacije. S otvorenim laptopom nije bilo tih problema.

Bez obzira što Apple kaže da je podržano - zapravo baš i ne radi kako bi trebalo. Ne znam kakva je situacija na modernijim MacBookovima (Air/Pro), ali na mom 3-godišnjem zaje*ava :)

Games dont make people violent, lag does.
  • Znaci uopce nema te opcije da se jedan ugasi osim te prisilne metode??

Glupost

• Kako mislis prisilne? Zatvoris laptop, ide u sleep, klik na mis i imas samo externi display. Meni puno jednostavnije nego da treba gasiti preko nekih postavki ;)

• Ima ne prisilna metoda, al neznam radi li jer nemam vanjski monitor ;) Odeš u postavke, pa Expose & Spaces, pa na karticu expose i onda imaš odabrat 4 kuta kao prečac za određenu radnju, odaberi na jednom “Put Display to Sleep” odabereš to i sad kad želiš da ti je ugašen display na laptopu pomakneš miš u taj kut. Jedino neznam kako raegira kad mićeš miš po vanjskom monitoru. Nemam pa nemogu isprobat :(

 MacBook Pro '10 | 24" LED Cinema | iPhone 4 32gb | iPod shuffle 512Mb '05 | iPod shuffle 2gb '09 ... To Be Continued ;)
  • cvitko said: Ima ne prisilna metoda, al neznam radi li jer nemam vanjski monitor Odeš u postavke, pa Expose & Spaces, pa na karticu expose i onda imaš odabrat 4 kuta kao prečac za određenu radnju, odaberi na jednom “Put Display to Sleep” odabereš to i sad kad želiš da ti je ugašen display na laptopu pomakneš miš u taj kut. Jedino neznam kako raegira kad mićeš miš po vanjskom monitoru. Nemam pa nemogu isprobat

To ti neigra ulogu pošto čim pomakneš miša ekran se ponovno upali!

neznam u čemu je problem sa ovim načinom

strija said: ako mislis prisilne? Zatvoris laptop, ide u sleep, klik na mis i imas samo externi display. Meni puno jednostavnije nego da treba gasiti preko nekih postavki

• Pa meni bi bilo puno jednostavije da ima jedna kvacica di pise turn on/off taj display a ne spustanje poklopca pa onda budenje. Nemojte sad rec da nije samo zato sto volite apple :)

• Da to bi bilo idealno, neki app u menubaru. Meni nije ni prekomplicirano na trenutni način, ne zato što volim Apple, nego jer mi nije teško zatvoriti laptop ;) Ionako ga imam zatvorenog

• ne znam u cemu je problem ako oba displaya rade. sto se mene tice ja bi vise volio da mi se mac ne pregrijava nego da displaj trosi ono par W struje...

jos je macbook od plastike, nije ko macbook pro. znaci teze se ohladi

Post edited by Phantom_Lord at 2010-09-02 01:55:20
    MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 2 iPod nano
  • Nije toliko velik problem, ali kod mene se npr. osjeti da komp lakse dise ako je ukljucen samo eksterni monitor. Kad su oba ukljucena gpu im vise pixela za procesirat, sto znaci da se i vise grije. Nije strasno, ali ako mi ne trebaju 2 screena, zasto da ih koristim :)

• strija said: ali ako mi ne trebaju 2 screena, zasto da ih koristim

Pa bas to. Isao sam neki dan gledat film preko lcd-a i kaj ce mi sad drugi monitor, pa ne mogu na dvije strane gledat film??

Post edited by cob4lt at 2010-09-02 10:10:14
  • cob4lt said: Pa bas to. Isao sam neki dan gledat film preko lcd-a i kaj ce mi sad drugi monitor, pa ne mogu na dvije strane gledat film??

Pa ugasi jedan ;)