"ileo" said:Da ali kako. Pomozi
"duke" said:I ja sam citao da nema vise problema, ali ipak me zanima dal ima tko na ovom forumu koji je to probao?
Cijelonocna heavy duty a/v obrada etc..
Jel se pregrijavao etc...
Da ne otvaram novu temu
Jel ikako moguce iskljucit monitor od MB a samo da bude upaljen externi display bez spustanja poklopca?
Ja sam probavao i preporučam poklopit MacBook dok slika ne bude samo na eksternom monitoru (osim ako se želi radit na oba monitora), a onda ga opet otvorit radi cirkulacije zraka. Može radit i poklopljeno uz koji stupanj više što je OK, ali recimo Warsow mi je znao jako zablokirat dok se sistem ne bi srušio, a isto tako i Flash aplikacije. S otvorenim laptopom nije bilo tih problema.
Bez obzira što Apple kaže da je podržano - zapravo baš i ne radi kako bi trebalo. Ne znam kakva je situacija na modernijim MacBookovima (Air/Pro), ali na mom 3-godišnjem zaje*ava :)
Znaci uopce nema te opcije da se jedan ugasi osim te prisilne metode??
Glupost
Kako mislis prisilne? Zatvoris laptop, ide u sleep, klik na mis i imas samo externi display. Meni puno jednostavnije nego da treba gasiti preko nekih postavki ;)
Ima ne prisilna metoda, al neznam radi li jer nemam vanjski monitor ;) Odeš u postavke, pa Expose & Spaces, pa na karticu expose i onda imaš odabrat 4 kuta kao prečac za određenu radnju, odaberi na jednom “Put Display to Sleep” odabereš to i sad kad želiš da ti je ugašen display na laptopu pomakneš miš u taj kut. Jedino neznam kako raegira kad mićeš miš po vanjskom monitoru. Nemam pa nemogu isprobat :(
cvitko said: Ima ne prisilna metoda, al neznam radi li jer nemam vanjski monitor Odeš u postavke, pa Expose & Spaces, pa na karticu expose i onda imaš odabrat 4 kuta kao prečac za određenu radnju, odaberi na jednom “Put Display to Sleep” odabereš to i sad kad želiš da ti je ugašen display na laptopu pomakneš miš u taj kut. Jedino neznam kako raegira kad mićeš miš po vanjskom monitoru. Nemam pa nemogu isprobat
To ti neigra ulogu pošto čim pomakneš miša ekran se ponovno upali!
neznam u čemu je problem sa ovim načinom
strija said: ako mislis prisilne? Zatvoris laptop, ide u sleep, klik na mis i imas samo externi display. Meni puno jednostavnije nego da treba gasiti preko nekih postavki
Pa meni bi bilo puno jednostavije da ima jedna kvacica di pise turn on/off taj display a ne spustanje poklopca pa onda budenje. Nemojte sad rec da nije samo zato sto volite apple :)
Da to bi bilo idealno, neki app u menubaru. Meni nije ni prekomplicirano na trenutni način, ne zato što volim Apple, nego jer mi nije teško zatvoriti laptop ;) Ionako ga imam zatvorenog
ne znam u cemu je problem ako oba displaya rade. sto se mene tice ja bi vise volio da mi se mac ne pregrijava nego da displaj trosi ono par W struje...
jos je macbook od plastike, nije ko macbook pro. znaci teze se ohladi
Nije toliko velik problem, ali kod mene se npr. osjeti da komp lakse dise ako je ukljucen samo eksterni monitor. Kad su oba ukljucena gpu im vise pixela za procesirat, sto znaci da se i vise grije. Nije strasno, ali ako mi ne trebaju 2 screena, zasto da ih koristim :)
strija said: ali ako mi ne trebaju 2 screena, zasto da ih koristim
Pa bas to. Isao sam neki dan gledat film preko lcd-a i kaj ce mi sad drugi monitor, pa ne mogu na dvije strane gledat film??
cob4lt said: Pa bas to. Isao sam neki dan gledat film preko lcd-a i kaj ce mi sad drugi monitor, pa ne mogu na dvije strane gledat film??
Pa ugasi jedan ;)