Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• cvitko
  • rise
  • tetanus
  • Dom031
  • take31
  • darija
  • weiss
  • TiaRhea
  • icanic
  • 031robert
  • nixaster
  • Cozmika
  • saint
  • ante08
  • Munja01
  • AlkyKronick
  • mex2
  • junior
  • SFSoM
  • Mafija

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
3.0 JB iPhone i iPhone 3G - custom firmware i upute
  • Ako imate Mac, zaboravite ovaj topic, skinite si PwnageTool 3.0 i odradite Jailbreak. Ovo je za Windows korisnike dok im ne stigne QuickPwn.

1. Koji iPhone imate? (skinite custom firmware za svoj model s odgovarajuceg linka)
    a) iPhone
    b) iPhone 3G

2. Je li vam uredaj trenutno jailbreakan?
    a) da
    - upalite iTunes (8.2)
    - spojite jedan kraj kabla u racunalo
    - ugasite uredaj
    - drzite home tipku na uredaju i istovremeno spojite drugi kraj kabla u njega

b) ne, ali nisam jos na 3.0
    - skinite QuickPwn 2.2.5 za Windowse i jailbreakajte, pa nastavite po uputama pod a)

c) ne, a vec sam na 3.0
    - skinite WinPwn 2.5 i firmware 2.0 (za iPhone ili iPhone 3G) (ovo vam treba SAMO da biste uspjesno "pwnali" uredaj kako bi se na njega mogao staviti custom firmware - NECETE stavljat 2.0 na njega)
    - instalirajte i otvorite winpwn te slijedite upute kao da radite 2.0 jailbreak, sve dok ne ubacite uredaj u DFU mode (na njemu ce se pojaviti bijei ekran i tad ce se WinPwn mozda srusit, ali ne panicarite)
    - zatvorite (na silu ako treba) WinPwn

4. Drzite shift i kliknite restore u iTunesima (8.2), pa odaberite na disku custom firmware koji ste skinuli u prvom koraku i pricekajte da odradi restore
    Post edited by Unknown User at 2009-08-08 22:44:41
  • 264 Komentara sorted by
  • vidi ovo niko niti ne zahvali lol

evo ja cu hvalaaa :)

iako ima vec kod dev tema redsnow koji jb sve...ali tako ide brze bar je meni heh...
    i da ne treba stavit itunes 8.1
    Ja sam cijelo vrijeme imao instalirano itunes 8.2 i sve je prošlo glatko
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Svaka čast, što si nam to pojasnio!!! ;)
    Nego, ja sam updateao Jailbreakani iPhone sa 2.2.1 na 3.0 preko iTunesa, i sve je dobro prošlo, gore su svi programi ostali, kontakti, mjuza i ostalo... Osim Cydinih programa, naravno...

E sad, imam problem - iPhone-ov glavni library je bio napravljen na mom laptopu, te onda sam stavio gore SwapTunes, kako bi mogao prebacivati mjuzu i sa drugog PC-a, te tako zamijeniti svojevoljno library-je kada god hoću...

Updateao sam iPhone 2G na mom osobnom glavnom računalu (ne laptop), i to je prošlo, i sve je ostalo gore, ali nisam mogao izbrisati ništa jer je library sa mog laptopa koji mi je riknuo, te sada bi trebao napraviti restore ispočetka na drugom računalu!

Što napraviti, ako već imam 3.0 FW na svom iPhoneu (2G - Classic - 8gb - nije JAILBRAKEan) pošto ga moram restorati preko iTunesa, odnosno koji dio tvojih uputstava slijediti?
    I kako spasiti kontakte, poruke i ostalo? Pošto je to sada drugo računalo... I očito brisanje sveeeega... :(
    Jeli je moguće nekako s jednog računala na drugo prebaciti LIBRARY, te da ga skuži i da radi na drugom računalu bez brisanja???
    Tnx unaprijed! ;)
    Post edited by vedranius at 2009-06-20 14:31:50
  • ČItam topice, njih xy, čitam postove.. i moram priznat da sam sve zbunjeniji.. (ok, it's me, I know..)

iPhone 1st generation, 1.1.4 na njemu (nisam updateao na 2.0 jer mi nije bilo potrebno a i nisam htio petljat s njim).. no sad mi je ovo ipak veći pomak što se sofwatera tiče pa bi ga upgradeao/updateao..

1. pitanje - već sam ga postavio i Luka mi odgovorio - da NE MORAM radit upgrade na 2.xx verziju nego da mogu drito na 3.0? Čisto da rekapituliram, to stoji?

2. pitanje - iPhone je unlockan i jailbrakean (pretpostavljam sa 90% sigurnosti - jer nisam s njim petljao od kad sam ga kupio; a dobio sam ga sa At&T karticom)

3. pitanje - koliko sam shvatio iz uvodnog posta (a zbilja se zahvaljujem Fichi na trudu, vidim da i marljivo odgovara forumašima na topicima..) - ja bi po tome trebao samo shift + restore i odabrat firmware (skinuo sam ga sa odgovarajućeg topica ovdje)?

Isprike ako davim ali pored yellosnowa, ultrasnowa, redsnowa, unlocka, jailbrakea, itunes 8.1, itunes 8.2, hold home button.... i zbilja jesam čitao po topicima.. al očito sam "spor" i trebam par stvaru utvrditi.. jbg-a.. šljakao sam za taj iphone part-time job pol godine.. ne bi ga htio sjebat
  • @Vedranius - Prati upustvo c), za telefon koji nije JB-an a vec ima 3.0 na sebi. Vezano za podatke, to neznam...
  • "schlupi" said:
    @Vedranius - Prati upustvo c), za telefon koji nije JB-an a vec ima 3.0 na sebi. Vezano za podatke, to neznam...

Čital sam ovo:
    http://forums.macnn.com/103/ipod-iphone-and-apple-tv/355013/iphone-backup-file-location/
    Te me zanima jeli je fakat moguće samo prebaciti Backup folder s jednog PC-a na drugi, te napraviti restore, i da bude on povukao svu mjuzu, programe, kontakte i ostalo? ili? :?:
  • @Vedranius ne stignem procitat al ne, iPhone backup je zapravo popis pjesama, filmova, aplikacija i ostalog. Jedino sto se stvarno backupira su postavke, sms-ovi i tako neke stvarcice. Dakle ako na drugom kompu nemas i isti iTunes Library, nece ti backup folder pomoc.

@switcher samo slijedi upute (dakle direkt na 3.0 mozes s bilo kojeg ranijeg)
  • Buraz ima 2.2.1 koji nije jailbreakan, koja je onda procedura ? Puknem Shift + Restore i restoram ga na 3.0 i onda odradim JB sa QuickPWN ili kako ce se vec zvat za 3.0 soft kad izadje sad jos malo i to je to ? Ne moram JB ovaj 2.2.1 ili slicno ?

Tnx
  • Jel vam telefon JB-an?
    b) ne, ali nisam jos na 3.0
    - skinite QuickPwn 2.2.5 za Windowse i jailbreakajte, pa nastavite po uputama pod a)

Citajte ljudi, citajte...
  • Ja imam iPhone 2G (classic), jailbreakan i unlockan... trenutno radi na 2.2 firmwareu, modem firmware mi je 04.05.04_G, koristim tomato mrežu...

- mene zanima, što ja trebam napraviti da imam ponovo jailbreakan mobitel koji radi na svim mrežama (unlockan), sa firmwareom 3.0???
    - izgubio sam se u svim onim podatcima o basebandu, yellowsnowu, ultrasnowu, redsnowu, quickpawnu, tako da sam više ne znam što trebam napraviti... ako može netko pomoć, bio bih zahvalan!?
  • jednostavno cekati taj ultrasn0w koji ce otkljucati sve mreze...
    do tad, ako imas stari i otkljucan baseband, mozes staviti soft na 3.0, ili ako imas zakljucan, isto ga mozes stavit na 3.0 ali dok ne izade ultrasnow imas samo ipod, kao i ja... :)
  • @Ficho! imam jailbreakan iPhone 3G 2.2.1 i sve sam radio po tvojim uputama. Maknuo iTunes 8.2, stavi tvoje 8.1.1.10, downloadao sa tvog linka firmware za 3G i kad sve odradim po koraku broj 3 i kliknem shift + restore on javlja da iphone "iphone" could not be restored because the firmware file is not compatible?!?!?!? what to do oh what to do?

ček malo... jel moram prvo upgrade napravit na 3.0 ili kako??? sorry, mal sam zbunjen hehehehhe kao i mi svi ovdje.... your help is much appreciated :D
    Post edited by teebz1978 at 2009-06-20 16:56:07
  • Otišao sam restorati iPhone na drugom računalu, te je došao do onoga "Preparing iPhone for restore" i ništa se ne događa, ili kaže da nešto nemože... Na iPhoneu stalno je prikazana ona sličica da priključim iPhone s iTunes-ima... I ne mogu ništa... Kaj da radim?!? HELP!!!
  • znaci ovo radi? mogu sa sa 3g-a, 2.2, 02.28.00, yellowsn0w, na 3.0 pomocu ovih uputa, a da tele2 nastavi raditi? i cydija ostaje?
    sori ako davim, ali cisto da budem koliko toliko siguran, jer mi telefon treba :)
  • Ocito sam pogrijesio kad sam mislio da se podrazuvijeva da ovo otkljucava iPhone, ali ne i iPhone 3G. To je sve sto cu napisat, ostatak imate odgovoreno u prvom postu i ako to ne mozete procitat, ja svoje vrijeme i zivce ne mislim vise trosit. Koristite trazilicu ako vam nesto nije jasno.
  • @Ficho...

sve si fino objasnio, pratio sam tvoje upute u milimetar, ali mi u procesu restoranja na pol puta javi gresku: "The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occurred (10)."

imam classic iPhone i do sada sam imao 2.2.1 Otkljucani i JB telefon...? Imas ideja osim da se zaletim da do tebe da mi na Macu to fino rjesis :)

*EDIT:
    probao ponovno, ista stvar... dakle u iTunesima dodje do kraja restoring, nakon cega ide "Verifying iPhone software" i tu pukne!

Za to vrijeme na iPhone-u je slicica jabuke a ispod slicice je "status bar" koji je ispunjen do pola kad iTunes pukne i onda se vrati na slicicu gdje stoji kabel da ga spojim na iTunes-e...?
    Post edited by Nebbo at 2009-06-20 18:22:52
  • "Nebbo" said:
    @Ficho...

sve si fino objasnio, pratio sam tvoje upute u milimetar, ali mi u procesu restoranja na pol puta javi gresku: "The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occurred (10)."

imam classic iPhone i do sada sam imao 2.2.1 Otkljucani i JB telefon...? Imas ideja osim da se zaletim da do tebe da mi na Macu to fino rjesis :)

Ista stvar je meni sada bila prije minute... Drži 7 sekundi power i home gumb i onda 2 sekunde power... Ili probaj sa QuickPwn-om 2.2 na početku on napravi neku foru, i vrati sve, s tim da ga moraš ištekati (iPhone) odmah kada vidiš totalno crni ekran...
  • "vedranius" said:

Ista stvar je meni sada bila prije minute... Drži 7 sekundi power i home gumb i onda 2 sekunde power... Ili probaj sa QuickPwn-om 2.2 na početku on napravi neku foru, i vrati sve, s tim da ga moraš ištekati (iPhone) odmah kada vidiš totalno crni ekran...

Cek... sad sam ga iskopcao i ne mogu se rijesiti one slicice sa kablom da ga spojim na iTunes-e... Probao sam ovo sa 7+2sec... ali uvijek me vrati na tu slicicu? Dal mora biti spojen na kabel kad to radim? Upaljen ili ugasen?
  • Pitanje:

Napravio sam sve kako piše...
    skinuo i instalirao itunes 8.1
    skinuo custom firware za classic(pošto ga imam)
    upalio itunes
    ugasio uređaj
    držao tipku home i uštekao kabal (on se upalio i itunes ga prepoznao)
    Napravio shiftrestore i on mi javi: could not be restored because firmware file is not compatibile..

HELP pls

možda ima veze šta sam na 2.2???

I da napravljen je JB
  • Uspio sam sve napraviti! Sada se Jailbreaka, odnosno instalirava Cydia! ;) Tnx svima na pomoći (naročito Fichi i Luki!) ;)
  • meni sve super radi, hvala na objašnjenju korak po korak
  • "ficho" said:
    Ocito sam pogrijesio kad sam mislio da se podrazuvijeva da ovo otkljucava iPhone, ali ne i iPhone 3G. To je sve sto cu napisat, ostatak imate odgovoreno u prvom postu i ako to ne mozete procitat, ja svoje vrijeme i zivce ne mislim vise trosit. Koristite trazilicu ako vam nesto nije jasno.

pa je pogrijesio si ocito :)
    samo bez nervoze. link je s drugog topica oznacen kao odgovor na moj problem, tako da, eto. valja probati.
    nije da pucas od ljubaznosti, ali hvala ti sve jedno na trudu i odgovoru!
  • molim??? da ne puca od ljubaznosti??? pa jel zimaš IKAKVOG pojma kako je to kad te svi spameri na ovom forumu počnu oblijetat, svi se kao uredno ispričavaju ako je to pitanje već postavljeno ali im je problem stvarno ga potražit, a ustvari dobar dio se ni ne ispriča. Ovo je forum sa najviše spama i noob korisnika koji sam ikad vidio osim forum.hr, ali ipak je koristan jer da itko od tih ljudi pogleda prvi post teme, tamo je vjerojatno sve objašnjeno naknadno. ili postoji faq za njihovo pitanje. ali ficho je jučer do ko zna kolko vremena za vas tražio rješenje (ja sam odustao u 2) a čak nije win user nego iz dobre volje i onda mu ti nađeš nešta za reć da nije najljubazniji. Pa čak i da si to rekao iz šale opet nisi u redu
  • ja cu se samo zahvaliti svima na pomoci, kao i do sada tako za i ubuduce ;) ficho legendo!!!
  • "teebz1978" said:
    @Ficho! imam jailbreakan iPhone 3G 2.2.1 i sve sam radio po tvojim uputama. Maknuo iTunes 8.2, stavi tvoje 8.1.1.10, downloadao sa tvog linka firmware za 3G i kad sve odradim po koraku broj 3 i kliknem shift + restore on javlja da iphone "iphone" could not be restored because the firmware file is not compatible?!?!?!? what to do oh what to do?

ček malo... jel moram prvo upgrade napravit na 3.0 ili kako??? sorry, mal sam zbunjen hehehehhe kao i mi svi ovdje.... your help is much appreciated :D

i meni se to desilo i isto mi nitko nije odgovorio :P
    ali sam onda skužio da onaj prvi firmware koji sam skino s ono linka mi je bio 88 mb, neznam na koju foru al je,
    tak da sam sad skino ponovo i radilo mi je al sad mi se oped desio error 10 i sam čekam da na to na to odgovori...
  • "BMF" said:
    i meni se to desilo i isto mi nitko nije odgovorio :P

hebiga, moras biti svjestan da ljudi na forumu ne dezuraju, da bi odmah svaki post mogli odgovoriti...
    a cak i ako su tu, zna se preskociti koji post slucajno, da ga ne primjetis.
    Govorim iz vlastitog iskustva jer sam i sam moderator na jednom forumu.
  • "Alucard" said:
    [quote="BMF"]i meni se to desilo i isto mi nitko nije odgovorio :P

hebiga, moras biti svjestan da ljudi na forumu ne dezuraju, da bi odmah svaki post mogli odgovoriti...
    a cak i ako su tu, zna se preskociti koji post slucajno, da ga ne primjetis.
    Govorim iz vlastitog iskustva jer sam i sam moderator na jednom forumu.[/quote]

ma znam nema beda,

samo me zanima šta sad dali je tko riješio to s tim errorom 10, desi se kad iphone "Vrifying Iphone softvare"...

sta dalje...
  • probao gore stavit i orginal firmware i ista stvar erroe 10

netko?
  • "BMF" said:

samo me zanima šta sad dali je tko riješio to s tim errorom 10, desi se kad iphone "Vrifying Iphone softvare"...

sta dalje...

znaci ti i ja imamo isti problem. U iTunesima dodje do kraja restoring, nakon cega ide "Verifying iPhone software" i tu javi gresku: "The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occurred (10).". Na iPhone-u je slicica jabuke a ispod slicice je "status bar" koji se popuni do pola kad iTunes pukne. Nakon toga stoji slika kabla da ga spojim na iTunes-e.

Oboje imamo classic iPhone? 2.2.1 otkljucani i JB telefon?

Nemoguce da obojica grijesimo, ocito ova procedura ne radi na svim classic-ima ili je Ficho krivo skuhao FW :)
  • "Nebbo" said:
    [quote="BMF"]

sta dalje...

znaci ti i ja imamo isti problem. U iTunesima dodje do kraja restoring, nakon cega ide "Verifying iPhone software" i tu javi gresku: "The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occurred (10).". Na iPhone-u je slicica jabuke a ispod slicice je "status bar" koji se popuni do pola kad iTunes pukne. Nakon toga stoji slika kabla da ga spojim na iTunes-e.

Oboje imamo classic iPhone? 2.2.1 otkljucani i JB telefon?

Nemoguce da obojica grijesimo, ocito ova procedura ne radi na svim classic-ima ili je Ficho krivo skuhao FW :)[/quote]

tako je Classic i JB 2.2

ali ja mislim da nije stvar u firmwareu nego itunes 8.1 neda restore sa 3.0 firmwareom...

ne da neradi na svim, nego ja bi htio da se javi netko tko je uspio to napravit pa da kaže šta je napravio
    Post edited by BMF at 2009-06-20 20:43:20
  • "BMF" said:

ali ja mislim da nije stvar u firmwareu nego itunes 8.1 neda restore sa 3.0 firmwareom...

hmmm... dobra ideja...

nista, ovako... odo ja onda sada stavit nazad 8.2. pa onda probat restorat sa Fichinim CFW. Ako ni to ne uspije, onda cu pokusati sa redsn0w-om opet!

U svakom slucaju javim ovdje rjesenje za cca 15 min?
  • "Nebbo" said:
    [quote="BMF"]

hmmm... dobra ideja...

nista, ovako... odo ja onda sada stavit nazad 8.2. pa onda probat restorat sa Fichinim CFW. Ako ni to ne uspije, onda cu pokusati sa redsn0w-om opet!

U svakom slucaju javim ovdje rjesenje za cca 15 min?[/quote]

ja isto idem to probat samo sad skidam itunes za 32-bitne jer sam se preselio na drugi komp :D
  • ja imam 3g i isti problem sa errorom 10... :(((
  • "pekar" said:
    ja imam 3g i isti problem sa errorom 10... :(((

očito nas je puno..

pomoć kakva nitko ništa??'
  • KONAČNO

Nakon šta sam probao na fichin način i 100 ostalih čuda i ndakon errora 10 i slično,
    jednostavno skinuo itunes 8.2, napravio restore sa custom firmwareom i to to... RADi

tele 2 kartica, JB Cydia,ICY i ostalo,

neznačm ćemu one procedure...
  • @SVI KOJI IMAJU PROBLEME SA RESTORE-om

napisao sam u drugom postu da ne treba vam uopce itunes 8.1 , radi sve super sa 8.2 , a sa 8.1 nece vam ubacit fw od 3.0 (testirao sam vise upta na vise kompova!) ...
    tako da to riješimo...

e sad... DA SE SVI NE ZAMARATE... pratite malo blog DEV-TEAM-a koji su već od početka postanja izdali programčić i za WIN i za MAC pod nazivom REDSN0W (nije to JB za iPod-Touch 2g više..očito) ...nego isto radi kao šta je radio i quickpwn.

znači:
    http://blog.iphone-dev.org/
    skinite program koji vam treba za win ili mac...
    imajte instalirane itunes 8.2 ...i napravite original restore sa itunsima...nikakvih drugih prčkanja...samo klik na restore i pričekajte.
    Nakon toga otvorite skinuti program i sljedite upute ...koje su kao i kod bivšeg quickpwn-a pretpostavljam.
    radi unlock i JB za iPhone Classic
    JB za iPhone 3g, iPod touch 1st i 2nd gen.
  • "BMF" said:
    KONAČNO

Nakon šta sam probao na fichin način i 100 ostalih čuda i ndakon errora 10 i slično,
    jednostavno skinuo itunes 8.2, napravio restore sa custom firmwareom i to to... RADi

one procedure sa winpwn TREBAJU SAMO ONIMA KOJI NEMAJU JAILBREKANI IPHONE! ...ako je vec prije bio JB ne trebas...samo shif i restore
  • "a_d_r_y_y" said:
    [quote="BMF"]KONAČNO

one procedure sa winpwn TREBAJU SAMO ONIMA KOJI NEMAJU JAILBREKANI IPHONE! ...ako je vec prije bio JB ne trebas...samo shif i restore[/quote]

ja sam napravio restore i desio mi se error 10
    nakon toga sam skinuo 8.2 i napravio ponovo restore i radi iako mi nije bio napravljen JB
    znači da nije potrebno ni tada
  • "BMF" said:
    [quote="a_d_r_y_y"][quote="BMF"]KONAČNO

one procedure sa winpwn TREBAJU SAMO ONIMA KOJI NEMAJU JAILBREKANI IPHONE! ...ako je vec prije bio JB ne trebas...samo shif i restore[/quote]

nakon toga sam skinuo 8.2 i napravio ponovo restore i radi iako mi nije bio napravljen JB
    znači da nije potrebno ni tada[/quote]

ali si ga već PWN-ao sigurno!
    jer inaće samo shift restore ne radi....
    ne kazem da "možda ne radi", nego jednostavno tehnički je nemoguče da radi jer nemože fw uletit unutra sa stvarima koji prčka po system particiji a da nema postavljena prava za to
  • "BMF" said:

znači da nije potrebno ni tada

To cemo jos vidjeti :)

Naime, nakon sta se i meni desio error 10, ja nisam imao drugog izbora nego restorat iPhone na 2.2.1 ORIGINAL FW. Naravno, nakon sta sam ga restorao da je telefon bio zakljucan. Nisam ga JB ni otkljucavao, nego drito sad na njega stavljam ovaj Fichin CFW pa cu vam javit jel radi. Doslo mi je da ga u zid bacim 15 puta jer sam pogubio sve zivce. Ako sad bude zakljucan ili neke kerefeke, poludit cu.

P.S. - taj famozni redsn0w mi nije upalio. Probao sam jutros i zato sam se na kraju odlucio na ovu Fichinu verziju...

P.P.S. - Evo, ne radi... error 1604... Izgleda da mi ne gine taj famozni redsn0w... uufffff
  • one procedure sa winpwn TREBAJU SAMO ONIMA KOJI NEMAJU JAILBREKANI IPHONE! ...ako je vec prije bio JB ne trebas...samo shif i restore[/quote]

znači da nije potrebno ni tada[/quote]

ali si ga već PWN-ao sigurno!
    jer inaće samo shift restore ne radi....
    ne kazem da "možda ne radi", nego jednostavno tehnički je nemoguče da radi jer nemože fw uletit unutra sa stvarima koji prčka po system particiji a da nema postavljena prava za to[/quote]

ako ti kažeš da je tehnički nemoguće onda sam ja izveo tehnučki nemoguće,

jer sam napravio restore i nakon šta je napravio restore javio mi error , znači da na iphoneu nema ništa,
    nakon toga sam skinuo 8.2 i napravio restore sa coustom firmwareom i to to radi na ovom kompu niti nemam winpwn ili slično
  • "BMF" said:

jer sam napravio restore i nakon šta je napravio restore javio mi error , znači da na iphoneu nema ništa,
    nakon toga sam skinuo 8.2 i napravio restore sa coustom firmwareom i to to radi na ovom kompu niti nemam winpwn ili slično

Mislim da je a_d_r_y_y ipak u pravu. Zbilja je nemoguce, evo ja sam probao.

E sad, jedino je caka sto ti nisi kasnije vratio na OFW kao i ja, vec nakon sta ti je pukao si restore-ao ali samo sa iTunes-ima 8.2. Sto znaci da unatoc tome sta je pukao, telefon je i dalje u sebi imao CFW ocito... ne znam koje bi drugo objasnjenje bilo osim da se desilo CUDO :)
  • "Nebbo" said:
    [quote="BMF"]

E sad, jedino je caka sto ti nisi kasnije vratio na OFW kao i ja, vec nakon sta ti je pukao si restore-ao ali samo sa iTunes-ima 8.2. Sto znaci da unatoc tome sta je pukao, telefon je i dalje u sebi imao CFW ocito... ne znam koje bi drugo objasnjenje bilo osim da se desilo CUDO :)[/quote]

lol baš to ČUDO :P

jer napravio sam restore 4 puta dok sam probavao na fichin način i svaki put ga je napravio do kraja,
    jedino ako u ta 4 puta niti jednom nije obriso podatke što nevjerujem...
  • ništ ljudi uživajte odem se u grad napit ipak sam stavio 3.0 :P

pozz
  • "BMF" said:
    [quote="Nebbo"][quote="BMF"]

E sad, jedino je caka sto ti nisi kasnije vratio na OFW kao i ja, vec nakon sta ti je pukao si restore-ao ali samo sa iTunes-ima 8.2. Sto znaci da unatoc tome sta je pukao, telefon je i dalje u sebi imao CFW ocito... ne znam koje bi drugo objasnjenje bilo osim da se desilo CUDO :)[/quote]

lol baš to ČUDO :P

jer napravio sam restore 4 puta dok sam probavao na fichin način i svaki put ga je napravio do kraja,
    jedino ako u ta 4 puta niti jednom nije obriso podatke što nevjerujem...[/quote]

gle ovako: radio ti je svaki put normalno lol...kad radi jednom mora radit i 1000 puta jer je vec pwn-an phone. To znaci lajički rečeno da se systemska particija otključala.
    Kad je jednom otključana, nemoraš više je otključavat i normalno da ti radi samo shift+restore lol
    nema veza dali bila otključana sad ili prije 231231 godina na Fw -0.56 :P - jednom otključana = uvijek otključana.
    Tj, uvijek, ako je ponovo ne zaključaš, tj staviš nazad na phone originalan apple fw koji ju ponovo zaključa!

iTunes-i igraju jako malu ulogu tu. Oni samo šalju FW na phone ...i onda ga phone prohvati ili odbaci a iTunesi ti jave samo šta je phone reako !
  • tak mi svejedno ja sam stavio najnormalnije preko 8.2 itunesa samo shift+restore i to to...

meni glavno da radi
  • Evo, nadrk*vanje sa redsn0w-om ko i jutros i nema sanse...

"Waiting for reboot..." greska koju sam imao i jutros i nece preko toga nema hebene sanse... Ako nisam probao jedno 15 puta...

Sad idem nazad restore na 2.2.1, pa cu ga otkljucat i onda custom FW od Fiche ubacit... nema mi druge, ni trece ni cetvrte...
  • Maknuo sam iTunes 8.1.1 iz cijelog postupka jer ocito cijela stvar radi i s iTunesima 8.2, a nekima ne radi s 8.1.1 (ili sam ja sinoc bio tolko umoran da sam zaboravio koja je verzija bila na PCu na kraju)
  • Evo, NAPOKON... Ficho srce ti irudovo sta nam uradi... izhebo si nas ko majmune...

u svakom slucaju, samo slijedite postupak sa prve stranice (prepravljeno je vidim) fichinog posta i to je to...

jaoooo... ficho fico...
  • "ficho" said:
    Maknuo sam iTunes 8.1.1 iz cijelog postupka jer ocito cijela stvar radi i s iTunesima 8.2, a nekima ne radi s 8.1.1 (ili sam ja sinoc bio tolko umoran da sam zaboravio koja je verzija bila na PCu na kraju)

mislim da sam skuzio u čemu je caka...u windowsima...
    ako imas Vistu (ili 7 - nisam porbao pa nemogu potvrdit) onda moras i cijelu onu proceduru sa 8.1 radit...
    na XP radi na 8.2 odmah...
    probo na 2 kompa i tako je reagirao ...mozda samo slučajnost , neznam
  • "a_d_r_y_y" said:

mislim da sam skuzio u čemu je caka...u windowsima...
    ako imas Vistu (ili 7 - nisam porbao pa nemogu potvrdit) onda moras i cijelu onu proceduru sa 8.1 radit...
    na XP radi na 8.2 odmah...
    probo na 2 kompa i tako je reagirao ...mozda samo slučajnost , neznam

jok...

ja sam na Visti x86 sa iTunesima 8.2 restore-a na Fichin CFW 3.0...

Toliko sam vremena popusio na ovome da vise ni ne znam sta je uopce novost u ovim 3.0... gledam i ne kuzim :(
This discussion has been closed.
← All Discussions