Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• mackkris
  • ivana1989
  • chofizg
  • drZagorec
  • nikolamujdzic
  • TCvetkovic
  • Bernard
  • bionda
  • TomTom
  • nix1001
  • flixoni
  • Munja01
  • Zuja
  • marinkekac
  • sara
  • AdoSel
  • neo091
  • skorpyon
  • andreicek
  • Damirst

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
hr tipkovnica - qwerty?
  • Uz novi iMac dobio sam i alu hr tipkovnicu, čudi me da je qwerty, a ne qwertz?

Kako zamijeniti ova dvije tipke na leopardu?

Poydrav ;)
    Post edited by Unknown User at 2008-02-19 17:33:48
  • 7 Komentara sorted by
  • QWERTY je bolji raspored radi Undo-Cut-Copy-Paste kratica, odnosno na QWERTY tipkovnici ti je kombinacija Cmd+Z/X/C/V u jednom redu za te funkcije, dok je kod QWERTZ rasporeda Undo malo pobjegao :)

Games dont make people violent, lag does.
  • na svim mac-ovima su ti y i z zamjenjeni...morat ces se priviknuti... ;)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Želiš sistemski samo zamjeniti y i z?
    Baš gledam i čini mi se da sa orignal apple tipkovnicom to niti nećeš moć jer ju automatski prepoznaje...samo ako imaš neku drugu pa bi ti i nju prepoznao i po njoj layout podesio.
    Za druga riješenja nisam siguran dali postoje
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • jezuš, ti bi mjenjal qwerty u qwertz.... ???
    ja na svim picekima s kojima radim cupam gumbe i mjenjam ih u qwerty...

sta ces, poceo sam na Macu ;)
  • A jedno je kad na macu počneš...a drugo kad na pc-u, pa s godinama znaš napamet tipkat pa pređeš na mac pa počneš đibriš pisat zbog Z :D

Ja sam se kojih tjedan i pol morao privikavat na qwerty, i baš kako mi je luka rekao nekako mi je sada prirodnije to nego qwertz.
    A dali može netko potvrditi ovo gore šta sam rekao da mac os x sam prepozna tipkovnicu i koji layout tipki ima...jer vidim da ima još ljudi kojima ovo treba, pa ako netko ima kupljenu hr tipkovncu a da nije appelova da kaže se mogu ta slova zamjeniti ili ne
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Iako znam da ćete reći da se navikavam, ali navikavanje mi nije u opcijama. Prečesto se moram seliti s tipkovnice na tipkovnicu...

Može li se kako na Win tipkovnici naštimati klasičan Win/HR raspored tipki, znači ne samo qwertz, nego i !"#$%%'&'()=?=...

Našao sam program ukulele (scripts.sil.org/cms/scripts/ page.php?site_id=nrsi&item_id=ukelele) koji bi vjerojatno mogao obaviti taj yadatak, ali prje nego se bacim na posao da pitam jel netko možda već napravio isti, pa da se ne mučim bezveze.

Hvala
  • Pozdrav... System preferences->Language and text ->Input sources i onda tamo postavim layout na Croatian pc ako na to mislite