Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6821)

• mmike
  • patrikp
  • aktion
  • take31
  • DomagojH76
  • rak21
  • merfi
  • Soffoklo
  • iWave
  • igrali
  • bionda
  • n1n0
  • zake
  • papittovenga
  • CroDruid
  • Puky

Tko je online (0)

Pitanje o tipkovnici...
  • Ovako, imam OsX Leopard na PC-u (znam da je protiv Appleovih pravila,al šta ćeš odličan OS) al mi moja tipkovnica od PC-a nije dobra, ne znam kako raditi simbole poput @, ", #, $ itd... I kad pritisnem "z" dobijem "y" i obrnuto...
    Da li mogu ja kupiti tipkovnicu za iMac i spojiti je u PC? Hoće to raditi??? :D
    Post edited by Unknown User at 2009-08-02 15:45:22
  • 2 Komentara sorted by
  • To nema veze s tipkovnicom, odnosno s hardverom, nego s layoutom tipkovnice kojeg odredjujes u OS-u. Ti sad imas defaultni layout od OSX, pretpostavljam da si bar na HR stavio... Uglavnom, u privitku sam stavio moj custom layout, njega otpakiraj i iskopiraj u /Library/Keyboard Layouts, napravi Log Out / Log In, te u System Preferences->International->Input Menu odaberi taj novi layout. Onda bi ti raspored tipki trebao biti isti kao na windozima :)
    Ako ti ne pase, imas program Ukelele, s kojim sam i ja napravio taj layout, pa mozes napraviti neki svoj :)

hmm, ne radi privitak na forumu :S... evo link... http://uti-zadar.hr/qm/QWERTZ_quad.keylayout.zip
    komentari??
    bok!
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Hvala, isporbat ću to sada! ;)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00