Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• McLaren
  • alenq
  • fatossi
  • Munja01
  • iWave
  • zake
  • iOprema
  • nikolamujdzic
  • cvitko
  • th3ana
  • IIvor
  • ford
  • dtopal13
  • barusha
  • iPekica
  • fishbone_hr
  • bojan.c
  • MacStarter
  • Popaj76
  • Nick

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iGO za iPhone dostupan
  • http://twitter.com/NNGglobal

3 versions of iGO My way 2009 available for iPhone: North America, Full Europe, Western Europe

iGO My way 2009 - Europe Edition - 120 USD
    Post edited by Dottore at 2011-02-16 15:11:15
  • 65 Komentara sorted by
  • "msantic" said:
    http://twitter.com/NNGglobal

3 versions of iGO My way 2009 available for iPhone: North America, Full Europe, Western Europe

iGO My way 2009 - Europe Edition - 120 USD

Jel ima lijepu nasu?
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
     Moderator
  • Sa Twittera:
    @Anubisno1 yes, Croatia is in the Full Europe version

:mrgreen:
  • Evo javila se PR ekipa od iGo-a i Mackorisnik će biti prvi ( a čini se i jedini) medij na ovim prostorima koji će dobiti promo code za iGo My Way - očekujte detaljnu recenziju za vikend :D

iGo My Way Europe verzija će biti na recenziji :D

napokon su nas počeli primjećivati :) trud se polako isplaćuje
  • Čestitam :)

Konačno su shvatili da nam je za informiranje bitniji ovakav sajt nego reklame i korporativna "priopćenja".

Jedva čekam članak.

LP
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Čestitke Luka :)
  • Luka strikes again!

Baš je pričao o tome večeras.
  • Luka nadam se ja da ces ti vremena imat za to... :D
  • evo prema onom sto sam vidio u 10min puno puno bolje od navigona sto se sucelja tice, no nazalost
    karta je jadna kao na navigonu. ako ga instalirate i nece vam se pokrenuti
    onda morate onesposobiti neku od aplikacija koje koriste mobile substrate tipa bite sms, qtwitter itd.
    mislim da ce navigonu reci pa pa, imati igo, a koristiti i dalje garmin na njoki :mrgreen:
  • "aramic" said:
    Čestitam :)

Konačno su shvatili da nam je za informiranje bitniji ovakav sajt nego reklame i korporativna "priopćenja".

Jedva čekam članak.

LP

+1
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Malo vise detalja o samoj aplikaciji...

http://www.igomyway.com/en/

http://www.igomyway.com/en/screenshots.html
  • Sviđa mi se (UI), ali jedina navigacija kod koje je moja ulica prikazana kao "ne slijepa".
    Spaja se sa ulicom do, što nije nikako slučaj.
    Valjda ostatak karte nije toliko kriv...
    Budem još "testirao" :)

I nema običnog pretraživanja karte.
    Kao Sygic, da mogu naći neku ulicu.
    A iGO može pretraživati samo tako da napravi rutu.
    Sitnica, ali... :D
  • mene ovo sa zgradama podsjeca na sim city lol, nekako mi se sucelje ne uklapa na iphone, izgleda kao da je palo s neke nokie

inace, karta je ista kao na navigonu, a jedina prednost koju vidim su besplatni updateovi za karte..
  • Testirao sam danas malo iGO i djeluje mi dosta bolje od Navigona bar što se pokrivenosti Bosne tiče. Karte su dosta detaljnije sa nazivima ulica čak i u manjim gradovima što nije bio slučaj na Navigonu. UI mi je dosta pregledniji i nekao se lakše snalazim na iGO-u. Sve u svemu 5/5
  • Luka ocel taj clanak :D
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • cek, navigon je isto sto i sygic? ili sam nesto pobrkao?

ako tko zna kako do iGoa, neka mi se javi na PM (osim prek itunesa)
  • Ne, Navigon i Sygic su dva različita programa- iste namjene (navigacija).
    Imaš PM. ;)
  • ok, povlacim sve lose kaj sam rekao i mislio o igou...

prije par minuta s frendom se vozio po zapresicu i okolici, ja sa navigonom, on sa igoom

uglavnom, igo ima detaljniju kartu, u praksi se sucelje pokazalo itekako user-friendly i dobro rijeseno, cak bih rekao da je "atraktivno", lijepo animirano. ono sto me najvise privuklo je izracun ruta i brzi pregled svih 4 nacina na koja mogu doci do odredista (+upozorenja: naplata, autocesta)...
    navigon mi je stalno davao neke kobasice od rute, kojima nikad ni u ludilu ne bih isao da sam idem, dok je igo odprve pogodio bas onu kud bi svaki normalan covjek isao. naravno, u ponudi su bile i ostale...
    na oba programa skretanja su fluidna, tako da tu nema zamjerke
    primjetio sam da je kroz sumu vise puta nestalo gps signala na igou, ali mozda je to do iphonea..
    jedino sto mi je malo upalo u oko, tj. uho je nekako nekvalitetno snimljen glas koji navodi na igou, al mozda mi se pricinjava...

i da, na igou tijekom navigacije normalno mozete primiti poziv, nakon poziva automatski se vrati na navigaciju, ALI, u mom slucaju nestalo je zvuka u cijeloj aplikaciji, ponovno pokretanje je sve rijesilo. ne znam kakav je slucaj kod drugih korisnika
  • Jel negdje ima za vidjeti kartu od iGO-a da malo pogledam prije kupnje. Dal je netko uspoređivao karte Navigona i iGOa, koje su bolje, negdje sam pročitao zvanični podatak da je Hrvatska pokrivena sa 60% u iGO-u. Ako je to točno, a danas sam to našao pa šaljem link
    https://www.naviextras.com/shop/portal/ ... 100&area=2
    Onda nemam na što trošiti novce, već se i dalje držati GArminove Adriaroute na posebnom uređaju.
  • evo da i ja ostavim svoj komentar na Igo ... meni je se jako dopao i mislim da je bolji od Navigona iz razloga kao sto je netko vec naveo bolje pokrivenosti BiH odakle sam i sam ;)

ali npr ima tu i dosta nedostataka ... npr Bugojno ima oznacene ulice dok Banja Luka i Tuzla nemaju ... Mostar je daleko bolje oznacen sa svim ulicama dok Navigon pokriva samo 2 ulice... to je ono sto sam na prvi pogled uocio i naravno Hrvatski jezik je tu
  • "stanislav" said:
    Jel negdje ima za vidjeti kartu od iGO-a da malo pogledam prije kupnje. Dal je netko uspoređivao karte Navigona i iGOa, koje su bolje, negdje sam pročitao zvanični podatak da je Hrvatska pokrivena sa 60% u iGO-u. Ako je to točno, a danas sam to našao pa šaljem link
    https://www.naviextras.com/shop/portal/ ... 100&area=2
    Onda nemam na što trošiti novce, već se i dalje držati GArminove Adriaroute na posebnom uređaju.

kolko sam ja u ovih 80 minuta koristenja vidio, u ovom ruralnom podrucju di zivim igo ima detaljnije karte, nisam ga imao priliku isprobati po Zagrebu, ali bi vjerojatno isto tako trebao imat detaljnije karte... makar, nije mi jasno kak je to moguce ak navigon i igo koriste iste karte...
    i jos k tome ima od sva tri aktualna turn-by-turn programa jedini mogucnost besplatnog updatea karata do kraja 2010.
  • Evo da i ja napisem par rijeci... Možda sam malo previše očekivao od iGO-a pa sam sad ipak malo razočaran, možda je i do mene, ali nisam otkrio kako se u planu rute mogu ubacivati usputna odredišta, ono "idi preko"? Karta Kastele je neupotrebljiva, nekako mi je najjednostavniji do sad izgleda Sygic...
  • Malo su pretjerali sa cijenama tih aplikacija. Imam navigon legalnu verziju (kupljen prije nedavnog poskupljenja) i mislim da necu iGO za sada kupovati.
    Ono sto zamjeram Navigonu (a izgleda da iGO to ima rješeno) je nepostojanje karata za Srbiju, nedavno bio tamo poslovno i Navigon mi nije bio od velike koristi u vožnji po BG.
    Samo radi toga me pali taj iGO ali ako dam još preko 100 USD za njega, onda sam mogao kupiti i Garmin po cijeni te dvije aplikacije.
    Preostaje mi samo krekana verzija za pokus pa ako se odlučim za to, lako kupim legalnu.
  • Slazem se da su pretjerali s cijenama i da se vise isplati ustedit kupnjom stand-alone GPS uredaja koji nece cuclat bateriju, imat ce bolji ekran i sigurno kvalitetniju GPS antenu...
  • "pero" said:
    Malo su pretjerali sa cijenama tih aplikacija. Imam navigon legalnu verziju (kupljen prije nedavnog poskupljenja) i mislim da necu iGO za sada kupovati.
    Ono sto zamjeram Navigonu (a izgleda da iGO to ima rješeno) je nepostojanje karata za Srbiju, nedavno bio tamo poslovno i Navigon mi nije bio od velike koristi u vožnji po BG.
    Samo radi toga me pali taj iGO ali ako dam još preko 100 USD za njega, onda sam mogao kupiti i Garmin po cijeni te dvije aplikacije.

iGo Europe ima karte CIJELE europe - uključujući kompletan balkan i baltik samo da se zna. Članak bi trebao ovih dana :D
  • "Luka" said:
    [quote="pero"]Malo su pretjerali sa cijenama tih aplikacija. Imam navigon legalnu verziju (kupljen prije nedavnog poskupljenja) i mislim da necu iGO za sada kupovati.

iGo Europe ima karte CIJELE europe - uključujući kompletan balkan i baltik samo da se zna. Članak bi trebao ovih dana :D[/quote]

Evo ovih dana, a članka nigdje.
  • "zdenis" said:
    Može li netko i meni cimnuti link na PM za IGO....naravno ne putem iTunesa :D

ako ima i ja bi isto :)
  • Moze meni isto link s lokacijom A6 4.2 Quattro koji ima kljuc u bravi?
  • Isprobavam iGO vec dva dana u Osijeku i okolici...nije los, ali mi se cini manje detaljan od Garmin Mobile XT -a kojeg sam imao na N95 8GB.
    Jos je rano da donesem neki bolji zakljucak...koristit cu ga i dalje pa cu vidjeti.
    Zao mi je sto ne pokazuje i trenutnu brzinu, a ono prekoracenje brzine je potpuno lose napravljeno jer u nijednoj ulici u kojoj sam vozio nije tocno napisano...recimo na juznoj obilaznici gdje je 90 Km/h on ima ogranicenje 50 Km/h tako da mi je zapistao cim sam ubrzao preko 50...uglavnom ugasio sam to ..anje.
  • "ficho" said:
    Moze meni isto link s lokacijom A6 4.2 Quattro koji ima kljuc u bravi?

evo ficho i za tebe ;)

http://gtcarlot.com/gallery/photo.php?id=2261884
  • "dule" said:
    Zao mi je sto ne pokazuje i trenutnu brzinu

ovo i mene pati ...dali se moze staviti da pokazuje trenutno brzinu kad je ruta odredena ..... pokazuje samo kad nema rute , ali kad ima ruta onda nema trenutne brzine :S ??
  • skinuo iGo testirao ga 2 dana i razocaran mapama i izracunavanjem ruta...inace sam iz Rijeke i napravio test Ri-Zg lose,lose...vozio me po nepostojecim cestama...UI samog programa me odusevio...dakle drzim se Navigona i iscekujem TomTom
  • Jel mi može netko reći kakav mu je zvuk prilikom navigacije? Meni nekako slabo se čuje, a sve pojačano do kraja i još sam i neku boost funkciju uključio. Uglavnom, slabo se čuje i nekako mutno kao da je zvučnik probijen, u autu za vrijeme vožnje neupotrebljivo što se glasa tiče.
  • Ako ti se slabo cuje i sa Boostom ukljucenim onda upali da te navigira negdje i ZA VRIJEME price sto zenska melje ti stisci ovo za pojacavanje i tako pojacas. Inace nema negdje u meniju da se pojaca nego tako samo kad ona krene nesta govorit ti pojacavaj na tipke sa strane. I onda je dosta jak zvuk.

Pozz
  • neznam dali je to samo meni ili šta ali izračunavanje ruta je totalno kretensko...
  • kakav je zaključak na kraju? da kupujem to, navigon ili čekam tomtom? :)
  • Meni je iGO trenutno najbolji.
  • "Purger155" said:
    kakav je zaključak na kraju? da kupujem to, navigon ili čekam tomtom? :)

moja preporuka ti je da čekaš tomtom...pa onda pogledati koji je najbolji...vjerujem da će tomtom biti d best...
  • "Busha" said:
    Ako ti se slabo cuje i sa Boostom ukljucenim onda upali da te navigira negdje i ZA VRIJEME price sto zenska melje ti stisci ovo za pojacavanje i tako pojacas. Inace nema negdje u meniju da se pojaca nego tako samo kad ona krene nesta govorit ti pojacavaj na tipke sa strane. I onda je dosta jak zvuk.

Pozz

Stvarno se tako pojačava, pa koji je to debil tako napravio? Mislim,ono,nemaš drugog posla kad si za volanom nego čekat da se Nataša javi pa brže bolje stišći one tipke za glasnoću i to još kontra su postavljene vrijednosti tj. kad bi htio pojačat zapravo trebaš stiskati onu tipku za smanjivanje glasnoće zvona ili zvuka u slušalici. Krasno su to riješili svaka im dala. Onaj boost je ništ koristi jer ništa ne pojačava nego se dobije efekat ko da je zvučnik propuc'o. Najbolje se čuje kad uslijed svih onih radnji koje obavljaš za volanom, uspiješ pogodit glasnoću dvije crtice manje od maximuma i to bez boosta.
  • @bpodnar: ja nisam nasao drugi nacin za pojacavanje ali kad jednom naredim vise ne diram i meni nisu tipke naopako koliko sam skuzio ?? I ne smeta mi sto je tako pojacavanje - tako da pojacavam dok mi navigira jer si mogu naredit koja mi glasnoca pase, mogu ga tih 20 sek drzat u ruci.

I danas sam ga opet upregao iz fore da me dovede od Peveca na Zitnjaku do Sesveta po nekim ulicicama i preko Branimirove i odradio je to iznenadjujuce tocno i brzo, ja sam PREPREzadovoljan sa navigacijom, TomTom ne moze imat bolje karte sigurno, jedino ako bude imao vise nekih opcija ako nekom treba. Kad se sjetim da je NAvigon hvatao GPS signal doslovno svaki 5-ti puta i da nema puno gradova cak ni glavne ulice, onda vidim koliko je ovo ustvari savrseno. Jer je i na standalone navigacijama iGO x puta bolje rjesenje nego TomTom, on je vise za Amere, tako vele na GPS forumima.
  • "Busha" said:
    @bpodnar: ja nisam nasao drugi nacin za pojacavanje ali kad jednom naredim vise ne diram i meni nisu tipke naopako koliko sam skuzio ?? I ne smeta mi sto je tako pojacavanje - tako da pojacavam dok mi navigira jer si mogu naredit koja mi glasnoca pase, mogu ga tih 20 sek drzat u ruci.

I danas sam ga opet upregao iz fore da me dovede od Peveca na Zitnjaku do Sesveta po nekim ulicicama i preko Branimirove i odradio je to iznenadjujuce tocno i brzo, ja sam PREPREzadovoljan sa navigacijom, TomTom ne moze imat bolje karte sigurno, jedino ako bude imao vise nekih opcija ako nekom treba. Kad se sjetim da je NAvigon hvatao GPS signal doslovno svaki 5-ti puta i da nema puno gradova cak ni glavne ulice, onda vidim koliko je ovo ustvari savrseno. Jer je i na standalone navigacijama iGO x puta bolje rjesenje nego TomTom, on je vise za Amere, tako vele na GPS forumima.

istina.... igo ima najdetaljnije mape (barem za HR), po meni rute su jako dobre i logicne, jedino me taj zvuk malo iritira... al ak imas radio s linijskim ulazom, kupis si kabel za spajanje iphonea na taj radio, Natasa ce ti bit zahvalna
  • Jel se meni čini ili je Split skroz loše pokriven interesnim točkama!? Tražim najbliži bankomat, a iGo mi izbaci Supertar, Milnu, Omiš i niti jedan u ST!?
  • Evo nakon nekoliko dana pokušao sam pokrenuti iGo i neće. Pojavi se uvodna slika i samo izađe van. Probao sam restore i JB nanovo, pa onda odma stavit iGo, no bez promjene, ponavlja se ista situacija. Jel imao netko sličnu situaciju?
  • "bpodnar" said:
    Evo nakon nekoliko dana pokušao sam pokrenuti iGo i neće. Pojavi se uvodna slika i samo izađe van. Probao sam restore i JB nanovo, pa onda odma stavit iGo, no bez promjene, ponavlja se ista situacija. Jel imao netko sličnu situaciju?

meni nije radilo kad sam imao instalirn irealsms!
  • U hebem ti, pa i ja imam ireal instaliran. Jel ima neki fix za to? Viđoh da ima za bitesms koji je isto tako u koliziji sa igo.

EDIT:
    Riješio sam problem. U SBsettingsu se klikne na More>Mobile substrate>iRealSms >OFF i ona ajgo radi.
  • Evo malo off topicka, naime ja sam bio u Londonu prije par dana...imam instaliran Navigon 1.6GB čudo veliko, toliko me naživcirao da ga jedva čekam obrisat, prvo troši bateriju abnormalnom brzinom, drugo signal GPSa je neuhvatljiv, debilana totalna, dakle doslovno neupotrebljiva navigacija, ne znam jel to do mene ali jedva čekam probat iGO!

P.S. Nekad sam GPS signal čekao i po 10 minuta da bi mi pokazao neku vanzemaljsku rutu :ugeek: :o :(
  • evo moj osvrt...

Na zalost ja sam prije koristio iGO na WinMobile uredjajima gdje je ta aplikacija daleko bolja nego ova iphone verzija i to u svakom segmentu.
    Ono sto me najvise zacudilo da je vizualno puno losija nego WM verzija.
    Po mom sudu iGO je među navigacijama ono sto je iphone medju telefonima, najfensišmensi aplikacija s prilično lošom kartom (mislim na HR), tako je i iphone najfensišmensi telefon ali s puno tehničkih nedostataka...

Jedino sto je isto na oba OSa je loša karta. Naime, uvijek vas dovede do cilja, tu nema problema ali rute su smiješne :)
    Probao sam par ruta po centru ZGa, relacija duljine 5km, gotovo u svakoj ruti je pogodio zabranjeni smjer i imao nebuloznu logiku tako da je karta na istom nivou kao i prije 3 godine kad se iGO uopce pojavio, evoluirala nije nista tako da onaj benefit besplatnog updatea karti do kraja 2010 godine ne znači ništa...

Ne mogu se unutar rute ubacit POI točke, ne mogu se definirat custom POI točke, nema prikaza brzine kod prikaza rute, opcenito ponuđena su samo 3 polja sa statistikama, vrijeme do cilja, udaljenost od cilja, trajanje do cilja... žalosno...
    Brzina se vidi samo kad nije aktivna ukucana ruta, nevjerojatno ali istinito...
    Sustav je dosta neprecizan u smislu da vidim zavoj 20m od sebe, a dobivam informaciju od Natase da za 100m skrenem.
    Ok, ovo je najvjerojatnije do loše GPS antene u iphoneu, također podaci (udaljenost, brzina...) se ne refreshaju bas brzo, dosta tromo mi se cini...
    GPS signal mi je nestao 2x u pola sata (kretao sam se po gradu pod čistim nebom, bez smetnji drveča i sl...)

Ukratko, vrlo okrnjena verzija...
    Da me netko krivo ne shvati, app je dobra i radi svoj posao, no kad znaš kako to zapravo može raditi onda...
    Ne žalim što sam ju kupio, ali se nadam updateima, mislim na tehničku stranu aplikacije, što se karata tiče tu nemam nikakve iluzije da će se poboljšat, iz mog iskustva nije se promijenilo ništa u 3 godine...
    Koristio sam iGO karte u inozemstvu (italia, austrija, svicarska) i tamo su besprijekorne...

Pozdrav svima
  • Pročitao sam svih 5 stranica i do sad niko nije imao problem popt mene.Naime danas sam instalirao iGo8 na iPhone 3g 3.1.2 jaibrekan ali nikako da mi uhvati signal,čekao sam i po 15-stak minuta ali ništa.Ima li itko ideje?...eh da lokacijske usluge su mi uključene.
  • ja ga danas instalirao i neće mi ga uopće pokrenuti...:(
    probat ću sutra opet..pa da vidimo u čem je problem..
  • Navigacija je odlicna, najbolja koju sam imao prilike isprobati na iPhoneu. Samo jedno pitanje, gdje se ukljuci da ti govori za skretanja jer meni nece.
    I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Kako mogu zbrisat neke zemlje? jer nezelim da mi zauzimaju memoriju francuska,ukrajina etc..