Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6831)

• tr00pa
  • tmilovan
  • 15_cro_05
  • AndyBoy
  • wilijam23
  • Mariobilll
  • Riki
  • markoni
  • MoschuS
  • DanijelMpower
  • gadafi
  • Cozmika
  • Dexy
  • Rusty
  • cdnm
  • MirsoKa

Tko je online (2)

Iphone 2G, 3G i 3Gs - 3.0.1 Jailbreak + Unlock!
  • http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01419/apple-iphone-3gs_1419854c.jpg

Iphone 2G, 3G i 3Gs - 3.0.1 Jailbreak + Unlock!

Jailbreak

Trenutno za 3.0.1 firmware Purplera1n nažalost neradi. Također pošto on samo služi za JB 3GS-a njega ćemo izostaviti iz ovoga tutoriala.

1. Prvo je potretno napraviti update vašeg Iphonea preko iTunesa na verziju 3.0.1, zatim se jailbreak radi identicno kao na 3.0 i cak se koristi 3.0 .ipsw (jer su sve datoteke potrebne za jailbreak u 3.0.1 ostale nepromjenjene).

2. Odaberite vaš uređaj, te zatim skinite navedenu IPSW datoteku i spremite je na Desktop.

* iPhone 2G - filename: iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw [download link]
    * iPhone 3G - filename: iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw [download link]
    * iPhone 3GS - filename: iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw [download link]

3. Zatim skinite redsn0w 0.8 te ga pokrenite.

* Windows http://www.quickpwn.com/wp-content/uploads/2009/07/redsn0w_windows.png - [download link]
    * Mac http://www.quickpwn.com/wp-content/uploads/2009/07/redsn0w_mac.png - [download link]
    * Linux http://www.quickpwn.com/wp-content/uploads/2009/07/redsn0w_linux.png - [download link]

4. Pokrenite redsn0w 0.8

http://www.quickpwn.com/wp-content/uploads/2009/07/redsn0w-browse.png

5. Kliknite na "Browse" te pronađite prethodno skinutu .IPSW datoteku.

6. Nakon odabira redsn0w 0.8 će izbaciti poruku da je .IPSW datoteka uspješno učitana. Zatim kliknite na "Next".

http://www.quickpwn.com/wp-content/uploads/2009/07/ipsw-successfully-identified.png

7. redsn0w 0.8 će vas zatim pitati koje opcije želite. Budite sigurni da ste odabrali "Cydiu", dok je "Icy" sporedna opcija (ako želite možete i njega označiti).

http://www.quickpwn.com/wp-content/uploads/2009/07/redsn0w-selectoptions.png

8. A) Nakon klika na "Next", morate ugasiti vaš Iphone. Držite Power Gumb (gumb za lock) nekoliko sekundi i onda slajdate da bi ste ugasili Iphone. Također Iphone mora biti Unpluggan sa kompa (nesmije biti spojen na komp). Nakon što se ugasi pričekajte 5 sekundi. Zatim stisnite HOME Button i dok ga držite priključite Iphone na vaš komp. DRŽITE GUMB DOKLE GOD SE NE MAKNE APPLE LOGO, ODNOSNO POJAVI SE "Connect to Itunes poruka/slika!!

http://i32.tinypic.com/287zsdg.jpg

8. B) Drugi slučaj (čini mi se kod JB-a Iphone 3G-a) je da Iphone mora biti isključen i spojen na USB. Zatim morate postupno držati određene tipke nekoliko sekundi te ih mjenjati. To vam sve piše u uputstvima redsn0wa 0.8.

http://i32.tinypic.com/t0m16e.jpg

9. Ako ste sve dobro napravili, redsn0w 0.8 će izbaciti poruku (na PC-u) “Please wait while your device is being jailbroken. Waiting for reboot.” Ukoliko se Iphone zablokirao na rebootanju, na brzinu isključite Iphone sa kompa (na 1 sek) i vratite ga nazad. (Vjerojatno se ovo neće desiti, no da znate što vam je činiti ukoliko se desi.)

10. Nakon što se sve izvrti redsn0w 0.8 će prikazati "Done!" poruku. Zatim, Iphone će se opet rebootat te nakon toga vidjeti ćete Cydiu na vašem Iphoneu.

11. ČESTITAMO! USPJEŠNO STE JAILBREAKALI VAŠ IPHONE!!

Unlock

1. Nakon što se uspješno JB-ali Iphone 3.0.1, pokrenite Cydiu.

2. Odite u "Manage", te zatim u "Source" i dodajte novi source - repo666.ultrasn0w.com

3. Zatim odite na "Search" i upišite ultrasn0w, te ga instalirajte.

4. Nakon instalacije Vaš Iphone bi trebao biti Unlockan (otključan).

5. ČESTITAMO! USPJEŠNO STE UNLOCKALI VAŠ IPHONE!!

Eto to bi bilo to. Probao sam sve sam na vlastitoj koži i 100% radi. ZA NASTALE ŠTETE NA UREĐAJU NE ODGOVARAM!!!

Original tut na - http://www.quickpwn.com/2009/07/jailbre ... e-301.html
    Post edited by Unknown User at 2010-05-06 21:05:06
  • 236 Komentara sorted by
  • said:

[1. Iako redsn0w 0.8 za sada prepoznaje 3.0 firmware, potrebna je instalacija navedenog firmwarea, no na kraju, Vaš Iphone biti će updejtan na najnoviju verziju firmwarea (3.0.1).

Ovo nisi mogo nejasnije prevest.

Dakle, prvo se napravi update preko iTunesa na verziju 3.0.1, zatim se jailbreak radi identicno kao na 3.0 i cak se koristi 3.0 .ipsw (jer su sve datoteke potrebne za jailbreak u 3.0.1 ostale nepromjenjene).
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • jel se može neko javit kad napravi
    jel imo kakvih problema
  • Hvala ficho. Uredio sam :)

Ja sam evo svog 3gs-a jučer JB-ao i sve radi kao bebica :)
  • Koja je razlika izmedu 3.0.1 i 3.0 software-a?
  • said:

Koja je razlika izmedu 3.0.1 i 3.0 software-a?

viewtopic.php?f=8&t=8249 ova
  • a iss jel ko uspipo to pise mi stalno da ceka da se rebota i bjela slika na mobu kak to sloziut
  • Odlicno ovo ce mi posluzit hvala :D
  • el bude ko sta odg updato sam na zadnji softvare radim sve kak pise i stalno mi je bjela slika na iphonu
  • Jesi sigurno dobar fajl skinuo?
  • kak mislis dobar file kak pise tak sam skido pobjeli mi slika i dalje nece ice pise updating i gotovo nit znam kak da se vratim na 3.0 samo imam taj 3.01 nit znam kak da ga otkljucam nit nista pola podataka mi je sad nestalno a niko nis nepise ovdje
  • Kao prvo u tvojim postovima nema nikakvih točaka, zareza itd...

Znaći Iphone ti mora biti updejtan na najnoviji firmware 3.0.1 i onda ides raditi ovaj JB.
  • pa je najzadnji update je stavljen
  • 1.napravio sam update na 3.0.1
    2.skino sam sve programe sta pise u postu na pocetku
    3.odabro sma samo Cydiu icy nisam htio
    4.ugasio sam mob kako pise tamo i stisnem tipke redesljedom kojim treba i kad mi dode do onog boota tu mi pobjeli ekran i nista se nedesava neznam zasto to,,i pise stalno loading boot...i opet nista ceko sam nekih cc 5,6 minuta i dalje nista
  • Probaj s drugim USB portom, pogotovo ako trenutno pokusavas preko nekog huba.
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • ok instaliro sam pa me sada zanima ovaj korak

2. Odite u "Manage", te zatim u "Source" i dodajte novi source - repo666.ultrasn0w.com

pogledo sam i nema.
    ako bi mi netko korak po korak mogo objasniti bio bih mu jako zahvalan
    lp
  • Udes u Cydiu. Stisnes dolje na ikonu "Manage". Zatim odes gore desno na "Edit" i onda ti sa lijeve strane dođe +. To stisnes i dodas ovaj link sto sam napisao. Zatim odes na search upises ultrasn0w i instaliras ga. I to je to!
  • Kao prvo pozdrav svima na forumu,novi sam pa vas molim da mi oprostite na neznanju,zahvaljujuci Aerendyl-u,ja sam uspjesno napravio jailbreak i unlock na svom iphonu 3gs 16gb,za sada sve radi odlicno,jedino mi se cini da baterija krace traje. Neznam dali je mozda krivac winterboard,posto sam ubacio pozadinu na iphon. Ah,da zanima me na koji nacin da ubacim icy preko cydije,ako tko zna nek mi pomogne. Veliki pozz iz Pakraca i thank,s
  • said:

Kao prvo pozdrav svima na forumu,novi sam pa vas molim da mi oprostite na neznanju,zahvaljujuci Aerendyl-u,ja sam uspjesno napravio jailbreak i unlock na svom iphonu 3gs 16gb,za sada sve radi odlicno,jedino mi se cini da baterija krace traje. Neznam dali je mozda krivac winterboard,posto sam ubacio pozadinu na iphon. Ah,da zanima me na koji nacin da ubacim icy preko cydije,ako tko zna nek mi pomogne. Veliki pozz iz Pakraca i thank,s

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=3469
  • said:

said:

Kao prvo pozdrav svima na forumu,novi sam pa vas molim da mi oprostite na neznanju,zahvaljujuci Aerendyl-u,ja sam uspjesno napravio jailbreak i unlock na svom iphonu 3gs 16gb,za sada sve radi odlicno,jedino mi se cini da baterija krace traje. Neznam dali je mozda krivac winterboard,posto sam ubacio pozadinu na iphon. Ah,da zanima me na koji nacin da ubacim icy preko cydije,ako tko zna nek mi pomogne. Veliki pozz iz Pakraca i thank,s

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=3469

hvala,uspjesno sam instalirao icy,samo nekako mi se cini da mi to sve zdere previse bateriju,izdrzi jedan dan,a imam samo nekoliko aplikacija vise nego original,i temu windows vista na njemu,a nisam se ni igrao s njim(to budem danas :twisted: )jos jednom thank,s
  • Došao do točke 8 i nakon toga mi jednostavno vindovsi jave nekakvu grešku sa redsnow i zatvore ga.
    Post edited by marek at 2009-08-21 23:27:39
  • Nemoj ga unzipat... Ako je vec u .ipsw.zip ekstenziji, renameaj ga da bude samo .ipsw ;)
  • Riješio, hvala.
  • Pitanja -

- da li nakon jailbreaka moram ponovno instalirati novu verziju OS-a, odnosno da li -upgrejdovi rade... npr. jailbrake na 3.0.0, pa upgrade an 3.0.1.

- na koji način vratim mob u početno stanje - tj. da ga ponovno zaključam.

tnx.
  • Ja imam jedno pitanjce, da li se može sa 2.2 odmah napravit update na 3.0.1 ili moram ić korak po korak (2.2 -> 2.2.1 -> 3.0 -> 3.0.1) ?
     iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display
  • Moze odma.
  • said:

Pitanja -

- da li nakon jailbreaka moram ponovno instalirati novu verziju OS-a, odnosno da li -upgrejdovi rade... npr. jailbrake na 3.0.0, pa upgrade an 3.0.1.

- na koji način vratim mob u početno stanje - tj. da ga ponovno zaključam.

tnx.

AKo imas JB na 3.0 i ti upgrejdas mob na 3.0.1 JB ti neće raditi.

Vratis ga u početno stanje tako ili da ga restoras ili da ga upgrejdas.
  • Evo ja sam uspio i dignuo svoj iPhone 3G na soft 3.0.1. Sve je ok i radi.

Hvala. :D
  • Evo nakon update-a na 3.0.1 sve je bilo super dok nisam skužio da mi se baterija troši prebrzo. Prošlu većer sam napravio update i baterija je bilana na 100% i danas popodne mi je već na 50% ne kužim. Nadam se da će Aplle napravit po tom pitanju nešto u sljedećem update-u, jer ovo nije nimalo dobro. Inaće mi je baterija trajala po koj dan a sad ...

Da li je tko imo slićnih problema? :|
  • Da. Restorao sam i opet napravio JB. Sada je sve uredu.

Modovi moze sticky na ovu temu? Ty!
  • uradio sam sve kako ovdje pise, i sve je dobro proslo, samo sto nece da mi prihvati sim karticu. Instalirao sam ultrasn0w i sve kako je pisalo. Da li je to do toga sto koristim m:tel karticu. Ima li neki nacin da se to rijesi.
  • Jel moze netko napisat postupak za 3.0.1. Jailbreak za windowse....
  • said:

Jel moze netko napisat postupak za 3.0.1. Jailbreak za windowse....

pa na prvoj stranici topica je :D
  • Imam Jailbrake-an 3G i otkljucan sa ultrasn0w ( OS 3.0 ). Jel dovoljno samo napraviti update na 3.0.1. ili moram sve ponovno raditi i izgubiti instalirane aplikacije i postavke ( mislim na one iz Cydia ). Sto sve treba ponovno na ruke instalirati???
  • said:

Imam Jailbrake-an 3G i otkljucan sa ultrasn0w ( OS 3.0 ). Jel dovoljno samo napraviti update na 3.0.1. ili moram sve ponovno raditi i izgubiti instalirane aplikacije i postavke ( mislim na one iz Cydia ). Sto sve treba ponovno na ruke instalirati???

Sve komplet ispočetka što se Cydie tiče.
  • decko, moze pomoc. jailbreakao sam iphone u kad odem u cyndiu, manage, sources i kad pokusam addati repo666.ultrasn0w.com mi javi da "Did not Finde Repository". sve u svemu, nece mi naci source.

aj plz pomoc, stvarno hocu to rijesiti, sad mi je dosao iPhone.
  • said:

decko, moze pomoc. jailbreakao sam iphone u kad odem u cyndiu, manage, sources i kad pokusam addati repo666.ultrasn0w.com mi javi da "Did not Finde Repository". sve u svemu, nece mi naci source.

aj plz pomoc, stvarno hocu to rijesiti, sad mi je dosao iPhone.

Možda si umjesto ultrasn0w utipkao ultrasnow?
  • nisam. bilo je nekih problema, ne znam zasto. nasao sam onda neki offline nacin za otkljucati i uspio sam i sve je super radilo. i sad prije sat vremena sam opet probao ultrasn0w i nasao je source, instalirao sam ga i vise mi nije htio tele2 raditi pa sam ga uninstallirao i sad opet radi. ukratko, to je to, za sad je sve ok :)
  • traje li baterija onda kraće ili ne nakon jb ...?
  • nemam pojma. danas mi je dosao iPhone, nisam ga niti cu ga korisiti s t-mobileom tako da ti necu moci reci.

za sad ne sluti na dobro, cetvrtina baterije je otisla, standby 3:30h, usage 45 min. svijetlo je na pola, 3G ugasen, wlan ugasen i nista nije previse koristeno.
  • said:

traje li baterija onda kraće ili ne nakon jb ...?

Da i ne. Zavisi o svim settingsima koje koristiš, o aplikacijama u pozadini itd...
  • negdje sam procitao da sa ovim firmwareom moze da radi bluetooth i mms. Da li je to istina. Ja sam probavao buetooth i nije radilo. A mms ne mogu podesiti jer ne mogu naci gdje da unesem parametre. Ima APN, user name i password, ali ostale parametre ne znam gdje da unesem, jer nema ponudjeno na tom mijestu. Bio bih mnooooogo zahvalan ako bi neko odvojio par minuta vremena i razjasnio mi ove stvari. Srdacan pozdrav
  • tražim pomoć za jailbrake i unlock iphona 2g 8gb, sa 3.0.1 softwarom
    iphone je iz sad-a,bio je stavljen software 3.0 ,trebalo ga je samo unlock,
    ali sam ja nešto prćkao i stavio 3.0.1 software,sad dok ga upalim traži me karticu bez pina ,stavim ali ju ne prepoznaje,nezanam šta učinit, molim za pomoć
  • savrsene upute su ti na prvoj strani, jako jednostavno i ne mozes pogrijesiti. sretno.
  • PoZzdrav

Ovako imam jedan problem.. Sad dali je mali ili veliki neznam ali nadam se da neko od vas ima rješenje da se ga rješim..

1. Naime radi se o 3G uređaju, updejtanom preko iTunes-i na 3.0.1 firmware bez ikakvih komplikacija ili bilo čega.
    2. Nakon toga je skinut 3.0 firmware 7A341 (jedan original i ovaj vaš restore s prvog posta) i redsn0w 0.8.
    3. Slijedeći sve upute sve ide ko podmazano do one gluposti "Waiting for restart", ali sam za nju našao neko rješenje kako da ide dalje sam postupak (koristim metodu POWER+HOME button do Apple znaka onda puštam POWER button i tad mobitel ulazi u DFU)
    4. Nakon toga postupak opet krene dalje, i počinje s UPLOADING-om KERNEL-a i tih sranja ali se na ekranu mobitela ne prikaže ona slika (hardisk s zelenom strelicom) nego je ekran crni i svjetli samo.
    5. redsn0w završi s tim stvarima i piše Done!, ali na mobitelu je i dalje taj crni ekran i ništa se ne događa. Čekao sam po 20 minuta ali nikakvih rezultata nije bilo.

Da li možda netko zna u čem je problem?! Bio bih vam zahvalan do nema. BTW. tražio sam po netu sve načine sam isprobao preko Googla ali nisam našao ništa (il sam preglup pa neznam tražiti ili fakat nema ničeg o tome?!) :?

Hvala vam unaprijed.

WenDigo

Iznenada proradilo.. Puno hvala svejedno na tutorialu.. :)
  • Pozdrav svima, moj prvi post :)

Ne kuzim na prvoj stranici je naveden Purplera1n kao alat za otkljucavanje 3Gs-a. Posto ja imam 3Gs, da li moram koristiti taj alat ili svejedno mogu pratiti upute koje su navedene u tekstu dalje?

Hvala
  • Ponavaljam još jednom:

Trenutno za 3.0.1 firmware Purplera1n nažalost neradi. Također pošto on samo služi za JB 3GS-a njega ćemo izostaviti iz ovoga tutoriala.

• Pozdrav za sve i prvi se put javljam.Citam po forumima o jailbreak iphona al mi nije nesto jasno ..Imam 3g s kupljen u francuskoj ciju mrezu i koristim i zanima me dal ja mogu samo da instaliram cydia tj. jailbreakujem a da nemoram da otkljucavam jer meni treba samo da imam programe i flash i jos nesto moral li da se restor napravi prije jailbreaka ili se moze samo da instalira da ne gubim sve aplikacije..
  • Imam jedno malo pitanje u vezi jailbrakea.
    naime, upgradea san iphone 3g na 3.0.1 verziju, skinija 3.0 ipsw, i redsnow0.8 i sve radija kako pise, znaci power button, pa home, pa pusti power...itd...itd...
    no onda iskoci od windowsa poruka da trazi dfu drivere...i tako ostane...(vjerojatno zauvik, al neam vremena provjeriti)

sta sad da radim,... trazija san dfu drivere po googleu, ali i nema bas puno koristi...
    ajd...eto pitanje.. :)
  • said:

Imam jedno malo pitanje u vezi jailbrakea.
    naime, upgradea san iphone 3g na 3.0.1 verziju, skinija 3.0 ipsw, i redsnow0.8 i sve radija kako pise, znaci power button, pa home, pa pusti power...itd...itd...
    no onda iskoci od windowsa poruka da trazi dfu drivere...i tako ostane...(vjerojatno zauvik, al neam vremena provjeriti)

sta sad da radim,... trazija san dfu drivere po googleu, ali i nema bas puno koristi...
    ajd...eto pitanje.. :)

ne tako :\
    barem ja nisma tako radio.
    izgasiš mob normalno, te nakon toga samo home tipku drzi i spoji na komp. ne treas ponovno power prikljucivat.
    mozda to krivo radis pa taj error baca? :(
  • said:

Pozdrav za sve i prvi se put javljam.Citam po forumima o jailbreak iphona al mi nije nesto jasno ..Imam 3g s kupljen u francuskoj ciju mrezu i koristim i zanima me dal ja mogu samo da instaliram cydia tj. jailbreakujem a da nemoram da otkljucavam jer meni treba samo da imam programe i flash i jos nesto moral li da se restor napravi prije jailbreaka ili se moze samo da instalira da ne gubim sve aplikacije..

Možeš napraviti samo JB, bez otključavanja i nemoraš raditi restore :)