Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• Jonny018
  • Gabi95
  • ikola
  • Pandurantt
  • AndyBoy
  • _K1_K1_
  • vzahirovic
  • websinger
  • switcher7
  • Cozmika
  • Tomek
  • VeL1303
  • zaki23
  • Luka
  • vekijeaa
  • elvisinjo

Tko je online (0)

Iphone 2G, 3G i 3Gs - 3.0.1 Jailbreak + Unlock!
  • 236 Komentara sorted by
  • geohot je "muljator" samo takav. pratila sam to jučer preko twittera. prvo je već dugo na pitanja hoće li krenuti na unlock odgovarao s "NO NO NOOOO!". a nakon što mu je lik ponudio 10000 funta, u roku keks je promijenio mišljenje i slijedeći tweet je bio da nije to zbog love nego je ionako namjeravao napraviti unlock :D
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ma i dev team radi na unlocku (veli MN), a to je po meni bitnije, jer ovaj geohotov blackra1n je dosta traljav, ako takav bude unlock, bolje da ga nema. :mrgreen:
  • said:

Ma i dev team radi na unlocku (veli MN), a to je po meni bitnije, jer ovaj geohotov blackra1n je dosta traljav, ako takav bude unlock, bolje da ga nema. :mrgreen:

Zašto kažeš da je traljav? Isprobao sam dosta jb programa i pročitao puno tutorijala, i blackra1n je najjednostavniji i najbrži. Škines program u roku keks, 2-3 minute dok se instalira i reboota uređaj. Jednostavan GUI i još jednostavnija deinstalacija.
  • Pa čisto iz postova ljudi po forumima, ima ih poveći broj kojima ne radi.
  • said:

Pa čisto iz postova ljudi po forumima, ima ih poveći broj kojima ne radi.

Ok, no isto tako sam siguran da ima ljudi poput mene kojima radi. Evo još bih rekao da sam neke tutorijale zaobišao u širokom luku pošto su bili toliko dugački i komplicirani, da nisam imao volje ni pročitati, a kamoli kasnije komentirati.
    A i zašto bih komentirao i pljuvao po nečijem radu i trudu kada sam nisam ni mrdnuo...
  • Nitko ne pljuje po ničemu, samo sam rekao da je odrađeno traljavo. A to uključuje mogućnost da neće izričito raditi svakome, a bilo bi lijepo da da! ;)
  • Ma blackra1n je koma, al svejedno svaka cast malom Georgeu jer bez njega ne bi nista imali. Ovako on nade exploit, dev-team to malo ispolira i onda imamo nesto upotrebljivo.
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Pa da, tako nekako i ja razmišljam. :)
  • ok, što koristiti za jailbreak umjesto blackraina?

jer sam trenutno na 3.0,
    hoću ić na 3.1.2., no zanima me koja je najbolja procedura. Ne želim upgrade basebanda, iako sam na 098, tako da mi unlock nije potreban, no znam putovati van drzave pa mi zna nekad trebat unlock.

može samo u dvije rečenice odakle da skinem custom 3.1.2 firmware i s čim onda napravit JB? tnx

edit. fulao topic, sorry :roll:
  • Zasto se meni svaki puta kada skinem .ispw fajl isti pojavljuje kao .ispw.zip i pojavi kao raspakiran u download folderu?

Koristim Mac OS i totalni sam početnik.

Hvala.
  • Isključi ovo u postavkama Safaria:
    http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Screenshot2009-10-29at184847-1.jpg
     iMac | iPad | iPhone
  • Skinuo sam već fajl preko PC-a, no ipak hvala.

Krekirao sam iPhone, sve za sad radi kao suza. Sad se krećem igrati sa svim mogućim postavkama, appovima, itd.
  • ...pozdrav svima, imam par nedoumica, pa pošto sam novi iphone korisnik molio bih za pomoć...dakle, danas sam dobio iphone, a tele 2 sam korisnik, pa moram napraviti i unlock...a zanima me da li kad priključim iphone u itunese mogu odabrati koju verziju software želim, ili se automatski update na najnoviju verziju...također, ako sam dobro shvatio, trebao bih imati isključivo verziju 3.0.1 kako bih mogao napraviti jb+unlock, pa ako mi to možete potvrditi ili ne...unaprijed zahvalan...
  • Moras imat 3.0.1, 3.0 ili neku stariju verziju. Dakle 3.1 i 3.1.2 jedino ne dolaze u obzir trenutno.
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • pozdrav,imam Iphone 2G 8GB koji je imo verziju soft. 1.1.1 nevjerovatno ali istinito :mrgreen: danas sam preko ovih vaših uputstva sve napravio i stavio firmware 3.0.1 i jailbreak-o ga i sve je ok prošlo,samo kad idem u cydiu i instaliran onaj program za unlock meni starlno piše traženje i nakon toga da nema usluge, probo sam par puta instalira i deinstaliran u cydiji i opet ista stvar, jel zna netko u čemu je problem :shock:
  • rješen problem sa bootloaderom, google je zakon :mrgreen:
  • Zasto nisi odma na 3.1.2 kad blackra1n RC3 podrzava hacktivaciju i unlock? (znatizelja :) )
  • za 3.0.1 znam da funkcionira, a 3.1.2 je tek neki dan izašlo otključavanje tako da sigurno je sigurno ;)
  • said:

za 3.0.1 znam da funkcionira, a 3.1.2 je tek neki dan izašlo otključavanje tako da sigurno je sigurno ;)

Pa sigurno je i 3.1.2, ako si cito vecini je sve ok
  • said:

said:

za 3.0.1 znam da funkcionira, a 3.1.2 je tek neki dan izašlo otključavanje tako da sigurno je sigurno ;)

Pa sigurno je i 3.1.2, ako si cito vecini je sve ok

a znam imaš pravo al ovo mi je ipak nekako bilo sigurnije s obzirom da sam to radio prvi put, jer znam da ga nemožeš vratit na nižu verziju a na veću ga uvijek mogu update-at
  • Možete napraviti update na 3.1.2 putem pwnage-a, na taj način ostajete na basebandu 04.26.08 i otključate ga sa ultrasnow-om
  • Napravila am JB i unlock,ali kad stavim karticu nema mreže.......ništa.
    :?: :?: :?: Šta da napravim?Upomoć
  • said:

Napravila am JB i unlock,ali kad stavim karticu nema mreže.......ništa.
    :?: :?: :?: Šta da napravim?Upomoć

jb na kojoj verziji OS-a??

sa cime si radila JB ??

daj malo informacija :)
  • radila sam JB sa red sn0w i poslje unlock sa ultraSnow (iphone 2G 3.0)
  • Moze pitanje? Nakon Jailbreaka i custom firmwarea mobitel nema mreze, nema WiFi i nema pristup netu i youtubeu vise. Dali bi resetiranje moba na tvornicke postavke pomoglo da se to vrati? Dali je to problem zbog custom firmwarea i dali ga factory reset vraca na standardni popis postavki? Dali bi reset mreznih postavki pomogao da se to povrati?? Hvala puno :)
  • Pa probaj reset network settings, ništa te ne košta a vjerovatno će riješiti problem.
    Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • Evo ga, da ponovimo u slučaju da netko još nije vidio, stigao je unlock za iPhone sa 3.1.2 Firmware-om baseband 05.11.07, dugoočekivani!
    Dakle, stvar sam isprobao, imam iPhone 3G sa 3.1.2 Firmwareom i basebandom 05.11.07
    Do sada je bilo moguće samo napraviti Jailbreak sa blackra1n-om, ali nije bio moguć Unlock na sve mreže, pa ste bili ograničeni samo na jednog operatera (u mom slučaju je to bio t-mobile), ali konačno je izašao update za blackra1n, koji sa sobom nosi i otključavanje aparata na bilokoju mrežu.
    Jučer sam isprobao stvar i stvar radi, sada u iPhoneu koristim VIP SIM karticu i radi najnormalnije.
    Da napomenem, za one koji još nisu isprobali blackra1n; nekada nećete uspjeti napraviti Jailbreak iz prve, ponekada program jednostavno zašteka i smrzne se, ali to nije problem, jednostavno ponovite postupak dok ne uspije.
    Ja sam do sada na iPhoneu 3G 3.1.2 Jailbreak sa blackra1n-om radio nekih 5 puta, i dva puta mi je sve prošlo isprve i bez problema, a na tri Jailbreaka sam morao ponoviti postupak nekada čak i po 3-4 puta dok nije upalilo.
    Dakle, ako ne uspije iz prve, ne očajavajte, nego ajmo ispočetka! :D

Detaljna uputstva i linkove imate na ovoj stranici;
    http://www.redmondpie.com/jailbreak-iph ... 3-9140079/
  • said:

Evo ga, da ponovimo u slučaju da netko još nije vidio, stigao je unlock za iPhone sa 3.1.2 Firmware-om baseband 05.11.07, dugoočekivani!
    Dakle, stvar sam isprobao, imam iPhone 3G sa 3.1.2 Firmwareom i basebandom 05.11.07
    Do sada je bilo moguće samo napraviti Jailbreak sa blackra1n-om, ali nije bio moguć Unlock na sve mreže, pa ste bili ograničeni samo na jednog operatera (u mom slučaju je to bio t-mobile), ali konačno je izašao update za blackra1n, koji sa sobom nosi i otključavanje aparata na bilokoju mrežu.
    Jučer sam isprobao stvar i stvar radi, sada u iPhoneu koristim VIP SIM karticu i radi najnormalnije.
    Da napomenem, za one koji još nisu isprobali blackra1n; nekada nećete uspjeti napraviti Jailbreak iz prve, ponekada program jednostavno zašteka i smrzne se, ali to nije problem, jednostavno ponovite postupak dok ne uspije.
    Ja sam do sada na iPhoneu 3G 3.1.2 Jailbreak sa blackra1n-om radio nekih 5 puta, i dva puta mi je sve prošlo isprve i bez problema, a na tri Jailbreaka sam morao ponoviti postupak nekada čak i po 3-4 puta dok nije upalilo.

ja isto isprobo i sve radi i funkcionira odlično, samo nakon svega resetirat network setting i to je to
  • Dragi prijatelji!
    Kako sam neiskusan korisnik I-phonea, molim nekog iskusnijeg da mi pomogne. I-phone 3G sam kupio u Italiji pa bih ga želio otključati (Version 2.1 (5F136), Modem Firmware 02.11.07). Downloadao sam Ultrasnow alinisam mogao pokrenuti jer koristim Windows (još uvijek).
    Ako netko ima rješenje, molim za pomoć.Unaprijed zahvaljujem.
  • Trebo bi ga updateat na 3.1.2 al trebat ćeš ga aktivirat (a kažeš da je talijanski) :/

Jel imaš karticu operatera kod kojeg je iPhone kupljen?
  • said:

Evo ga, da ponovimo u slučaju da netko još nije vidio, stigao je unlock za iPhone sa 3.1.2 Firmware-om baseband 05.11.07, dugoočekivani!

Pozz. Ja napravim sve kako ide na tom linku...tj. do djela gdje mi zasteka :( Uglavnom kad pokrenem blackrain on sve napravi do kraja al na ekranu mi se nikako nepojavi aplikacija ?? Uopce ne kuzim kako i sta ?? Moze neka pomoc ??
  • Rijeseno. Posto sam nesto ranije vec skinuo blackrain i nije mi htio ocitat cydiu a kasnije nije htio uopce aplikaciju na zaslon stavit,jer sam u medjuvremenu onu obrisao.Mislio sam da je tu problem.Pa sam na itunes vratio na pocetne postavke i pokusao ponovno i sve je islo glatko.

Isprobano na simpa,vip i tele2 prepaid kartice i sve su radile kako treba.
  • Eto vidiš, to je to :)
    A sada samo trpaj igrice i aplikacije :arrow:
  • problem..nije 3.0.1, nego 3.0..iPhone je bio na 3.0, unlockan..napravio restore, pokrenuo redsn0w, odabrao .ipsw s kojim sam to radio i prije, slijedio upute, ubacio ga je u recovery, al ne mrda od ekrana waiting for reboot..sta dalje?
    Jedan potpis.
  • Imam jedno pitanje a veže se uz postojeću temu.
    Zanimaju me ova pitanja:
    1.Dali sad sa tim unlock-om za "iPhone sa 3.1.2 Firmware-om baseband 05.11.07, dugoočekivanim" vrijedi jailbreak zauvjek... mislim dali je i dalje potrebno podizati Iphone preko pc ,jer dosad mi svaki put kada instaliram neku aplikaciju izgasi i moguće ga je samo podići ponovni Jailbreakom.Morao sam napraviti i restore preko Itunesa jer je totalno crko.

2.Dali je to bolje napravljeno kada nekome platimo 150 kn za Jailbreak + Unlock+navigavija+aplikacije kako stoji u nekim oglasima
    KAKO ONI TO RADE?
    Iphone koristio par dana i cure mi sline da da ga malo bolje profuram , preko ove prve solucije 1. popizdil na to gašenje-htio bi nekaj bolje pa sad vi rečite što je bolje.
  • oni naprave isto sta i ti samo oni to rade za one koji neznaju
    nista ti nemozes sta oni mogu, nema rjesenja za tvoj problem do novog blackra1n
  • Hocu da uradim jb preko ovog...zanima me kako se radi backup za svaki slucaj ? gdje se nalazi backup kad ga uradim i kako ga opet vratiti nazad ako nesto po zlu podje ?
    Jos jedno pitanje..
    Uvijek kad hocu da ubacim nesto novo(nevazno sad,od muzike pa do slika) ..kad hocu da sync uradim kaze da ce se stare datei izbrisati..moram nesto prije uraditi da mi se nebi stari podatci brisali..zanima me samo sta..

Pozdrav

edit

skuzih kako se radi backup ...na c: ga snima...al zanima me di :roll:
  • sta te briga di je, bitno da ga mozes kroz itunes vratit nakon restorea, ne brise ti se nista kod synca
  • Proćitao sam dosta tema o iphoneu ali sam ipak malo u nedoumici što je najbolje napraviti,imam ,3gs 32 gb t-mobile zaključan,sa 3.0.1.serijski broj xx932 ,modem fw 04.26.08 pošto imam i vip karticu valjalo bi ga osim jb i otključati ,naime ako ga dignem na 3.1.2 ,jel ga mogu otključati pošto sam ga sa blackra1n jailbrekao ,i dali će uvjek nakon gašenja biti potreban spoj na jailbrek da ga mogu upaliti.Uglavnom molim preporuku što je najbolje za mene pošto mob još nije diran,samo sam se prijavio na itunes.pozz
  • said:

postovani

htio bih updejtati svoj iphone 3g na 3.1.2

sada na njemu imam 3.0 i modem firmware 04.26.08 zanima me dali ako stavim 3.1.2 po ovim gore uputama dali ce telefon biti otkljucan s obzirom da koristim vip, i dali ce sve biti uredu?????????
  • mislim da su u uputama odgovori na sva tvoja pitanja..ja osobno jos nisam radio update i unlock na 3.1.2, ali planiram..bilo je frka s 3gs-om, da ga, ako se jailbreaka s blackra1nom, nakon gasenja treba ponovno ustekat na komp, itunes..al mislim da je to samo s 3GS-om caka..
    Jedan potpis.
  • said:

Proćitao sam dosta tema o iphoneu ali sam ipak malo u nedoumici što je najbolje napraviti,imam ,3gs 32 gb t-mobile zaključan,sa 3.0.1.serijski broj xx932 ,modem fw 04.26.08 pošto imam i vip karticu valjalo bi ga osim jb i otključati ,naime ako ga dignem na 3.1.2 ,jel ga mogu otključati pošto sam ga sa blackra1n jailbrekao ,i dali će uvjek nakon gašenja biti potreban spoj na jailbrek da ga mogu upaliti.Uglavnom molim preporuku što je najbolje za mene pošto mob još nije diran,samo sam se prijavio na itunes.pozz

Zar nitko nema ifona sa ovim fwom da me uputi da ne zeznem stvar ,pošto sam novi u svjetu ifona.pozz
  • Stavi 3.1.2 soft, JB-aj i unlockaj. Imaš na iClarified-u dobar tutorial za sve.
  • Dali ču ga morati pokretati sa blackra1nom.hvala.pozz
  • Ako je proizveden poslje 40-tog tjedna u 2009. onda je odgovor potvrdan.
  • Trideset drugi ,3.0.1.serijski broj xx932 ,modem fw 04.26.08 .pozz
  • PROBLEM SA WIRELESSOM NAKON JAILBREAK-a

pozdrav svima. molim nekoga da mi pomogne kako ne bih ucinio kriminalno djelo lisavanja zivota :) svog prijatelja... dakle, posjedujem Iphone 3gs, 16g, verzija 3.1.2 (7D11). operater mi je t-mobile. nakon sto mi je prijatelj ucinio na moju molbu jailbrake, mobitel mi ne prepoznaje wireless. ne moram govoriti koliko mi je to vazna stavka. dakle, sve druge funkcije normalno rade, ali wireless nista. kako imam i iphone tarifu mogu skidati preko E naravno sve, ali wireless iphone ne prepoznaje. dakle, ne prepoznaje nikakvu mrezu. 'vrti', ali ne vidi nista. nakon sto mi je i phone jailbrake-an instalirana mi je cydia i rock. nakon toga mi je stavljen na mob sbsettingstoggles (ako ima to ikakve veze) tada je sve radilo, iako je jailbrake bio ucinjen. nasli smo ovdje na forumu da je netko rekao kako treba instalirati push fix i da je time problem riješen. to smo učinili, ali i dalje ništa. Iphone mi ne prepoznaje nikakvu mrežu preko wirelessa. molim da mi netko pomogne.

thnx.

MM
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Jedan potpis.
  • SAFE MODE, ŠTO UČINITI???

dakle. prvo, hvala na gornjoj pomoći. sada mi wireless radi. no, eto me na drugom problemu. sa Cydije sam instalirao neki program RemindYou misleći kako se radi o nekom novom organizator-programu. nakon instalacije, i phone mi je prešao u safe mode rad. kada kliknem exit safe mode ide tekst ... MobileSubstrate /did not/ cause this problem: it has protected you from it. bla,bla. pa piše reboot (or restart SpringBoard) to return to the normal mode... e sada... kada ja kliknem restart on učini restart, baci me u normal mode ali samo dvije sekunde, pa se opet vrati u safe mode. isto to učini i kad mob ugasim pa upalim. u aplikacijama jednostavno ne mogu izbrisati tu glupu ikonicu (program) misleći zdravo logički da ću brisanjem riješiti problem. ali uopće ga ne mogu izbrisati/maknuti iz aplikacija, odnosno, iz svog i phone-a. sto mi je činiti? hvala.

MM
  • Pa mozda da ides u Cydiu i izbrises program?
    I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.