"fotof" said:meni je isto onaj default blidunjavo izgleda pa san ga namistija sebi po volji, i zadovoljan sam. jedini problem mi je sad što kad fotke stavim na PC, i njihove loše ekrane su boje malo lošije, ali nije me briga, jer znan da nije do fotke nego do ekrana. nov san tako da neznan kako ti poslat profile, javi ako znaš, nije problem. al ugl pratiš one upute na custom, i štelaš one crte u usporedbi s jabučicom
@big mac: ta pitanja tipa šta će ti kalibracija mi zvuči ka i kad me PC-evci začuđeno pitaju "A šta će ti Mac???" postoje ljudi koji su picajzle u fotografiji (jedan od njih sam i ja) koje nervira kad vide jedno na ekranu, drugo u tisku, i koji puno razmišljaju da li malo oduzet jedne boje ili dodat, i je li ta slika na ekranu upravo onakva kakva je bila prilikom snimanja. ja sam posebno osjetljiv na wb prilikom fotkanja, pa isto tako i kad ju gledam želim da bude baš kako triba.
"BigMac" said:Meni osobno u foto radnji gdje razvijam slike je 95% slika slična kao i na monitoru, tako da mi kalibracija nije potrebna.![]()
Provjeri ti radije kakvi su ti drugi foto laboratoriji i vidi kakve ćeš slike kod drugih dobitipa onda doneseš oduku gdje češ slike razvijati.
![]()
"fotof" said:[quote="BigMac"]Meni osobno u foto radnji gdje razvijam slike je 95% slika slična kao i na monitoru, tako da mi kalibracija nije potrebna.![]()
Provjeri ti radije kakvi su ti drugi foto laboratoriji i vidi kakve ćeš slike kod drugih dobitipa onda doneseš oduku gdje češ slike razvijati.
![]()
"Catalyst Group" said:Zanima me sljedeće - na koji način utječe osvjetljenje ekrana koje se regulira pod F1 i F2 (ili možda F3, nisam zicer), jer ubiti ako gledam neku fotku i posvijetlim ekran, dođe mi na isto kao da sam promjenio brightness i contrast...
"Catalyst Group" said:Sutra hardverski idem kalibrirati Mac Book Pro, najnoviji model, 15".
Zanima me sljedeće - na koji način utječe osvjetljenje ekrana koje se regulira pod F1 i F2 (ili možda F3, nisam zicer), jer ubiti ako gledam neku fotku i posvijetlim ekran, dođe mi na isto kao da sam promjenio brightness i contrast...
...ili se ja to varam...?