Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• ozzbozz
  • iOprema
  • angel
  • kiwwy
  • 031robert
  • chofizg
  • A7ibaba
  • dale_cooper007
  • oki1993
  • tr00pa
  • jarloni
  • poka
  • GoldenBrown
  • kinsif
  • fatossi
  • nonich
  • jpenezic
  • lakick
  • bionda
  • brunci

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
TUTORIAL: Spajanje putem Bneta i PPTP protokola putem modema
  • Toliko sam se zadnjih dana iznervirao oko spajanja na internet sa maminim iMacom G3 iz potpisa da je to prestrašno. Stoga sada kada sam napokon uspio spojiti ga na internet želim to podijeliti sa svima vama, a iskreno i ostaviti uspomenu sebi u slučaju da zaboravim kako sam to uspio :D

Ovo su upute za Tigra (10.4.11) ali vjerujem da su za Leoparda (10.5.8) jednake no trenutno nisam pri Leopardu pa stoga dajem upute i slike samo za Tigra.

1. System Preferences > Network

Kreirajte novu lokaciju. Ovo vjerojatno nije potrebno ali ja sam išao od nule i za mene uredno radi.

2. Built-in Ethernet

Odaberite Configure i pod tabom TCP/IP odaberite Using DHCP. U polje DHCP Client ID unesite adresu Bnetovog servera. Za Split je to 10.63.0.1 a za Zagreb 10.64.0.1 za ostala mjesta ne znam. Ako vam u područje IP Address ili Subnet Mask ili Router ne budu postavljeni automatski baš nikakvi brojevi, kliknite jednom na Renew DHCP Lease.

http://www.imagesforme.com/out.php/i672865_Picture3.png

Pod tabom Ethernet ostavite sve na Automatically

3. Applications > Internet Connect

Kliknite na VPN i odaberite PPTP L2SEC.
    Dajte neko ime vašoj VPN vezi, moja se zove pptp x3.
    Označite kvačicu pored Show VPN status in menu bar
    Unesite svoje podatke kao i adresu Bnetovog servera. To je ista IP adresa koju ste unijeli u koraku 2.
    Odaberite pod Encryption None te označite kvačicu kod Enable VPN on demand.

http://www.imagesforme.com/out.php/i672869_Picture6.png
    http://www.imagesforme.com/out.php/i672870_Picture1.png

4. System Preferences > Network

Vraćamo se ovdje i sada možemo odabrati VPN pa to i napravimo.
    Pod tabom TCP/IP odaberite PPP.

5. Scientific Atlanta Modem

Iskopčajte kabel koji ide u modem iz modema jer je lakše nego iz utičnice.
    Pustite da prođe desetak-dvadeset sekundi.
    Utaknite ponovno kabel te nekom savijenom spajalicom ubodite vaš modem u onu rupicu te ga resetirajte.
    Pustite da odstoji jedno pola minute-minutu.
    U menu baru kliknite na ikonicu VPNa i odaberite Connect.

Uživajte u Internetu i nastavite proklinjati Bnet zašto su odlučili preći na PPTP koji je bugovit sa PPPOEa koji je bio iznimno jednostavan za podešavanje, te zašto nemaju bolju podršku za nas Macovce :D
    Post edited by tmilovan at 2010-08-19 11:06:18