Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• Nick
  • asafa972
  • Veyron
  • aravnic
  • berta
  • Tomek585
  • SasaW
  • Cvetna
  • vekijeaa
  • penzo
  • monotag
  • mojca
  • penac
  • glazZ
  • dule
  • mmike

Tko je online (0)

Novi iPod Nano
  • Osobno nemam niti jedan iPod ali bezobzira na to ne mogu a da ne primjetim neke smjerove koje apple polako fura.

Osim što svi pljuju po njemu dali je nekom palo napamet kako je ovo direktna konkurencija Flipu i sl. pocket-sized camcorderima? Samo što je još maaanji :)

Kamera je vga pa ne parira 720p za sada ali bezobzira na to kvaliteta će biti većini dovoljno dobro a i za tu cijenu dobit iPod će biti veliki hit.

Kroz 1-2 generacije ne sumnjam da će to postat novi "the video" device za u hodu kao što je iPod postao i muzički player.

Eto to je moj zaključak da Apple lagano ali sigurno switcha market sa svojim uređajima. (Touch gura kao gaming konzolu ako tko nije skužio ;) :) :D )
    Post edited by Dottore at 2010-08-22 21:36:11
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • 24 Komentara sorted by
  • Ja sam osobno jako ljuta što je nano dobio kameru a touch ne. Jer nano moraš spajat na komp da bi digao video na net, a s touchem bi mogao izravno. Ako iPhone može imati kameru zašto to iPod touch ne bi mogao? Jer se glupiraju i foliraju i jer im je mrsko sad redizajnirat touch.

I nemojte pričati sad priču Tko želi kameru nek si kupi iPhone. iPhone je znatno skuplji i u dosta zemalja još nedostupan. Prema tome, koji vrag glume s tim Touchem koji je trebao biti džepno računalo.

Jedino bih pohvalila redizajn i izvedbu novog materijala za nano koji je napokon omogućio prave jarke boje, a ne one zagasite koje su došle s prethodnim modelom (nakon što sam na reklami vidjela jarku žutu i nakon toga uživo, skontala sam da je u stvari boje starog zlata)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Slazem se i nisam nigdje opravdavao to sto touch nema kameru. I ja sam joj se nadao ali bez obzira na to s Nanom zele postic onaj efekt da izvadis ga iz dzepa uperis i stisnes gumb i to je to. Bam ... sve snimljeno :)

Ma ko i do sad uglavnom prvo testiraju bilo i kako disu customeri. Pa ako im se svidi sta vide i shuffle ce imat kameru :D
  • ja imam jedno pitanje. kad mozemo kod nas ocekivati smanjivanje cijene iPod toucha, jer sam ja mislio curi kupiti za rodendan, imam jos 2 tjedna fore.
  • said:

Ja sam osobno jako ljuta što je nano dobio kameru a touch ne. Jer nano moraš spajat na komp da bi digao video na net, a s touchem bi mogao izravno. Ako iPhone može imati kameru zašto to iPod touch ne bi mogao? Jer se glupiraju i foliraju i jer im je mrsko sad redizajnirat touch.

I nemojte pričati sad priču Tko želi kameru nek si kupi iPhone. iPhone je znatno skuplji i u dosta zemalja još nedostupan. Prema tome, koji vrag glume s tim Touchem koji je trebao biti džepno računalo.

+1 Svaka cast za komentar kao da sam ga sam pisao! ;)
  • Meni je jasno zašto. Niti jedan iPod nije kompletan proizvod. Da se razumijemo, sve su to vrhunski mp3 playeri, ali u današnjim vremenima se ipak traži nešto više. I onda su se oni dosjetili:
    Tko želi minimalizam, uzet će šuflu
    Tko bi i fotkao, uzet će nano
    Tko bi se i igrao, uzet će touch
    Tko bi eksterni disk, uzet će classic.

Iako je to pokvareno od strane Applea, razumijem ih. Sada svaki proizvod pogađa određenu tržišnu nišu. Da su sve utrpali u jedan ipod, ostali bi postali nezanimljivi, pogotovo ako razlika u cijeni nije velika.

Eto, možda nisam u pravu, ali čini mi se da tako stvari stoje.
    iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • Najveci kretenizam od svega je sto Nano moze samo snimat video odnosno nemoze fotkat.
  • Pročitajte ovaj interview David Poguea sa Steve Jobsom:
    http://bit.ly/uOhum
     iMac | iPad | iPhone
  • Nisam još pogledao 'sve' nove funkcije na novom iPod Nano-u.. no ono što mi se sviđa je šta su dodali kameru, radio i veći display.
  • video na novom Nanu je identičan kao na iPhoneu 3GS
  • a na 3gs video stvarno dobro izgleda IMO tako da ne sumnjam da će Nano biti hit i uzet komad tržišta Flipu i sl.
  • Ovaj zlatni model izgleda prefensi al ga neće biti kod nas - Apple Store exluziva kao i Product RED
    A video ima tonu efekata kao i PhotoBooth. To mi fali na iPhoneu. Dajte mi EFEKTE!!!!!
  • ma Bill nije problem ni Zlatni ni RED samo kazi i ja ga narucim iz Svicarske :) kome god treba .)
  • said:

Meni je jasno zašto. Niti jedan iPod nije kompletan proizvod. Da se razumijemo, sve su to vrhunski mp3 playeri, ali u današnjim vremenima se ipak traži nešto više. I onda su se oni dosjetili:
    Tko želi minimalizam, uzet će šuflu
    Tko bi i fotkao, uzet će nano
    Tko bi se i igrao, uzet će touch
    Tko bi eksterni disk, uzet će classic.

Iako je to pokvareno od strane Applea, razumijem ih. Sada svaki proizvod pogađa određenu tržišnu nišu. Da su sve utrpali u jedan ipod, ostali bi postali nezanimljivi, pogotovo ako razlika u cijeni nije velika.

Eto, možda nisam u pravu, ali čini mi se da tako stvari stoje.

Ovo je pogodak u sridu. I nema tu šta biti pokvareno .. to je jednostavno tako u svim industrijama.. ne postoji univerzalni auto koji bi sve zadovoljio, postoje male niše koje se ispunjavaju
  • Da li tko zna kada peta generacija dolazi u HR?
  • said:

Da li tko zna kada peta generacija dolazi u HR?

Bas sam ja to htio pitati... :)
    MacBook Alu, Time Capsule, iPad, iPhone 4
  • Mislim da ga nećemo dugo čekati pošto je centralno skladište ispražnjeno već dva tjedna od iPodova i čeka nove.
  • Nikako mi nije jasno zasto se kod nas ne mogu naruciti Product Red iPodi?
  • said:

Nikako mi nije jasno zasto se kod nas ne mogu naruciti Product Red iPodi?

sasvim jednostavno :) zato sto je to Exkluzivno za Apple Store i nemogu se cak ni vani u Ducanu kupiti nego iskljucivo preko NET narudzbe :)

ali ako te zanima bas RED javi se na PM posto ja uskoro idem za Svicu pa se dogovorimo da ti ga tamo narucim .)
  • said:

sasvim jednostavno :) zato sto je to Exkluzivno za Apple Store i nemogu se cak ni vani u Ducanu kupiti nego iskljucivo preko NET narudzbe :)

Nije istina, ja sam ga kupio u dućanu, a ne preko neta.
  • said:

said:

ali ako te zanima bas RED javi se na PM posto ja uskoro idem za Svicu pa se dogovorimo da ti ga tamo narucim .)

Pa to mi je jasno da ide iskljucivo preko net narudjbe, ali i kod nas postoji apple online trgovina u kojoj se sve moze kupiti (apple.hr); zasto nema Red proizvoda? :?:

Hvala za ponudu, budem se jos i sam smislio da li bi zaista uzeo nano, pa ti javim :)
  • said:

said:

said:

Pa to mi je jasno da ide iskljucivo preko net narudjbe, ali i kod nas postoji apple online trgovina u kojoj se sve moze kupiti (apple.hr); zasto nema Red proizvoda? :?:

Hvala za ponudu, budem se jos i sam smislio da li bi zaista uzeo nano, pa ti javim :)

Pa zato jer to nije službeni Apple store, nego samo Apple reseller....
  • Evo stigli su novi iPodi u hrvatski apple.hr store...

iPod shuffle 1GB/2GB 450kn/620kn
    iPod Nano 8GB/16GB 1160kn/1410kn
    iPod Classic 160GB 1900kn
    iPod Touch 8GB/32GB/64GB 1570kn/2310kn/3070kn
  • Zna li iko koliko se grebe ovaj novi nano. Ne vjerujem da bi se grebao kao classic i touch otraga, ali posto je sav glossy, mozda se grebe ne znam?
    MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • Ja ga imam već neka dva, skoro tri mjeseca. Dobio sam ga na nagradnoj igri na netu. Mogu reć da je odličan u svakom pogledu i ne znam dal bi mogo normalno živjet da mi ga netko oduzme sad. xD
    Glossy je i sve to ali se ne grebe baš. Ja imam dvije ogrebotine kad mi je pao na metalnu peć i na pod jednom, jbg. Predobra stvar. Za koji dan dobijam još jedan viška pa ću taj vjerojatno prodat. :)