Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• vjeko
  • mačak
  • obscured by clouds
  • switcher7
  • djgagy
  • otkup mobitela
  • Žarko
  • DanijelMpower
  • t_i_n_a
  • ssapa
  • lvudric
  • glazZ
  • andela
  • Irencica
  • LordShigi
  • flixoni
  • SFSoM
  • zake
  • brunno.classe
  • alexiaco2

Tko je online (6)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Potpuno novi dizajn iMaca
  • http://www.appleinsider.com/articles/09 ... _line.html

Kao sto se ocekivalo, ovu jesen nam stizu novi iMacovi, napokon u novom odjelu jer ovo je dozivjelo vec tri faze samo sa internim i minimalnim nadogradnjama.
    Iskreno, ja se nadam opciji matt ekrana jer iako nisam ruzan, dodija san sam sebi ovo lito u supersvijetlom uredu bile boje s 20 m2 prozora prema jugu.
    Naravno nadam se i Core i7 procovima, LED baclite ekranu i novom misu ili necem luđem, npr tipkovnica sa multitouch trackpadom :p...

Koje su vase sanje i nadanja?
    Post edited by Unknown User at 2009-10-30 22:02:05
  • 197 Komentara sorted by
  • Antifingerprints coated touch screen s multitouch opcijama - al znam da mi se neće ostvariti... :?
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • i ja bi htio vidjet novog mišonju da bue barem dobar naspram konkurencije kao što im je to tipkovnica.

LED ekran... yes please! I ono što bi mene jako veselilo bi bilo da uvedu 30" iMac :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • o tipkovnici sa multitouch trackpadom sam već maštao, jer je ovaj trackpad je stvarno predobar.. nikad nisam mislio da ću prestati koristiti miš zbog trackpada :)
  • osobno ne mislim da će tipkovnicu dirat... ako i hoće biti će to mjenjanje boje u crno, svjetleće tipke ili tako nešt.

A kad smo već kod mokrih snova oko tipkovnice ja bi neku koja ima integriran utor za iPhone pa da bude odmah i dock za njega i da se iPhonov ekran koristi kao touchpad i čak ekstenzija glavnog ekrana :)
  • ja bi quad core s HTom
    dobru grafiku za igre pod bootcampom
    moze ostat 24" ali LED
    bolji mish ..
    tipkovnica s trackpedom bi bila ludilo
    da ostane tih
    da je HDD user replaceable (ehh, da su dva jedan SSD za OS i drugi storage)
    da memorija nija ova notebook skupa (8GB)
    BT remote
    da ima dva audio izlaza odvojena u OSu .. jedan TV i Plex a drugi spkrs/headphones
    da ima HDMI :))
    dva firewire
    mozda esata?

blu ray mi ne treba :)
    iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • Evo kazu da je vrlo lako moguce da ih predstave slijedeci tjedan :o
    Ocekujem quad core i 4gb rama kao pocetnu konfiguraciju, LED ekran i dizajn koji vuce na Cinema displaye (mozda uspiju izbaciti "podbradak"). Nadam se novom misu, esata port bio bio super jer je to standard koji polako potiskuje fw i kao sto ezrider kaze bilo bi krasno kad bi hdd bio zamijenjiv.
  • pa meni bi bilo draže da je pinku deblji ali da sprijeda izgleda identično kao Cinema 24", no u ovo se ne nadam

ono što bi ja htio da ima jest sigurno makar opcija za 4-core CPU, opciju za 8GB RAMa (ne znam iskreno jel to sada ima), LED ekran sigurno dolazi, jer u biti je iMac jedini koji nema LED ekran, svi laptopi ga imaju a i nova Cinema ga ima, nebi loše došla i crna alu tipkovnica pa da se može birat, novi miš definitivno, i ono što bi najradije od svega da izbace 20" model pa da bude lineup ili 22" i 24" ili 22" i 26" ili 22" i 24" i 26"
  • Evo spominje se i mogući novi miš u glasinama:

"Mac4Ever's sources have also reported a number of other tidbits about Apple's product pipeline for the next few months, including a new 100% touch-enabled mouse capable of advanced mouse functions, as well as a new aluminum Apple Remote."
     iMac | iPad | iPhone
  • Kazu i da ce imati i SD slot sto je vrlo lako moguce posto ih vec imaju i u bookovima.
    btw jel se sprema neki keynote? Nece valjda tiho izbaciti skroz novi model?
  • Moja očekivanja:

- novi daljinski, ne očekujem nikakve radikalne promjene osim alu dizajna za unificiranost
    - novi miš, ovaj put neki upotrebljivi, ne treba biti touch, iako bi neki novi koncept bio poželjan
    - micanje "donjeg" prostora iMaca, ispod ekrana. Očekujem dizajn kao LED Cinema, i ne bi mi smetalo da zbog toga iMac postane deblji
    - Bluray; meni osobno ne treba
    - Quad core
    - SD slot
    - očekujem nešto novo, neki novi feature, vezan uz tablet, neka mogućnost povezivanja s njim, kao dock dodatak
    - izbacivanje 20" modela, uvođenje 22"

- tipkovnica s touchpadom bi bila super ali ne vjerujem da će to ponuditi

I jedan feature kojeg vjerojatno neće predstaviti :D:
    - ulazni port za monitor iMaca, tj. mogućnost da mogu koristiti monitor u iMacu, to bi mi pomoglo za spojiti laptop na neko vrijeme dok mi iMac ne treba
  • Svida mi se ova zadnja ideja, stovise mislim da je genijalna, stvarno je steta recimo baciti 24 incni iMac kad mu krepane npr. maticna ako je monitor jos ziv.

Mislim da brada definitivno odlazi u povijest.
  • Meni je osobno naprivlacnija stvar kod bilo kojeg Apple proizvoda, pa tako i kod iMac-a unificiranost, dizajn te najbitnije - urednost. Nema brda kablova, nema sto stvari po stolu, sve je na jednom mjestu. Mozda jedina stvar koju zamjeram, i koja bi mi dobrodosla kao promjena (kad bi uzimao iMac sada) bi bila da se (kao sto neki kazu) poveca gledljiva povrsina ekrana, a smanji onaj prazni bijeli prostor na donjem dijelu samog compa, sto mi nekako kvari ukupan dojam. Dali se zna kada izlazi novi iMac te kakve bi trebale biti cijene?
  • Izgleda da nam definitivno dolazi misonja sa touch panelom ali i nova tastatura. Jedva cekam! :o
  • Na centralnom skladištu nema 24 inčnih iMacova i bijelih Macbookova
  • 1. Novi miš jednostavno moraju puknut van jer ovo je vjerojatno njihov najgori proizvod (zbog toga sam prešao na MX Air ali pošto imam laptop živcira me što nije bluetooth). Mislim da će biti aluminijski, uz nekakva sitna iznenađenja (koliko je to na mišu uopće moguće).
    2. Veselim se novom iMacu kakve god promjene donio. Najviše zagovaram dizajn LED Cineme (dakle bez ono "donjeg" dijela) bez obzira na debljinu koja će vjerojatno biti veća od cineme (logično?!) - naravno, LED ekran i sl. no mislim da nikakve veće promjene "inside" neće biti.
    3. Što se tipkovnice tiče, ideja touchpada mi se baš i ne sviđa i mislim da toga neće biti, no bilo bi savršeno kad bi bila backlit i kad bi bila cijela tanka kao što je sada na većem dijelu (dakle bez onog dijela za baterije) a to bi mogli riješiti ugradnjom punjive baterije po cijeloj površini tipkovnice... i da, crne tipke...
    4. Mislim da od tableta ništa, iako se nadajmo nekim najavama za siječanj.

Kad se otprilike očekuje keynote?
  • "geniusboy" said:
    1. Novi miš jednostavno moraju puknut van jer ovo je vjerojatno njihov najgori proizvod (zbog toga sam prešao na MX Air ali pošto imam laptop živcira me što nije bluetooth). Mislim da će biti aluminijski, uz nekakva sitna iznenađenja (koliko je to na mišu uopće moguće).
    2. Veselim se novom iMacu kakve god promjene donio. Najviše zagovaram dizajn LED Cineme (dakle bez ono "donjeg" dijela) bez obzira na debljinu koja će vjerojatno biti veća od cineme (logično?!) - naravno, LED ekran i sl. no mislim da nikakve veće promjene "inside" neće biti.
    3. Što se tipkovnice tiče, ideja touchpada mi se baš i ne sviđa i mislim da toga neće biti, no bilo bi savršeno kad bi bila backlit i kad bi bila cijela tanka kao što je sada na većem dijelu (dakle bez onog dijela za baterije) a to bi mogli riješiti ugradnjom punjive baterije po cijeloj površini tipkovnice... i da, crne tipke...
    4. Mislim da od tableta ništa, iako se nadajmo nekim najavama za siječanj.

Kad se otprilike očekuje keynote?

1. I ja bih htio nešto BT. Imam MX1000 i VX Nano i ne volim da mi zauzimaju USB.
    2. Ovo će vrlo vjerojatno biti. Prema rumorima će biti tanka, šta uopće nije bitno.
    3. Ne znam kome treba backlit na iMacu. Laptop je drugo jer ga vodiš po dvoranama, avionima, itd. gdje ponekad nema svjetla. A doma uvijek možeš upaliti svjetlo (zapravo ne znam zašto bi netko radio u mraku?!). Ja sam zaboravio napomenuti da će vjerojatno biti crne tipke, a prema rumorima će stvarno biti manja tipkovnica, samo šta ne znam koliko to ima smisla jer je i trenutna već dovoljno mala :D, onaj dio za baterije mi uopće nije suvišan i ne smeta mi.
    4. Samo neka ga oni dovrše kako spada... Sada hoćemo li ga dobiti za 2 mj ili 6 mj nije bitno.
    Post edited by filippo at 2009-10-05 11:55:46
  • Osvjetljenje na bezicnoj tipkovnici ne bi bas ocekivo, bojim se da bi joj to smanjilo vijek baterije na tjedan dana umjesto 7 mjeseci.
  • "ficho" said:
    Osvjetljenje na bezicnoj tipkovnici ne bi bas ocekivo, bojim se da bi joj to smanjilo vijek baterije na tjedan dana umjesto 7 mjeseci.

Da, vjerojatno...

A što se potrebe za tim osvjetljenjem tiče, ja još uvijek mislim da to nije nepotrebno. Jasno, možeš upaliti svjetlo u sobi, ali tada ti svijetli cijela soba a i ljepše je gledati i raditi na računalu u mraku i gledati u monitor dok je on jedini izvor svjetlosti u sobi. Po meni je osvjetljena tipkovnica kod stolnog računala jednako potrebna kao i kod prijenosno.

I da, još sam jednu stvar zaboravio spomenuti. Mislim da bi idealno rješenje Appleu, a i korisnicima naravno, bilo kada bi u prodaji imao samo jednu tipk i miša (znači, ne posebno žičanu a posebno bežičnu verziju) i furao foru kao i na PS3 controllerima. Dakle, sam uređaj je bežični (bluetooth naravno) ali na sebi ima mini usb port (npr. ili neki koji apple poželi.. :-P) i da postoji kabel USB na Mini USB. Kada vam je potreban bežični miš koristite ga bežično, a kada nije (ili kada se isprazni) uštekate ga u komp i koristite dok se istovremeno puni. To bi miša i tipk (miša posebno) učinilo lakšim (zbog ugrađene punjive baterije, koja je naravno neophodna za tak nešto), ne bi bile potrebne nikakve posebne baterije i dodatni troškovi takvog tipa, miš se bi mogao koristiti i kad se isprazni (dakle, samo se ušteka u USB i puni se).
    Ne znam, možda meni promiče neka činjenica zbog koje to nije moguće (iako, ako se iPhone može istovremeno Syncati i puniti ne vidim zašto ovo nebi bilo moguće), ali ovo mi je 10x bolje rješenje nego izmjene baterija (koje treba kupovati ili pak puniti u posebnom punjaču) ili pak oni punjači (ono tipa Logitech) koji zauzimaju mjesto po stolu, kradu utičnicu za adaptere (nekad i dvije) i miš se ne može koristiti za to vrijeme.
  • ^^^^
    vidio sam već neki miš na tu foru, mislim da je bio u dvobroju buga
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • Samo nek ga malo i uljepsaju... po meni iMacovi dozivljavaju blagi ali konstantni pad estetike od lampe prema najnovijima...

E i quad-core model obavezno da se nadje u ponudi... Nije da cu kupit :mrgreen: ali nek napravi mjesto narednim generacijama mainstream multi-core Macova :)

Ja cekam quadcore MBP i zlatnu ribicu koja ce mi omogucit da ga nabavim :P
    Games dont make people violent, lag does.
  • @geniusboy - totalno se slažem s ovim prijedlogom za samo jednom verzijom miša i tipkovnice!!! :ugeek: bežične a po potrebi i punjenju žične. ovome se osobito nadam i veselim ;)
  • "User" said:
    iMacovi dozivljavaju blagi ali konstantni pad estetike od lampe prema najnovijima...

Ovo je tako istinito, mislim da nije samo po tvom mišljenju, već da tako misli većina Mac ljudi.
    Lampa je pojam klasične ljepote, sad je već došlo vrijeme za neoklasicizam :)
  • Zamislite da se nađe neki balkanac u Appleu pa da naprave čudo, reizdanje lampe s najnovijim hardwareom.......mmmmmmmljacccccc :geek:
  • stiže Sony Vaio L all-in-one računalo s 24-inčnim ekranom osjetljivim na dodir ... da li hoće i Apple staviti touch mogućnosti na novi iMac?!
    iMac . iPhone . iPad
  • "ritto" said:
    stiže Sony Vaio L all-in-one računalo s 24-inčnim ekranom osjetljivim na dodir ... da li hoće i Apple staviti touch mogućnosti na novi iMac?!

Ja sam to napisala u svojim željama, ali sam odmah iza toga stavila da mi se to najvjerojatnije neće ostvariti :)
  • Kome treba 24" touch screen? Koja je uopće primjena toga? Sorry, nemam iskustva s tim... Ne mogu se zamisliti da mašem rukama ispred takvog monitora :D , razuvjerite me :D
  • "filippo" said:
    Kome treba 24" touch screen? Koja je uopće primjena toga? Sorry, nemam iskustva s tim... Ne mogu se zamisliti da mašem rukama ispred takvog monitora :D , razuvjerite me :D

Ja bih crtala i slikala, isto kao što radim na iphoneu. Možeš vidjet radove ovdje: http://www.flickr.com/photos/performita/ Oduševljena sam crtanjem prstima, i onda bih mogla na velikom ekranu crtati prstima. Isto tako mi je super za brzinsko isprobavanje kombinacija akorda na klavijaturi, kad nisi baš uz klavir :)
  • Neće iMac touch screen dobiti sve dok za to nebudu imali i odgovarajući OS koji bi to iskoristio na "Apple" naćin
  • Ma touch screen na iMacu je glupost, iMac je stolno kucno racunalo i tko ce normalan ic drljat nesto po njemu sa rukama ako ti je ispred tastatura i mis? To je potpuno drugi segment, touch ce bit tablet 10" ili koliko su vec rekli i vjerujem da ce to biti hebeno napravljeno i nakon njega moze doci isto nesto slicno ali vece. iMac ce ostati iMac i sumnjam da ce mijenjati koncepciju toga i ubijati brand, ovo mozda bude iTouch ili tako nesto :D
  • bilo bi lijepo da se tablet moze iskoristit i kao kakva konzola za klasicne macove... mislim kao daljinski, drugi monitor, TIPKOVNICU itd...
  • kojeg je event?
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB
  • Još se ne zna i sve su samo špekulacije
  • Nadam se da će sutra najaviti nešto, obično najave event tjedan dana prije.
  • eto nakon sony-a i hp predstavlja multitouch:
    http://www.bug.hr/vijesti/hp-trojka-sedmicu/98979.aspx

jel to neki znak ... da baš all-in-one računala stiže sa touch-om ... i to prije novog iMac-a?
    iMac . iPhone . iPad
  • Mogu oni izbacit touch-eve kakve god zele kad svi znamo da ce iMac ukoliko dode s tim bit najbolji..
    Pa samo pogledajte iPhone..nijedan mob po meni nema tako lagan i odlican touch..
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    iMac . iPhone . iPad
  • a svi redom su pregadni
  • ajme....
  • baš ... nadam se da 19-og će najaviti event za dolazak novog iMac-a ... možda bude 27.10.??? :)
    iMac . iPhone . iPad
  • Apple Store is down!!!!
  • Bilo bi fora da izbace nešto super cool 2 dana prije Sedmice :mrgreen:
  • navodno dolazi 21.5 model, da li je dizajn ostao isti?! :?
    iMac . iPhone . iPad
  • "ritto" said:
    navodno dolazi 21.5 model, da li je dizajn ostao isti?! :?

ma pusti ta nagadanaj :) nikad nije nista takoreceno izaslo kao sta se nagadalo :)

tako da ce opet biti IZNENADENJEEEEEEEEEEEEEE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • "geniusboy" said:
    Apple Store is down!!!!

a danas je utorak!!! ;)
  • Neke od novosti:
    Nova bežična tipkuša, mini sa dva diska bez optike, i zanimljiv novi iMac

MC207LL/A - K84 BEST BTR- USA
    MC238LL/A - MAC MINI 2.26/2x1GB/160/SD/AP/BT-USA
    MC239LL/A- MAC MINI 2.53/2x2GB/320GB/SD/AP/BT-USA
    MC340LL/A - AIRPORT EXTREME (SIM DUALBAND) - USA
    MC343LL/A - TIME CAPSULE 1TB (SIM DUALBAND) -USA
    MC344LL/A - TIME CAPSULE 2TB (SIM DUALBAND) - USA
    MC408LL/A - MAC MINI 2.53/2x2GB/1TB/NO ODD/AP-BT-USA
    MC413LL/A - IMAC 21.5"/3.06/2x2GB/1TB/4670-256MB-USA
  • pa jos nije potvrdeno ili je ??
  • rumora se *

*-od glagola rumorati koji podrazumijeva širiti, pratiti, slušati i usvajati glasine
  • ma ja nevjerujem tim glasinama :)

posto nas je APPLE vec naucio da glasine u pravilu dosada nisu bile bas najtocnije tako da cekam IZNENADENJEEEEE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • E da i obavezno moraju predstaviti famozni iPod touch sa kamerom!!! :D
  • heheh mos misliti :)

i jos iTablet i iMac sa quadcore procesorima :) i Blueray da nezaboravimo :) ah da moze i MacBookPro sa 4jezgrenim procesorima isto :)

eto meni dosta za pocetak .)