Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• jose34
  • deYo
  • Zuja
  • zabac
  • kriksy
  • danijelklcom
  • wilijam
  • ante08
  • Dexy
  • sbogadi
  • TiaRhea
  • neo123
  • triska
  • pech
  • dtopal13
  • djgagy
  • bope
  • Riki
  • leri
  • MadMax

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Spajanje na DUO.Carnet
  • Pozdrav!

Isprtičavam se ako je već ova tema bila negdje raspravljana, ali pretražio sam forum i stare postove i nisam našao odgovor.

Imam modem Siemens SX763, koji je u bridge modu. Znaći da bi se spoji na internet moram napravit PPPoE konekciju, jer to traži CarNet. Do sada mi je taj isti modem bio u router modu i sve je radilo super, ali pred valjda dva, tri tjedna je izašao novi firmware i nemože radit više u router modu. Na Windowsima mi sve radi super, na stolnom i na laptopu, ali na MBP neznam namjestit PPPoE konekciju da se spaja bežično. Samo sam našo opciju da se tako spoji kad je kabel prikopčan u njega. Molio bih ako mi netko može objasniti kako se naprvim PPPoE konekciju, da se mogu spojit bežično. :)
    Post edited by Unknown User at 2009-10-04 19:19:10
  • 13 Komentara sorted by
  • Šta nitko nema ideju kako? :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ako nekog zanima napisao sam odgovor u: http://www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=9431&p=78447#p78447 koji meni radi.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • ovaj link ne postoji više! jel možeš ponovo napisat?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Inace, mozes spojiti neki wifi ruter na taj sx763 i preko njega dignuti PPPoE i ne zezati se vise :)

• znači najbolje bi bilo prikačit još jedan router na ovaj od iskona? radi provjereno?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • pogledajte malo slike u ovom topicu

LINK- Jabucnjak.hr

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • probat cu to.. vidim da je tu samo za kompove..kako sredit za iphone?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • pa mislim da bi iPhone treba stpojiti se na Airport konekciju koja će se napraviti na compu/laptopu koji se spojena sa carnet modemom. Dakle ako je na njega sve spojeno LAN kabelom, napravi se pppoe konekcija, zati Airport konekcija. Nakon toga se sve spaja putem wirelessa na tu konekciju koja dalje routa prema netu.

tako sam barem ja shvatio iz onih slika

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • meni nije bas jasno bas o cemu raspravljate! koristim iskon carnet duo uslugu, i sve postavke za spajanje na net sam postavio na samom routeru, i uredno se sa bilo kojeg uredjaja spajam na tu mrezu preko koje onda imam uredan pristup netu! nije neki problem!

• bsevo said: znači najbolje bi bilo prikačit još jedan router na ovaj od iskona? radi provjereno?

Radi kod mene vec skoro godinu dana. Taj ruter je Siemensu taj jedan klijent koji je dignuo konekciju preko PPPoE, a Siemensa drugo nista ne zanima. Prije mjesec-dva je stigao i TV (.trio) i sva sljaka najnormalnije.

• kinsif said: koristim iskon carnet duo uslugu, i sve postavke za spajanje na net sam postavio na samom routeru, i uredno se sa bilo kojeg uredjaja spajam

Ocito imas srecu. I kolega ima identicnu situaciju, PPPoE ostvaruje sam ruter i dalje proslijedjuje na bilo koji uredjaj, kao da ima Iskon vulgaris, a ne Carnet. Nama obicnim smrtnicima je to zalokano iz razloga sto student "nema sto biti na 100 kompjutera" (s helpdeska) :)

• jeste probali pass od wlana prebaciti iz hexa u ascii, ili obratno! mene je to maltretiralo! spojio bi se na mrezu, ali nista od neta! kad sam stavio novi pass, sve je bilo ok!

• Ovo spajanje s jednim klijentom je dokumentirano i zamisljeno ponasanje od strane Carneta i Iskona, tako da nisam hakirao. Prikacio ruter i opet me visestruko jeftinije dodje nego T-com :)