Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• MadMax
  • jpelko1
  • wilson
  • iOprema
  • glazZ
  • Rissien
  • Pandurantt
  • ecvis17
  • Ilija
  • Mico
  • prcela
  • drZagorec
  • MacStarter
  • Beli
  • Ivan Soad
  • weiss
  • hrvoje_
  • bojan.c
  • nix1001
  • A7ibaba

Tko je online (8)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
  • Kao jedno od mjesta gdje se okuplja kvalitetna ekipa iPhone korisnika, volio bih čuti što bi sve htjeli imati u jednoj aplikaciji za slušanje streaminga hrvatskih radio stanica.

Ono što sada radi u verziji 1.0 je (više nije kratka lista kako je nekad bila ;) ) :
    - download liste radio stanica (124)
    - stream sa odabrane radio stanice (MP3 i AAC format)
    - više detalja o samoj radio stanici, kontakt i link na web (ugrađen web browser)
    - failback stream (ako ne radi stream #1, pokušaj stream#2, itd...)
    - definiranje favourites liste
    - sleep funkcija (1 do 60 min, s fade out zvuka u zadnjoj minuti)
    - wake up funkcija (fade-in, definiranje proizvoljnog datuma u budućnosti, fail-safe budilica ako stream/internet ne radi)
    - osvježavanje glavne liste radio stanica sa servera (favoriti ostaju sačuvani)
    - snimanje radio stanica (slušanje/brisanje datoteka)
    - slanje snimljenih datoteka preko e-maila
    - dodavanje novih radio stanica
    - promjena svih radio stanica iz liste favorita i glavne liste
    - web sučelje za promjene/dodavanje/brisanje favorita
    - brojač prometa za trenutnu radio stanicu i ukupni potrošeni promet (odvojeno za WiFi i 3G/Edge promet)
    - kontrola za podešavanje glasnoće
    - prikaz izvođača i naziva pjesme ako stream to podržava
    - sviranje u pozadini (QuickTime plugin)

Što bi još voljeli vidjeti u ovoj besplatnoj aplikaciji?

www.slooshaj.com
    Post edited by Unknown User at 2010-08-16 13:06:32
  • 363 Komentara sorted by
  • U kojem je to store-u?
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • "diesel_RI" said:
    U kojem je to store-u?

dobro pitanje!... :?:
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • I ja sam gledao, a bolje da nisam! Trazeci WIP vidim odvratnu aplikaciju iWipe i fakat se zamislim sta su u Appleu mislili kad su dozvolili ovakvu glupost a uz to jos kosta 1$??? Fuj!!
    Nego mozda covjek tek priprema aplikaciju pa da zna kakve su zelje. Eto jedna je mozda mogucnost slusanja u background-u, nekada bih mozda nesto zapisao na brzinu a da ne prekidam slusanje radija.
  • Nema slusanja u backgroundu.
  • Ma ima legendo, fol preko safaria i ugradjenog qt playera
    Naravno to mogu i manualno unijeti ali ovako dodje kao neki shortcut ;)

http://img.skitch.com/20090929-percnm965kehqmr8iheeaar3r2.jpg
  • Ok, FB integraciju možemo napraviti sa sljedećom verzijom.
  • Nova verzija 2.1 je dostupna:

1. riješen bug kod sviranja u pozadini WMA i OGG streamova (samo u određenim slučajevima se pojavljivao)
    2. Twitter ponovo radi
    3. dodano dijeljenje na Facebook, e-mail i SMS
    Post edited by nicebag at 2010-09-29 09:32:17
  • Sorry, nisam dovoljno objasnio. WIP = Work In Progress. Aplikacija nije postavljena na AppStore i danas sam tek postavio kostur aplikacije.

Nisam probao ovu foru s Quicktimeom, ne čini mi se elegantno rješenje, ali ako fura u backgroundu i ako to netko stvarno želi...
  • Ma to je samo prinudno rjesenje i naravno da nije tipicni background proces, i ne radi sa svim URLovima(logicno) ali eto onako to mi je jedino palo na pamet, naravno i recording opcija kao u Fstreamu ali to i nisu bas cista posla i ne znam kako je to uspjelo proci sa Fstreamom
  • "minime" said:
    Ma ima legendo, fol preko safaria i ugradjenog qt playera
    Naravno to mogu i manualno unijeti ali ovako dodje kao neki shortcut ;)

http://img.skitch.com/20090929-percnm965kehqmr8iheeaar3r2.jpg

Koja je to app?
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Dodano:
    - više detalja o samoj radio stanici, kontakt i link na web (ugrađen web browser, znači, muzika svira dok surfate po stranici radija)
  • "nicebag" said:
    Aplikacija je WIP, ime aplikacije je WIP. Kao jedno od mjesta gdje se okuplja kvalitetna ekipa iPhone korisnika, volio bih čuti što bi sve htjeli imati u jednoj aplikaciji za slušanje streaminga hrvatskih radio stanica.

Ono što sada radi je (vrlo kratka lista ;) ) :
    - download liste radio stanica
    - stream sa odabrane radio stanice
    - više detalja o samoj radio stanici, kontakt i link na web (ugrađen web browser)

Što bi još voljeli vidjeti u ovoj besplatnoj aplikaciji?

definitvno snimanje stanice, uredjivanje putem web sucelja sve to sto imas fstream
    samo da bude graficki lijepse i na kraju ono sto mi jedino fali kod fstrema jer mogu progutati
    ruzan gui je opcija timer-a znaci da mozes namjestiti jednostavno gasnje.
    tipa ides spavati i namjestis da se app ugasi za pola sata.
    mozes dodati shemu sa pushom, da korisnici appa
    mogu komenirati radio postaje koje slusaju pa ti komentari dolaze ostalima pushom.
    da se snimka puca na server i radi se automatsko prepoznavanje pjesme koju si snimio itd.
    osobno znaci meni must have, snimanje i timer ! to je lite verzija, ostatak se moze placati ;)
    ako se odlucis na prodaju, imam jos neke ideje, ali to kosta hahaha
    u stvari dacu ti je free ako obecas javno na forumu da ce app biti free!
    vezana je za push i ni jedna stream app je do sada nema heheh
    kill feature
  • Ideja aplikacije je da bude free. Imat će logotip naše firme i to je sve 8-)
  • "nicebag" said:
    Ideja aplikacije je da bude free. Imat će logotip naše firme i to je sve 8-)

ajd pošaljem UDID na mail? pa ako može preview appa? Složim recenziju za MK... i da SVAKA ČAST za aplikaciju :)
  • "nicebag" said:
    Ideja aplikacije je da bude free. Imat će logotip naše firme i to je sve 8-)

super ovo je za sada dovoljno posla (da se nabrojani fitjuri implementiraju),
    pa kad to sve napravite i uskladite te vidite kojim putem ce te krenuti
    lako vam javim i kasnije killer feature, evo do onda jos neceg za razmisljanje.
    ako zelis stvarno napraviti vrhunski app za stream.to je mogucnost dodavanja druge adrese !
    vecina radio postaja ima vise adresa za stream, ako jedna ne radi app prebacuje odmah na drugu adresu.
    recimo ovo nisam isto uspio do sada vidjeti ni na jednoj stream aplikaciji
  • "yajtoh" said:
    ako zelis stvarno napraviti vrhunski app za stream.to je mogucnost dodavanja druge adrese !
    vecina radio postaja ima vise adresa za stream, ako jedna ne radi app prebacuje odmah na drugu adresu.
    recimo ovo nisam isto uspio do sada vidjeti ni na jednoj stream aplikaciji

Dodano u aplikaciju - sada se može definirati do 3 različite adrese po jednoj stanici, ako ne uspije učitavanje na prvoj ide se odmah na drugu (korisnik dobije poruku da stream broj x ne radi).

Sada radim na "Dodaj novi stream", i onda "Sleep" opcija.

EDIT: - Dodana sleep funkcija (1 do 60 min, s opcijom fade out zvuka u zadnjoj minuti)
  • Jel imas iPhone dev account? Ako imas, ajd nam slozi ad-hoc distribuciju pa cemo ti bit beta testeri ;)
  • "ficho" said:
    Jel imas iPhone dev account? Ako imas, ajd nam slozi ad-hoc distribuciju pa cemo ti bit beta testeri ;)

slažem se.... :D
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Za to mi trebaju vaši iPhone Id-ovi, ne?
  • "nicebag" said:
    Za to mi trebaju vaši iPhone Id-ovi, ne?

pa di da ti saljemo UDID od nasih iPhona .)
  • PM? ;)
  • jesi slozio snimanje ? onog sto se slusa
  • Ne još, za sada je To Do lista:
    - wake up (kad već ideš spavat, zašto te ne bi i probudio, a aplikacija je svejedno aktivna ;) )
    - upis svoje radio stanice
    - dodat kontrole naprijed/nazad na web browser
  • "ficho" said:
    Jel imas iPhone dev account? Ako imas, ajd nam slozi ad-hoc distribuciju pa cemo ti bit beta testeri ;)

Nemrem ti poslati PM (onemogućio si), ali sutra dodam u profil pa ti javim.
  • A da, zaboravih na to, sorry :oops:

filip@me.com ;)
  • Jel mogu i ja beta testirati i što trebam da bi mogao to uopće?
  • "vjeko" said:
    Jel mogu i ja beta testirati i što trebam da bi mogao to uopće?

osim dobre volje i doista javljanja onome koji je napravio aplikaciju o svim mogucim musicama Aplikacije :)

pa samo jos UDID broj svog iPhona :)

a ako neznas sta je to onda to nije za tebe :) LOL :) :D
  • 1. Spoji iPhone na komp i otvori iTunese
    2. U summary tabu klikni na serijski broj (pojavit ce se UDID)
    3. Opali copy (ne treba nista selektirat, samo cmd+c ili ctrl+c), pa paste u privatnu poruku @nicebag
  • Ako nisi pri kompu imaš app Ad Hoc Helper koji očita i otvori novi mail spreman za slanje sa upisanim UDID brojem...
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Evo i ja se javljam posto dnevno najmanje 4 sata slusam radio na poslu + kuci kad dodjem i nadam se da cu biti od pomoci ;)
  • Prva public alpha verzija, nemojte biti oštri, aplikacija nije dizajnirana niti su izbornici pravilno složeni, pa su moguće nelogičnosti u korištenju :)

Danas je dodana funkcionalnost wake-up-a i dodavanja omiljene radio stanice.

http://globaldizajn.hr/alex/iphone/hrRadio.0.1.zip

Dodani u AdHoc certifikat (nemam pojma da li će vam raditi pa javite):
    [list]ficho (2 od 3)
    Luka
    iBoki
    minime
    Vjeko[/list:u]
  • http://img17.imageshack.us/img17/3184/screenshot20091002at172.png

Jesi iso po onim uputama na portalu? Cini mi se da si nam poslo development provisioning file. Moras ic na http://developer.apple.com/iphone/manag ... ion?type=2 pa odabrat adhoc, upisat ime, odabrat app id i selektirat uredaje...

Naravno, prije toga na http://developer.apple.com/iphone/manag ... ute.action napravit distribucijski certifikat.
  • Pokušaj ovu verziju, svi su certifikati OK, ali možda nisam zbildao kako spada.
    http://globaldizajn.hr/alex/iphone/hrRadio.0.2.zip
  • Sad si pogodio certifikat, ali entitlements file ili nisi napravio, ili ga nisi dobro linko (kolko muke :roll:)

http://img402.imageshack.us/img402/17/screenshot20091002at180.png
  • ah,sry, u zurbi sam radio, a zadnji put sam to isto nabadao prije par mjeseci.

javim se kad opet budem kod kompa!
  • Pokušaj #3 (budite strpljivi ako ne uspije) :

http://globaldizajn.hr/alex/iphone/hrRadio.0.3.zip
  • http://img96.imageshack.us/img96/1824/img0660.png

Radi :)

Ovo dole desno je bandwith? Zgodno :)

Prijedlog. Kad se tapne na cell u UITableView-u, nek odma pocne svirat ta stanica, a za otvorit detalje o stanici stavi UITableViewCellAccessoryDetailDisclosureButton.
  • Samo za 3.1?
    Nisam jos napravio update moram neke stvari rijesiti pa onda ;)
  • Yey! :D

Da, dolje desno je brojač bandwidtha.
    Dodao sam prema tvom prijedlogu Disclosure i onTouch = Play.
    Riješio još par bugova oko Sleep&WakeUp. Dosta za testiranje do ponedjeljka :)

http://globaldizajn.hr/alex/iphone/hrRadio.0.4.zip

Mislim da bi TapBar (donja navigacija) bila bolje rješenje nego kako sam krenuo s gornjom navigacijom...

@minime: Da, nije da je potreban baš 3.1, nakon instalacije SnowLeoparda ostao mi samo taj fw na kompu :(
  • Imas bug - ne prikazuje detail disclosure gumb za zadnju stanicu u favoritima (probao sam dodavat/micat stanice, uvijek za zadnju fali). Osim toga je sad vec upotrebljiv app :)
  • Ok, znam gdje trebam tražiti :D
  • Ne mogu se editirati ni ove već postojeće stanice ni moje koje sam naknadno dodao. Nisi dodao tu opciju ili bug...
  • Nisam još dodao, biti će.
  • "Otvoreni radio" ti je zapravo Antena :D
  • Evo jedan bug. Kad se popuni lista onda skrol ne funkcionira kako treba već se uvijek vraća nazad tako da se ništa ispod 101 ne može koristiti. I onaj prazni prostor ispod 101 se sam pojavio.

http://img198.imageshack.us/img198/1566/imagecmg.th.jpg
  • Svaka cast za posao koji radis al ja bi volio da se stavi sve radio stanice sa ex yu prostora tako da imam sve na jednom mjestu kao na ovoj stranici http://www.radiostanica.com/
  • nemam app pa neznam dali je nesto predefinirano ili nije, ali wtf ako nesto zelis slusati upisi sam, zato ono web sucelje u koje upisujes, cesto se zna dogoditi da stanica promjeni providera za stream a to recimo na adresi koju si naveo nije updejtano i ? onda ce se neko zaliti njemu da nesto ne radi , a on ni kriv ni duzan jer je app pobrao linkove sa recimo te stranice.
  • Ovo je ipak rana verzija aplikacije i radio stanice u listi su tu smo zbog testa. Konačna lista će sadržavati vjerojatno sve HR stanice.
    Vjerojatno neću ulaziti u izradu Web servera za iPhone kako bi se "olakšao" unos stanica.
  • nemoj ulaziti ni u snimanje onog sto se slusa pa ce mi to biti jos jedan + da ne upotrebljavam aplikaciju :)
    mislim sta onda imas sto vec nema neka aplikacija koja je na trzistu ? neda mi se imati 38 aplikacija za
    streaming, volim jednu i postenu ;)