Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• crashkdm
  • PUCKODJ
  • FRAGMENTmultimedija
  • hrvojeduu
  • DjBeNI
  • GoldenBrown
  • Dodo
  • penzo
  • cdnm
  • dule
  • jzelez
  • ileo
  • fulek
  • dabiggie
  • stanjkof
  • olymp
  • lajka
  • xbubbakx
  • borinem
  • monty_pirate

Tko je online (7)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Iphone 2G, 3G i 3Gs/Ipod Touch - 3.1.2 Jailbreak!
  • http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01419/apple-iphone-3gs_1419854c.jpg

Iphone 2G, 3G i 3Gs/Ipod Touch - 3.1.2 Jailbreak!

Jailbreak

Ovo je tut za JB pomoću Blackra1na. Radi na svim verzijama Ipod Toucha i Iphonea. No, ukoliko imate najnoviju verziju Ipod Toucha nesmijete dozvoliti da se baterija do kraja isprazni. Ako se to ipak dogodi, morati ćete samo spojiti Ipod Touch opet sa PC-em i pomoću BlackRa1na ponovno ga bootati. Također BlackRa1n NEĆE UNLOCKATI vaš Iphone.

1. Prvo je potretno napraviti update vašeg Iphonea preko iTunesa na verziju 3.1.2.

2. Zatim posjetite http://www.blackra1n.com/ i kliknite na Windows ikonu, te skinite BlackRa1n.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20327/20327.png

3. Pokrenite BlackRa1n, spojite Iphone/Ipod Touch na PC te stisnite "Make it ra1n"

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20328/20328.png

4. Vaš će Iphone/Ipod Touch preći u recovery mod.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20337/20337.png

Vidjeti ćete ovu sliku na vašem Iphoneu/Ipod Touchu:

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20340/20340.jpg

5. Zatim će BlackRa1n krenuti sa JB-om.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20338/20338.png

Kada završi Iphone/Ipod Touch će se rebootat:

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20336/20336.png

6. Iskočiti će poruka na PC-u da je BlackRa1n free program i ukoliko želite možete donirati.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20339/20339.png

7. Nakon što vam se Iphone/Ipod Touch reboota vidjeti ćete BlackRa1n ikonu na desktopu. Budite sigurni da ste spojeni na internet, te ju zatim pokrenite.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20341/20341.jpg

8. Odaberite aplikaciju po vašem izboru (moja preporuka Cydia)

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20342/20342.jpg

9. Zatim će BlackRa1n skinuti aplikaciju koju ste odabrali, te će je instalirati.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20344/20344.jpg

10. Kada sve to završi vidjeti ćete ikonu aplikacije koju ste odabrali na desktopu.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20346/20346.jpg

10. Nakon što ste se uvjerili da Cydia/Rock/Icy normalno rade, možete izbrisati BlackRa1n.

http://www.iclarified.com/images/tutorials/5527/20348/20348.jpg

11. ČESTITAMO! USPJEŠNO STE JAILBREAKALI VAŠ IPHONE!!

Eto to bi bilo to. Probao sam sve sam na vlastitoj koži i 100% radi. ZA NASTALE ŠTETE NA UREĐAJU NE ODGOVARAM!!

Hvala Geohotu na BlackRa1nu!
    !

Original tut na - http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5527
    Post edited by Dottore at 2010-09-19 17:06:12
  • 483 Komentara sorted by
  • Mislim da ću još malo pričekati.

Play it safe.
    ;- )=
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Šta, čekaš od Dev Teama ili? :)
  • A šta je s unlockom, može li se preko cydie instalirati ultrasnow, pa da to štima, ja eto pokušavam, ali kako sam instalirao ultrasnow za mrežu piše samo searching?? Inače JB je prošao bez problema
  • "monty_pirate" said:
    A šta je s unlockom, može li se preko cydie instalirati ultrasnow, pa da to štima, ja eto pokušavam, ali kako sam instalirao ultrasnow za mrežu piše samo searching?? Inače JB je prošao bez problema

nema UNLOCKA za ovaj Baseband ljudi o tome se pricalo vec danima blackra1n je samo JB a unlock ce se jos cekati podulje vrijeme ako ga uopce uspiju napravit
  • Nemože za sada.
  • The BlackRa1n jailbreak will work with the latest 3.1.2 firmware; however, it will not hacktivate your iPhone. This means that if you are not on an official Apple approved carrier BlackRa1n cannot activate it.

WARNING: Even though the GeoHot jailbreak supports 3.1.2 do not update if you are on iPhone OS 3.0.1 or 3.0. You will lose your unlock. Use PwnageTool to safely update to 3.1 without performing a baseband update. If you really must have 3.1.2 then wait for the next version of PwnageTool. If you have already updated to 3.1 or 3.1.2 without using PwnageTool then you've lost the ability to unlock for the time being. You can now use BlackRa1n to at least regain your jailbreak :)
  • Ljepo.
  • Geohotov JB je navodno sporiji od AppuloHa1l team-a a neuključuje UNlock!!!! objavio sam post s informacijama o njemu,pa nek netko pokuša tko ima 3.1 ili 3.1.2! otključava najnoviji baseband
  • "vrda08" said:
    Geohotov JB je navodno sporiji od AppuloHa1l team-a a neuključuje UNlock!!!! objavio sam post s informacijama o njemu,pa nek netko pokuša tko ima 3.1 ili 3.1.2! otključava najnoviji baseband

sporiji je 7sec znaci toliko mu dulje treba da napravi JB :)

pa probaj sam UNLOCK pa javi kako je proslo :) meni UNLOCK netreba posto imam tvornicki otkljucan tako i da nemogu probat :)
  • Neznam, ja sam stavio BlackRa1n. Sve radi super, ko beba. JB je za 10 sec, nikakvih problema, ništa.
  • "KristijanZagreb" said:
    [quote="vrda08"]Geohotov JB je navodno sporiji od AppuloHa1l team-a a neuključuje UNlock!!!! objavio sam post s informacijama o njemu,pa nek netko pokuša tko ima 3.1 ili 3.1.2! otključava najnoviji baseband

sporiji je 7sec znaci toliko mu dulje treba da napravi JB :)

pa probaj sam UNLOCK pa javi kako je proslo :) meni UNLOCK netreba posto imam tvornicki otkljucan tako i da nemogu probat :)[/quote]

to sve skupa ispada da je fake!! za sada živo geohot! :)
  • hm,
    ako to napravim sa Classicom,
    dali će mi se zaključat ili će ostat otključan,
    sad imam gore 3.0 i tele 2.

THX
  • Zaključat će se.
  • Imam problem.

Skinuo sam program, spojio iPhone, kliknuo na make it ra1n. Telefon kakti ode u recovery mode, ali na ekranu stoji slika kabela i iTunes ikone i iTunesi se sami pokrenu na kompu. U blackra1n-u stoji running i ništa se ne događa, nema one slike kao u tutorijalu.

Windows su XP SP3, iPhone je 3G 3.1.2, tvornički otključan, zadnja verzija iTunesa.

Ima li netko iskustva?

Probao sam na laptopu gdje imam Win7, ali se program odmah sruši, vjerojatno jel nemam iTunse instalirane.
  • "Target" said:
    Imam problem.

Skinuo sam program, spojio iPhone, kliknuo na make it ra1n. Telefon kakti ode u recovery mode, ali na ekranu stoji slika kabela i iTunes ikone i iTunesi se sami pokrenu na kompu. U blackra1n-u stoji running i ništa se ne događa, nema one slike kao u tutorijalu.

Windows su XP SP3, iPhone je 3G 3.1.2, tvornički otključan, zadnja verzija iTunesa.

Ima li netko iskustva?

Probao sam na laptopu gdje imam Win7, ali se program odmah sruši, vjerojatno jel nemam iTunse instalirane.

Apsolutno identičan slučaj i kod mene, ideje?
  • Skontao sam ... svi koji su na Win XP SP3 OS (dakako u mene je tvornički otključan 3G), prvo ugasite iPhone i iTunes svakako, potom upalite blackra1n, pa iPhone ... sve radi ok, hvala, hvala, hvala GeoHote faco :mrgreen:
  • "zyl" said:
    Skontao sam ... svi koji su na Win XP SP3 OS (dakako u mene je tvornički otključan 3G), prvo ugasite iPhone i iTunes svakako, potom upalite blackra1n, pa iPhone ... sve radi ok, hvala, hvala, hvala GeoHote faco :mrgreen:

Evo, probao sam ovvako i sad radi. Geldam sliku na ekranu i čekam da završi.

Hvala.
  • situacija je slijedeca: imam 3gs na 3.0, JB.an preko geohotovih alata. Zanima me hoce li itunesi prihvatiti pawnan 3.1 jer je vec izasao 3.1.2, jel probao tko ??
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • Objasni svoje pitanje nisam skužio.
  • "Aerendyl" said:
    Objasni svoje pitanje nisam skužio.

Ne zelim izgubiti unlock jer koristim tele2, sad mi je 3gs na 3.0, jb.an i unlock.an. Posto itunes provjerava verziju softa koju zelis dici na 3gs (ne dopusta restoranje starijim verzijama; 3.0, 3.01) zanima me mogu li restorat sa 3.1 koji sam skinuo s neta (dakle napravljen je sa PwnageTool 3.1.3).

Znam da trenutno ne postoji pwnana 3.1.2 verzija pa ni nemam potrebe za blackra1nom.

Dakle glavno pitanje bi bilo moze li se 3gs restorat sa "pwnanim" 3.1 tj. da li apple i dalje sign.a i dopusta koristenje 3.1 verzije softa..
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • neznam jel sam retardiran ili kaj... al meni ovo ne radi

idem radit JB, al mi stane na running.... i itunes mi je prikazan na iphoneu... probao sam ovo s gasenjem, al kad ga onda upalim, opet je sve isto i opet sve stoji bez one slike od geohota...
    win7 x64
    pliz help
  • "zoran25" said:
    Moja solucija koja mi je pomogla da instaliram blackra1n nakon 2 sata patnje je ta da sam u msconfigu pod startup uključio itunes koji sam nekada prije ugasio da mi se ne pali itunes automatski kada skopčam iphone. Nakon toga restart, ukopčao sam iphone, ugasio itunes(koji se automatski uključio), pokrenuo blackra1n, kliknuo make it rain i jailbrakeovo iphone. Windows je win 7 x64. Radi provjereno, 2 puta sam isprobao.
  • NAPOKON :D Uspio JB 3G fw 3.1.2 na Win7 x64 Juupiii
    Procedura : 1. Friško Updatean sa novim fw i restoran backup koji sam napravio prije novog fw , (bio JB na 3.0 s redsn0w ;)
    2. Blackra1n na Compatibility Mode XP SP 2( prije Probavao sa svim OS od xp ka 7)
    3. Ugasio iPhone , pokrenuo blackra1n i dalje ste već shvatili i sami proceduru a za one koji nisu , pročitajte početak posta
    NADAM se Da Će i VaMa Pomoć
  • "olymp" said:
    NAPOKON :D Uspio JB 3G fw 3.1.2 na Win7 x64 Juupiii
    Procedura : 1. Friško Updatean sa novim fw i restoran backup koji sam napravio prije novog fw , (bio JB na 3.0 s redsn0w ;)
    2. Blackra1n na Compatibility Mode XP SP 2( prije Probavao sa svim OS od xp ka 7)
    3. Ugasio iPhone , pokrenuo blackra1n i dalje ste već shvatili i sami proceduru a za one koji nisu , pročitajte početak posta
    NADAM se Da Će i VaMa Pomoć

nADAM SE DA JE POMOGLO I TO DA SAM ENDPROCESSO ItUNES hELPER KOJI JE BIO DIGNUT ( tASK mANAGER )
  • "zyl" said:
    Skontao sam ... svi koji su na Win XP SP3 OS (dakako u mene je tvornički otključan 3G), prvo ugasite iPhone i iTunes svakako, potom upalite blackra1n, pa iPhone ... sve radi ok, hvala, hvala, hvala GeoHote faco :mrgreen:

Problem, meni ne uspijeva, napravio sam kako piše, ugasio iPhone i iTunes, potom pokrenuo blackra1n i stisnuo Jailbreak te onda upalio iPhone. I jednostavno ostane na slici USB kabla a na kompu na blackra1nu piše running. Jel ima netko savjet???

Uspio sam nakon 15-og puta, ne znam kak al glavno da je uspjelo :)
  • "neman" said:
    [quote="zyl"]Skontao sam ... svi koji su na Win XP SP3 OS (dakako u mene je tvornički otključan 3G), prvo ugasite iPhone i iTunes svakako, potom upalite blackra1n, pa iPhone ... sve radi ok, hvala, hvala, hvala GeoHote faco :mrgreen:

Problem, meni ne uspijeva, napravio sam kako piše, ugasio iPhone i iTunes, potom pokrenuo blackra1n i stisnuo Jailbreak te onda upalio iPhone. I jednostavno ostane na slici USB kabla a na kompu na blackra1nu piše running. Jel ima netko savjet???

Uspio sam nakon 15-og puta, ne znam kak al glavno da je uspjelo :)[/quote]

-isti problem kao i @neman ali ja se od jucer borim s tim i nikako da mi proradi (vec sam na rubu zivaca),no meni nastaje problem to što kad dođe do recovery mod-a (gdje se slika treba pojavit i krenuti sa jailbreak-om) slika se ne pojavi vec program napiše entering recovery mod-e pojavi se na iphone-u onaj usb koji želi na itunes pa za koju sec. na iphone-u se pojavi crni ekran i program napiše running i istu sec. na racunalu dođe poruka done,wait for reboot i ona poruka (od kreatora-za donaciju itd.) i tako stoji ... stoji ... i ništa se ne događa vec sam pokuso sve nacine barem 20x koje su drugi korisnici napisali,pa molim pomoc da mi neko pojasni ako uspio a da ima
    Itunes 9.0.1.8
    Windows xp - sp3
    iphone 3g-3.1.2
  • ja imam isti problem...

"ivan_hoc" said:
    [quote="neman"][quote="zyl"]Skontao sam ... svi koji su na Win XP SP3 OS (dakako u mene je tvornički otključan 3G), prvo ugasite iPhone i iTunes svakako, potom upalite blackra1n, pa iPhone ... sve radi ok, hvala, hvala, hvala GeoHote faco :mrgreen:

Uspio sam nakon 15-og puta, ne znam kak al glavno da je uspjelo :)[/quote]

-isti problem kao i @neman ali ja se od jucer borim s tim i nikako da mi proradi (vec sam na rubu zivaca),no meni nastaje problem to što kad dođe do recovery mod-a (gdje se slika treba pojavit i krenuti sa jailbreak-om) slika se ne pojavi vec program napiše entering recovery mod-e pojavi se na iphone-u onaj usb koji želi na itunes pa za koju sec. na iphone-u se pojavi crni ekran i program napiše running i istu sec. na racunalu dođe poruka done,wait for reboot i ona poruka (od kreatora-za donaciju itd.) i tako stoji ... stoji ... i ništa se ne događa vec sam pokuso sve nacine barem 20x koje su drugi korisnici napisali,pa molim pomoc da mi neko pojasni ako uspio a da ima
    Itunes 9.0.1.8
    Windows xp - sp3
    iphone 3g-3.1.2[/quote]
  • uspio nakon točno sedam pokušaja :)
  • "sony58" said:
    uspio nakon točno sedam pokušaja :)

i ako nije tajna,jesi sta radio posebno ili cisto samo pokusavo pa pokusavo dok nije proradilo
  • pokušavao sam isti postupak stalno dok se nije pojavila ona slika za JB
  • evo da se i ja izjasnim u vezi ovoga, bez ikakvih problema prošlo na 3GS 16gb, bilo gotovo za manje od minute
  • Jedno mozda glupo pitanje. Sad imam GS 3.0 JB-an (NE unlockan!) i ako stavim 3.1.2 i JB-am da li ce mi ostati aplikacije? Tj. imam neke stvari skonfigurirane bas kako ja hocu, da li makar ostaju konfig. fileovi ili se sve brise i sve treba ponovno instalirati? Sta je s muzikom u telefonu?

Dakle, da li ce mi ostat sve ikone nakon Updejta, ali nece nista raditi dok se ne JB-a, ili ce se sve resetirati na nulu i biti ce potrebno sve ponovno instalirati i muziku kopirati i itd.

Hvala
  • Meni taj unlock ne radi.update sam na najnoviju verziju i pokrenuo ovaj programcic i ne radi.jesam li mozda nesto propustio da mi vi ukazete
  • "stakleni" said:
    Meni taj unlock ne radi.update sam na najnoviju verziju i pokrenuo ovaj programcic i ne radi.jesam li mozda nesto propustio da mi vi ukazete

Stakleni, to nije unlock, samo jailbreak za 3.1.2 unlock neće još neko vrijeme nažalost
  • Onda, jel ostaju aplikacije ili ih treba ponovno "instalirati" tj. syncati cijeli telefon s iTunesima.
    Sta je s favoritima, muzikom (10GB), postavkama pojedinih aplikacija itd.

Da li sve to treba nanovo stavljati nakon svakog updejta Firmwarea ?

Hvala
  • Pardon,nije unlock nego jailbreak mi ne prolazi
  • "dakky21" said:
    Onda, jel ostaju aplikacije ili ih treba ponovno "instalirati" tj. syncati cijeli telefon s iTunesima.

Hvala

hm...sve ostaje.......ništa netreba nanovo nakon upgrade novog sw..... :shock:
  • "bokixy" said:
    [quote="dakky21"]Onda, jel ostaju aplikacije ili ih treba ponovno "instalirati" tj. syncati cijeli telefon s iTunesima.

Hvala

hm...sve ostaje.......ništa netreba nanovo nakon upgrade novog sw..... :shock:[/quote]

Dakle samo JB stavit i sve je ko prije (ko sada na 3.00) ... ok, hvala puno, idem stavit 3.1.2 :-D
  • Ako imam iPhone 3.1 unlockan i jailbreakan mogu li kako staviti fw 3.1.2 a da mi ostane otkljucan iphone?
  • Meni uspjelo od prve na gs-u ali imam jedno pitanjce za sve koji su napravili jailbreak 3.1.2. Da li su Vam stišani zvukovi tipkovnice? Naime u postavkama kad se prebacuje of ili off s čuje glasno ,a kod tipkanja je dosta tiše neznam sad da li je to do updatea ili jb.
  • "Nickola" said:
    Meni uspjelo od prve na gs-u ali imam jedno pitanjce za sve koji su napravili jailbreak 3.1.2. Da li su Vam stišani zvukovi tipkovnice? Naime u postavkama kad se prebacuje of ili off s čuje glasno ,a kod tipkanja je dosta tiše neznam sad da li je to do updatea ili jb.

Meni radi odlično sve..... vjerojatno do update
  • A na kojem OS-u, jer i meni je na 3.01. sve radilo bez pardona.
  • Imam 3Giphone digo sam ga na 3.1.2 kad startam blackra1n pojavi mi se kabel i itunes slika.Sve sam probao a u zadnja dva navrata mi se rastartao.Imam Vistu.Molim pomoć jer sam vec lud.Hvala
  • "damian" said:
    Imam 3Giphone digo sam ga na 3.1.2 kad startam blackra1n pojavi mi se kabel i itunes slika.Sve sam probao a u zadnja dva navrata mi se rastartao.Imam Vistu.Molim pomoć jer sam vec lud.Hvala

Ja sam ti imao slican problem, uvijek je stalo na toj slici i neide dalje. E onda kad vise nisam znao sta da radim kad se pojavila slika kabela i iTunesa poceo sam u isto vrijeme stiskat i pustat home i power button i odjednom je krenulo i sve uspjesno zavrsilo. Sad da li je to pomoglo, ili je krenulo samo od sebe, neznam, ali nista te ne kosta da probas
  • meni jedino na ovaj nacin proradilo...

c/p sa jednog foruma...
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    Ovo radi

"Guys, works with my 3G and 3.1.2

iTunes Version 9.0.1.8
    Windows Xp Service Pack 3 x86

Steps:
    1 - Make a Sync with iTunes on a computer you want to use blackra1n.

2- Disconnect the USb cable. And close itunes

3 - Open the task manager, and close this aplications:
    itunes helper.exe
    ipodservice.exe

4 - Open de Blackra1n. And clik Make rain. A message "Wait for the iphone appears.

5 - Connect your iPhone and wait.

Works here. I wish works with you.

Sorry about my english, im brazilian."

LP,
    Davor
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  • dragi moji, ja se od prije ponoći zezam s prokletim JB i blackra1nom. fakat mu ime paše. što god probala, a isprobala sam sve savjete s foruma, ne ide. krene, obavi sve u trenu i onda stane na rebootu. i ni mrdac. pa probam opet, tad stane na samom početku, onaj drugi ekran. pa ga restoraj. pa ispočetka. i opet isto. evo restoram ga četvrti put (ni izlazak iz restorea ne pali), i ostavljam neJB do daljnjeg. kako vidim na geohotovom blogu, dosta ljudi ima isti problem, valjda će nešto napraviti oko toga. a evo nabasala na još jedan savjet pa ću isprobat dok se malo naspavam
    Ran blackra1n.exe and let it run until "done, wait for reboot" which landed my iPhone 3GS 3.1.2 stuck on a black screen.
    Closed blackra1n and ran it again while phone still stuck on same screen.
    blackra1n pic finally popped up on screen and restarted.
    Now have blackra1n icon in phone.
    inače, itunes 9.0.1.8, vista ultimate 32 bita, 3G 3.1.2 grrr. da nije počeo raditi usporeno zadnjih nekoliko dana na 3.0.1 ne bi ni došla u iskušenje.
  • Dali moram imati itunes 9.0.1.8 ili moze biti starija verzija jer jos uvijek nisam uspio jailbrekati iphone.HELP!!!
  • hm...a neznam dal će to nekome pomoći al eto da napišem.......imam iphone 3gs, bio na njemu 3.1..nikad nije JB...kad je izišao ovaj blackra1, nadogradio sam sw na 3.1.2, skinuo blackra1 i pokrenuo, sve gotovo za nanje od minute.....netreba (barem ja nisam) ni dfu niti restore mod.....ništa nisam gasio (procese ni servise), sem itunes nakon nadogradnje na 3.1.2 sw..... :geek:
  • Evo napokon uspio jailbrekati mob,sve je super ALI(uvijek ima ali)kad se spojim na itunes i hocu syncyti mob sa aplikacijama javlja neki error i ne prebacimi te aplikacije na mob.Sta da radim.
  • "damian" said:
    Evo napokon uspio jailbrekati mob,sve je super ALI(uvijek ima ali)kad se spojim na itunes i hocu syncyti mob sa aplikacijama javlja neki error i ne prebacimi te aplikacije na mob.Sta da radim.

hm....evo i za ostale....ja ovako riješio..(dobio na pm od dobronamjernog ajfondžije,... :mrgreen: )

EDITED